Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nikdy neviděl tak zajímavý španělský thriller jako v případě tohoto kousku. Příběhově je super, dobře zamotaný, zajímavé vyšetřování, rozmotávání na úrovni, i to rozuzlení mě bavilo. Dokonce i samotnými filtry to působí hodně draze. Dokázal bych ho na první pohled zaměnit i s kdejakým hollywoodským kouskem. Co mě ale překvapilo, tak ta strašná melodramatičnost. Pan režisér je bezesporu zajímavá postavička španělské kinematografie, ale ze svého filmu chvílemi dělal šílenou telenovelu. Osobně si myslím, že za to mohla hlavně hudba. Ve spojitosti s některými scénami působila až směšně. Scénář to ale zachraňoval a utvrdil mě v tom, že špatný film Tělo rozhodně není. Plus Aura Garrido je neskutečně krásná herečka. Joo, Španělky…ty by Španělům šly. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Po poměrně vysokém hodnocení (k dnešnímu dni 78%) zklamání. Zdlouhavý, překombinovaný děj s velmi nepravděpodobnými zvraty. Můj názor vystihuje např. komentář Castor: Tahle módní vlna, kdy ten tahal za nos tamtoho a stejně to bylo jedno, protože za ty pravé nitky ve finále tahal až ten osmý vzadu, mi nikdy příliš nesedla. Chybující postavy se tu pohybují na šachovnici, kterou má mít v pevném sevření scénárista, jenže motat hlavu můžeme pouze skutečně chytrým příběhem. A ten tu chybí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Haha. El Cuerpo celou dobu napíná a především baví tím, že divákovi zamotává hlavu otázkou, která z postav vlastně s ostatními postavami vyjebává. No a nakonec se chudák divák dozví, že bylo celou dobu vyjebáváno s ním. A pěkně tvrdě. El Cuerpo je přesně tím, co od současného španělského thrilleru s lehce hororovou příchutí očekáváme. Kvalitně zfilmovanou, dobře odehranou, atmosférickou a nápaditou podívanou, která své trumfy drží pevně v rukách a ukáže je až v příhodnou chvíli. Belén Rueda jako vždy velmi dobrá. Bát se tentokrát nebudete, takže bacha na očekávání. Zábavně napínavá "detektivka" je to však parádní :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller ze španělské produkce, který se odehrává téměř celý na území márnice. Celé to na mě trochu dýchlo Hitchcockovinou s výbornou atmosférou, kde vás to stále táhne někam, aby jste se na konci vynořili někde, kde to ani omylem nečekáte. Já se tou mystifikací skvěle bavila a nenudila i když to mohlo být trochu kratší. Zápletka byla možná příliš překombinovaná, ale můj celkový dojem je víc než průměrný. Určitě je to kousek, který stojí za to vidět, tak do toho ! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama