Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se to tak vezme, krademe všichni... Sňatkový podvodník Lojza Bazan (V. Menšík) je po letech propuštěn z vězení na amnestii spolu se dvěma spoluvězni, kasařem Josefem Laštovkou (O. Krejča) a podvodným karetním hráčem Frantou Fafejtou (J. Sovák). Vězeň Béda Musil (F. Filipovský) poradí Lojzovi, aby se zkusil uchytit v jeho rodných Vejtonicích, kde má rodina Musilů pod rukou celé zemědělské družstvo. Trojice propuštěných má záhy geniální plán na velkou loupež družstevních peněz. Kvůli tomu dokonce Laštovka s Fafejtou vstoupí do vejtonického JZD a přijmou místo účetního a jednatele, zatímco zkušený sukničkář Lojza zaujme Bédovo místo za výčepní pípou i v loži jeho osamělé manželky Růženky (S. Zázvorková). Jenže kamarádi velice záhy zjistí, že družstvo je na mizině, protože veškeré zisky rozkrádají Musilovi. Aby vůbec bylo co z družstevní kasy ukrást, musejí kumpáni napřed zavést pořádek a přivést JZD k rozkvětu… (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Menšíkovi, Sovákovi a ostatním byste přerod v uvědomělé jézéďáky uvěřili, jenom to ostatní je neuvěřitelně chatrné... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

(5.7.2006)Výchovný,zábavný lidový a komediální film o moralitě jedněch kriminálníků které napraví až poctivá snaha bránit družstevní majetek před jeho rozkrádáním s mnoha tehdejšími ale ne jinak než poplatnými socialistýckými hesly.Které mě ve filmu ale ňijak zvlášt nevadili spíš jsem sledoval jednotlivé herecké výkony které byli celkem zdařilé řekl bych takový lepší průměr.Hlavně co se týče Sováka a Menšíka kteří pomáhají filmu tak trochu utvářet ten poněkud chatrný děj.Jinak jak už napsal Cross ty úvodní titulky na začátku filmu ty neměli fakt chybu to byl v té době originál nápad.Jsou na nich vlastně zobrazeny portréty členů filmového štábu v podobě evidenčních karet zločinců.Nakonec ale film jako celek hodnotím jako takový horší průměr a dávám za 2*.Dnes už se tomu zasmějí tak akorát pamětníci.Že by převládajicí pravicové vedení televize Nova vybrala tento film schválně jen a jen kvůli jménu Paroubek kterého hrál J.Kemr jako předseda JZD?Čert ví..?Určitě by to ale bylo hloupé řekl bych že až dětinské. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zloděj křičí "Chyťte zloděje" :-) Rutinní postbudovatelská ptákovina na téma >polepšení lumpů pod vlivem kolektivní dobroty< ... No - snad se tomu tenkrát i >lidi< smáli... Formou díky hereckému obsazení ještě snad vcelku snesitelné, obsahem však už méně. Typická agitka z pomalu zahnívající >novotnovské< éry. Každopádně v té době už vznikající "česká nová vlna" mistra Čecha poněkud minula... ;-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie, stojící na brilantních hereckých výkonech tří hlavních představitelů (Vladimír Menšík, Jiří Sovák a Otomar Krejča). Příběh není ničím originální a ani nijak nezaujme, po hudební stránce také neexceluje a tak herecké obsazení je to jediné, na co se film může spolehnout. Jak postava hospodského, tak postavy oganizátora a účetního jsou zahrány s přehledem a mohlo by se zdát, že si celý film ukradly pro sebe. Slušelo by se zmínit snad už jen jméno Josefa Kemra, který snad nikdy nezahraje nic špatně. Mezi námi zloději není ničím originální, ale na druhou stranu není vůbec špatnou komedií. Krásný příklad čistě průměrného filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Člověče, já tady Čachtickou paní nemám. Tak víš co, tady si vem Annu proletářku. To je taky vo ženský a je to ze současnosti." "Vy mluvíte voba blbě. Skoro jako poctiví lidi.". a kopa ďalších skvelých bonmotov i dialógov vo filme, ktorý patrí ku klenotom českej veselohry. Už úvodné titulky sľubujú niečo odlišné: komplet celý filmový štáb je zachytený na evidenčných kartách, ktorým dominuje klasický väzenský trojfoto portrét - spredu zboku, z druhého boku. Trojica väzňov je prepustená. Po tom, čo neuspejú na prehrávkach ako kapela spievajúca budovateľský song, chytia udičku od spoluväzňa, ktorému ostáva ešte rok basy a presťahujú sa do dedinky s mafiánsky ovládaným jednotným roľníckym družstvom. Dajú hlavy dokopy a dohodnú sa na jeho vytunelovaní, ktoré je však náročnejšie ako sa zdá, a tak sa v medzičase stávajú vzornými hospodármi. Plus: vo filme zaznie pointa piesne Jiřího Suchého Clementine: Do duše jí padla tíseň tak se vrhla na kokain a tím končí nejen píseň,ale taky Clementine,". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když dobří herci nemají co hrát, je to vždycky smutné. Obzvlášť tehdy, když nemají co hrát v komedii. Mezi námi zloději je taková bezzubá satirka, která může vážně nalákat snad jen obsazením, jinak ne. A vlastně má ještě povedené úvodní titulky. Doopravdy mě ovšem rozesmál jedině Jiří Sovák, když komentoval úspěšné zemědělce oslavující novinový článek slovy: "No jo, jste tam všichni. I prase." ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"To já mám skvělý řemeslo! Krásný, elitní, jenže bohužel je trestný, no!"                                                                         Mnohem zábavnější než o tři roky starší snímek U nás v Mechově. I když z toho moralita tryská jak předvolební sliby z komunálních politiků, vyžehlí to vtipné hlášky a výborné herecké výkony. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a humorný námět, výborné herecké obsazení, kvalitně natočeno. Bavil jsem se a nejen já. Takže pro mne není, co řešit a dávám hezké čtyři hvězdy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá česká komedie o zlodějích, kteří okrádají zloděje. Neskutečná plejáda skvělých herců, kteří dokáží opravdu pobavit. Možná, že scénář není zas až ak skvělý, což je velká škoda, ale i tak se dá na tenhle film pohlížet jako na celkem slušný počin. 65% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

"A co vy?" "Ale, tak pořád..." "Pořád se krade," udiveně se tváří O. Krejča bodrému policistovi do ksichtu a ten odvětí :"Pořád, pořáíd". "Ale děte." ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní osobnost režiséra Vladimíra Čecha je jednou z nejsmutnějších kapitol československého poválečného filmu. Natáčel špatné filmy ve špatných obdobích, družstevnické komedie nevyjímaje. Ta o (ne)napravitelných zlodějích vyniká snad jen hereckým obsazením, v němž se objevují také jména Vladimíra Menšíka, Jiřího Sováka, Josefa Kemra či Stelly Zázvorkové. Ani oni ovšem nedokázali překonat slabiny tendenčního scénáře a nepříliš invenčního režijního vedení. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, někdo dostal geniální nápad a hodlal natočit sžíravou satiru na socialistický dnešek... a pak se toho prostě zalekl, nebo možná spíš "musel zaleknout", a tudíž z toho vznikla rozbředlá nemastná a neslaná plichta... Propuštění kriminálníci, kteří nechytili "dění venku" a tudíž chtějí v kultuře na počátku šedesátých let prorazit budovatelskými písněmi jsou výborní a dění ve vlaku, kde ti propuštění kriminálníci se jako jediní dokážou slušně chovat, rozhodně taky. Celá věc se začne hroutit ve chvíli, kdy naše postavičky míjí vejtonický hřbitov s okázalou hrobkou Musilů na níž je přidělán amplion. Přesně v tu chvíli (tedy zhruba deset minut po začátku filmu) se dramaticky změní žánr a sžíravá satira se promění v rozbředlou podivnost. Ten kdo rozkrádá vejtonické JZD totiž nejsou normální družstevníci, ale bývalí bohatí sedláci z rozvětvené rodiny Musilů. Všichni ostatní se před nimi jen třesou... Bác. Jako mávnutím kouzelného proutku se z filmu stane nepovedená agitka... Pokud má smysl se na ní dívat, tak je to kvůli skvělému herectví většiny zúčastněných. Celkový dojem: 65% ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Dobří herci v příšerném ideologickém filmu o tom, že je zločinem nechávat si produkty svého hospodářství, protože na ně má nárok družstvo. Kvůli strašlivému lživému nánosu, zvlášť když člověk ví, jak to se zakládáním družstev bylo doopravdy, si to zaslouží odpad, i když je film zručně řemeslně udělaný a hraje v něm herecká špička. /2. 6. 13./ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi som pozeral iný film, ako väčšina komentujúcich, lebo toto bola krásna satira celého socialistického režimu a nie film poplatný dobe. Od hlášok ako že "v trezoroch sa už dajú nájsť len kádrovacie posudky", alebo že "tých museli poslať zhora, lebo nič nevedia", až po ukázanie, ako fungovali socialistické organizácie ako JZD a pod., kde sa všetci držali hesla "Kto nekradne, okráda vlastnú rodinu" a že tí, čo sedia v base, sú slušnejší, než tí vo funkciách týchto organizácií. Navyše skvelí herci a výborný film je na svete. Len to mohlo byť ešte vtipnejšie. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

..aneb jak se chudáci zlodějčkové mezi kurvy zlodějský v předsednictvu dostanou. Nic ani nezachrání Paroubek (Josef Kemr) coby poctivec agitky. (Je to komedie, v dokonalém zapasování do současné politické situace v ČR dost hořká komedie) ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velkej příznivec starších českejch filmů a vlastně ani ne moc současnýho českýho filmu a když jsem viděla rok 63, tak jsem byla poněkud skeptická. Začátek mě ale mile překvapil. Příběh o zlodějích, kteří jsou právě propuštěni a hned jdou na další "akci" byl ze začátku překvapivě dost ftipný. Ale někdy od půlky filmu mě to začalo docela nudit. Konec už jsem malinko vypouštěla. Ale musím uznat, že herci Vladimír Menšík či Jiří Sovák hráli skvěle. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Sovák s Menšíkem to zahráli skvěle. Kdo by jim nevěřil polepšení. Za pár let si to zopakovali v Což takhle dát si špenát. V tomhle snímku je ale velké množství vynikajících herců. Jinak je to socialistická satira pro pro správný chod zemědělského družstva. ()

Reklama

Reklama