Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (292)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Haha. El Cuerpo celou dobu napíná a především baví tím, že divákovi zamotává hlavu otázkou, která z postav vlastně s ostatními postavami vyjebává. No a nakonec se chudák divák dozví, že bylo celou dobu vyjebáváno s ním. A pěkně tvrdě. El Cuerpo je přesně tím, co od současného španělského thrilleru s lehce hororovou příchutí očekáváme. Kvalitně zfilmovanou, dobře odehranou, atmosférickou a nápaditou podívanou, která své trumfy drží pevně v rukách a ukáže je až v příhodnou chvíli. Belén Rueda jako vždy velmi dobrá. Bát se tentokrát nebudete, takže bacha na očekávání. Zábavně napínavá "detektivka" je to však parádní :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší španělská kriminálka, kteoru jsem zatím viděl. Pravda, určitou roli v tom může hrát i fakt, že jsem žádnou jinou španěláckou kriminálku ještě neviděl, ale i tak je tohle pecka větší než má v sobě zmutovaná broskev. Hned od začátku mě dostala vynikající atmosféra, zde soulad kamery a obrazu působí opravdu na výbornou. Je to přesně ten typ scénáře, kterej miliuju aneb diváku nebuď jen pasivní sledovatel, ale alespoň myšlenkové se k filmu připoj. Kriminálka s hororovým příčeskem disponuje i kvalitní psychlogií v podobně vztahu hlavního hrdiny se svou manželkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nikdy neviděl tak zajímavý španělský thriller jako v případě tohoto kousku. Příběhově je super, dobře zamotaný, zajímavé vyšetřování, rozmotávání na úrovni, i to rozuzlení mě bavilo. Dokonce i samotnými filtry to působí hodně draze. Dokázal bych ho na první pohled zaměnit i s kdejakým hollywoodským kouskem. Co mě ale překvapilo, tak ta strašná melodramatičnost. Pan režisér je bezesporu zajímavá postavička španělské kinematografie, ale ze svého filmu chvílemi dělal šílenou telenovelu. Osobně si myslím, že za to mohla hlavně hudba. Ve spojitosti s některými scénami působila až směšně. Scénář to ale zachraňoval a utvrdil mě v tom, že špatný film Tělo rozhodně není. Plus Aura Garrido je neskutečně krásná herečka. Joo, Španělky…ty by Španělům šly. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obvyklí podezřelí na španělský způsob...dokonce se na samém konci zjeví sám velký Keyser Söze... A i přes zjevně malý rozpočet (ve srovnání s americkou konkurencí) a pomalý rozjezd tenhle film všechno dožene opravdu výborně napsaným scénářem a skvěle vykombinovanou zápletkou, tahle variace na režisérskou hru s divákem mne velmi bavila. Docela rád bych někdy viděl hollywoodský remake...:-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažené, až běda, ale stejně mě to bavilo. Bylo mi vlastně jedno jestli je mrtvá, živá, duch, nebo je to celé sen. Řemeslně jistá režie mi to dokázala prodat. Navíc hlavní hrdina byl pussy a bavilo mě, jak to kupoval. 7/10 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bohužel překombinované. Závěrečná vysvětlovací montáž mě jenom vytočila. Navíc celkem promarněný herecký potenciál ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NENAPRAVÍ NÁSLEDKY NAŠICH ČINŮ. DŘÍVE ČI POZDĚJI NĚKDO POŽÁDÁ O SPLACENÍ DLUHU.“...... /// Taky vás zajímá, co může vyděsit nočního hlídače v márnici? Odpověď zní: když se téměř dokonalej zločin mění v dokonalej! Tak s tímhle si fakt vyhráli! Příběh vodsejpá, indicie střídají důkazy, mrtvola není mrtvá, podezřelej už není podezřelej… no prostě všichni, kteří můžou neobvyklý kombinace, by mohli bejt minimálně při první projekci spokojeni. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bavěj mě filmový šachy. 2.) Možná mě nebavěj šachy, ale vo to víc si užívám hru na čuráka. 3.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle si rozhodně zaslouží pozornost ! Ačkoli jsem mírně zklamán,jelikož od Španělů už očekávám více, ale takhle překombinovaný Thriller s Krimi zápletkou tady ještě nebyl! Opět vynikající neokoukaný nápad,který zazáří obzvláště ve finišhi,který je perfektně nepředvídatelný,vygradovaný a šance zjistit hlavní Pointu je téměř mizivá . ()

tron 

všechny recenze uživatele

Belén Rueda je sexi milfka, ale najlepšie roky má obávam sa za sebou. V El cuerpo sa mi ani zďaleka nepáčila tak, ako vo svojich starších peckách Sirotinec a Los Ojos de Julia. Začiatok je príjemne strašidelný, mám hispánske horory rád. Už čoskoro sa ale ukáže, že dobrá mysteriózna atmosféra nemá šancu vyhrať nad blbým scenárom, ktorý sa (márne a bez úspechu) snaží šokovať. Rozuzlenie je nakoniec nezaujímavé a vcelku triviálne. Z hercov bola najlepšie Belén a aj ona bola otravná. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller ze španělské produkce, který se odehrává téměř celý na území márnice. Celé to na mě trochu dýchlo Hitchcockovinou s výbornou atmosférou, kde vás to stále táhne někam, aby jste se na konci vynořili někde, kde to ani omylem nečekáte. Já se tou mystifikací skvěle bavila a nenudila i když to mohlo být trochu kratší. Zápletka byla možná příliš překombinovaná, ale můj celkový dojem je víc než průměrný. Určitě je to kousek, který stojí za to vidět, tak do toho ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ze zásady odmítám skákat filmařům na špek, ale tentokrát jsem se slepě nechal vodit za nos a patrně jsem dobře udělal. Bylo to totiž hodně zábavné, navíc jsem se těšil na každé vrznutí dveří a při závěrečném vysvětlování jsem byl rád, že jsem se během sledování nesnažil kombinovat. Možná bych přišel na to, kdo je s kým a proti komu, ale také je možné, že bych vykombinoval úplnou kravinu a rozhodně bych si nestačil užít to skvělé dávkování indicií. Takhle mne to pobavilo, napnulo i překvapilo, takže nezbývá než konstatovat, že tudy vede cesta k mé filmové spokojenosti, ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já se u Oriol Paula, nevím proč, nemůžu zbavit obavy, že po pár filmech může být pro diváka předvídatelnej. Přitom ho asi jen podceňuji, protože ač má ve svých dílech hodně silný rukopis a jeho styl je stále stejný, ještě se mi nestalo, že bych ho někdy prohlédla. Naopak mě vždycky posadí na zadek a přinutí mě o jeho filmech mluvit a doporučovat je svým známým. El cuerpo v tomhle nebude výjimka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tahle solidně promyšlená kriminálka má podle mě menší problém v tom, že začíná spíše béčkově, zejména, co se zápletky a motivací postav týče. Atmosféra se tedy buduje překotně, avšak nakonec se dílo podaří. Střípky postupně do sebe začínají zapadat, tíživý pocit alespoň částečně působí i na diváka a vše vrcholí v závěru, který jakoby z oka chtěl vypadnout Obvyklým podezřelím... 7/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Španělsko zase válí. Výborný atmosférický krimi thriller, kterému nechybí napětí, sem tam i nějaký slušný pokus o lekačku a je zde i hlavní hrdina, kterému se dá (alespoň po nějakou dobu snímku) fandit (navíc, žít s takovouhle ženskou, tak bych asi taky brzo ztratil smysl pro humor). Samozřejmě je zde jeden velký nedostatek, který se dere postupně na povrch až má člověk chuť zakřičet PRÁVNÍK!, ale ti jsou v této zemi nejspíš pouze k řešení majetkových sporů, jinak prostě nedokážu pochopit, proč si ho hlavní hrdina nezavolal. Pak je tady také i několik drobností ohledně nevšímavosti ostatních policistů a hlavně dostat pěstí od jejich velitele bylo vyloženě sci-fi. A když už jsem si před koncem začal pomalu ale jistě myslet, že ten závěr Španělé vyloženě podělali, tak najednou přišla POINTA jak Brno a já nadšený a uklidněný zároveň mohl konstatovat, že mě tahle 4*-ová záležitost rozhodně nezklamala. Jinak moc fajn byla scéna se zbavováním se roztrhaného vzkazu, docela chuťovka i pro otrlejšího diváka (vlastně vůbec se tenhle film vyžíval v „záchodových“ scénách). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Největší trik, který kdy ďábel předvedl, bylo přesvědčit svět, že neexistuje a pak…zklamal. Čerstvý amorální vdovec, co připomíná střeleného vědátora z Číslo 5 žije, je v tlakovém hrnci márnice dušen jako mrkev. Drží pokličku nestandardně postupující policejní složky, vdova s oblibou v černém humoru či snad sám Keyser Söze? A když jsme u té mrkve, nedrží ji celou dobu Oriol Paulo před vaším nosem, jako se to dělá oslovi? Odpovědi se dočkáte v samém konci a já bych k ní pouze dodal, že když pes začne mňoukat, kočka štěkat a žralok jíst brokolici jen za účelem pádu zoologovy brady na podlahu, nastává čas holedbat pointu, která se k podobnému stavu dopracuje nevykonstruovanou jednoduchostí.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane keď v jednu noc zmizne za nejasných okolností z márnice telo nedávno zosnulej ženy? Možností je veľa, no žiadna z nich sa polícii nepozdáva a tak si predvolajú jej manžela, ktorý sa na jednej strane snaží zúfalo utajiť, že má prsty v jej smrti, a na strane druhej nadobúda pochybnosti o tom, či bola naozaj mŕtva... V tomto prípade som sa trochu okašľal tým, že som očakával napínavú pecku typu "El orfanato" či "Los ojos de Julia", v akých sa Belen Rueda objavovala po minulé roky. Namiesto hororu sa ale na obrazovke rozohrala „iba“ kriminálka, ktorá sa snažila ponúknuť zavádzajúci a prekvapivý dej, čo sa jej našťastie podarilo a navyše to všetko bolo kvalitne natočené, s príjemne hitchcockovským záverom, takže sa moc niet na čo sťažovať. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý kriminálny thriller zo španielskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o vyšetrovaní zvláštneho prípadu, nočný strážnik v márnici bol na úteku z práce zrazený a skončí v kóme, pričom z márnice zmizlo telo vplyvnej ženy v stredných rokoch, majiteľky farmaceutickej spoločnosti. A tak vyšetrovatelia musia zistiť, čoho sa skúsený strážnik mohol tak báť a hlavne ako s tým súvisí mŕtva žena, pričom hlavný podozrivý je jej manžel, ktorý by z jej smrti profitoval. Lenže nie je všetko tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. So spracovaním som dosť spokojný, úvod rýchlo vtiahne do deja a vytvorí množstvo zaujímavých otázok, síce trochu prekvapí, že väčšinu času sa film odohráva na policajnej stanici, ale aj toto mi sadlo. Dej je braný hlavne z pohľadu podozrivého, okolo ktorého sa stále niečo deje v súčasnosti a navyše musí využívať aj spomienky na minulosť, takže tu sa je skutočne stále na čo pozerať, ale nemusela byť až taká rozporuplnosť v jeho správaní, miestami pôsobí dosť inteligentne a inokedy zase ako úplný hlupák. Ale všetko vygraduje vo vydarenom finále, ktoré síce nemôžem označiť za šokujúce, no nečakal som to a mám z toho dosť dobrý dojem. Len by som bol radšej, keby bol film trochu viac hororovo ladený, ako je to pri podobných filmoch španielskej producie zvykom, potom by bol väčší rozptyl v možnostiach, ako to môže pokračovať a samozrejme by bol väčší dôraz na atmosféru a napätie. Takto je to len kriminálny thriller, ale zase veľmi kvalitný, takže aj takto som dosť spokojný. Herecké obsadenie sa mi páči, charizmatický hlavný hrdina, výborná postava hlavného vyšetrovateľa, opäť poteší aj Belén Rueda, ale bavil ma aj zvyšok. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, vie to vtiahnuť, pár scén je vizuálne zaujímavo podaných a celkovo to funguje po všetkých stránkach, takže nemám žiadny problém. Takže opäť sa jedná o jeden z tých vydarených premyslených španielskych thrillerov, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. 78% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, že tu někdo někoho vodí za nos. Španělské filmy jsem míval rád, pak přišla módní vlna, kdy se jim dostalo mezinárodního uznání až nekritického, a pánové a dámy poněkud začali spát na vavřínech a flákat. Tahle čerstvá, precizně sestavená šaráda mě zatáhla do děje a nedopustila, abych u filmu řešil cokoli dalšího. Rozuzlení zauzlované konstrukce mě nenaštvalo, naopak se tím některé body, které mi průběžně neladily, vysvětlily... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Škoda, že hlavními hrdiny byl nesympatický zarostlý jeliman, fúrie a cholerický detektiv s vizáží Chucka z Better Call Saul, aspoň jeden sympoš by neškodil. Hlavní problém pro mě ale byl, že jsem čekala asi něco jiného - hlavně ne to, že se příběh v reálném čase odehrává snad na prostoru jediné noci a dne, a taky že co se týče "who did it" jsou karty rozdány od začátku - nemyslím, že to bylo zvlášť nutný, taky mohli chvíli mlžit. Jinak ale spokojenost - pozornost to udrží, Belén Rueda je skvělá mrcha a pointa mě nijak nezklamala. V dnešní době totiž už VŠECHNO bylo napsáno a zfilmováno, a jen Agatha Christie vymyslela snad všechny možné detektivní postupy od "byl to sám vypravěč" po "byli to všichni" atd., takže tenhle motiv pomsty mi přišel rozhodně lepší, než například nějaká ta rozdvojená osobnost. Jasné 4 *. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prekombinovaný, nevierohodný a z prsta vycucaný scenár prebíja tajomnú atmosféru navodenú skvelým začiatkom. Samoúčelné vŕšenie náznakov, nových a nečakaných stôp, spôsobuje, že film čím ďalej tým viac irituje. Retrospektívne scény patria skôr do nejakej melodramatickej telenovely. Vdaka týmto nedokonalostiam záverečné "veľké odhalenie" žiadnu úľavnú katarziu a ani uspokojivé naplnenie záhadného prípadu nespôsobilo. ()

Reklama

Reklama