Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (292)

castor 

všechny recenze uživatele

Vystrašený hlídač, prachatá nemrtvá, minulostí stíhaný policajt, zoufalý podpantoflák, uhrančivá studentka. Ale vrahem je beztak zahradník. Takové soustředěné španělské cucání z prstu. Tahle módní vlna, kdy ten tahal za nos tamtoho a stejně to bylo jedno, protože za ty pravé nitky ve finále tahal až ten osmý vzadu, mi nikdy příliš nesedla. Chybující postavy se tu pohybují na šachovnici, kterou má mít v pevném sevření scénárista, jenže motat hlavu můžeme pouze skutečně chytrým příběhem. A ten tu chybí. Neříkám, že je špatný, ale pointu určitě chválit nebudu. Překombinované je to hadr, nevěrohodné zrovna tak. Takže necivím úžasem, nemrazí mě v zádech, nemám ztuhlou krev v žilách. A to je pár minut po projekci. Sečteno, podtrženo: rozuzlení zauzlovaného je nakonec hodně úsměvné. Stejně jako 79% hodnocení tady!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z márnice zmizlo jedno telo. Kto ho ukradol a prečo...? Táto zdanlivo nie príliš komplikovaná zápletka sa postupne poriadne zamotá a nejeden divák si príde na svoje. Na tento neskutočne napínavý thriller som natrafil úplne náhodou a takúto pecku som rozhodne nečakal. Maximálne prepracovaný scenár, postavy využité na 100% a hustá atmosféra daždivej noci...Z dialógov a konania postáv si môžete vytvoriť nejaký obraz o tom, ako by to mohlo do seba zapadať, ale stále príde nejaký detail, ktorý to zmení. Ešte pár minút pred koncom nie je jasné takmer nič, alebo zdanlivo úplne všetko. Záver je maximálne účinný, tak premakaný som nevidel snáď od Obvyklých podozrivých. Presne tento typ chytrých a napínavých filmov mi v poslednej dobe chýba. Španielom posielam veľkú pochvalu. maximálna spokojnosť a v rámci žánru zaslúžený plný počet. 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekne natocena prepisknuta konina, ktora svojou prekombinovanostou prekonava dokonca aj McTiernanov Basic. Este 20 minut po dopozerani ma boli hlava z facepalmov. Ale pokial meriate kvalitu filmu mnozstvom zvratov, tak verim tomu, ze to je uzasne. 6/10 za formalnu stranku a vyborne jednotlive sceny. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kombinuje se tu zhusta jen proto, aby na konci vylezla provařená pointa, která zpochybňuje nutnost i motivace všeho předchozího. Každopádně do té doby je to fajn tahání diváka za frňák, jemuž nechybí napětí i důvodná podezření všeho a všech. Pak přijde nevyhnutelné "a proč se tohle stalo? A když už se to stalo, proč se pak stalo tohle?" No, škoda. Pozdější Contratiempo frčí na podobném principu, ale - SPOILER - dokáže o dost lépe vystřihnout i zdůvodnit všechny motivace a intriky, přičemž všechno zastřešuje zoufalstvím jedince v boji proti korporátnímu / mediálnímu / jakémukoliv kolosu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnově strašidelný thriller si s divákem pohrává, a když postupně zjišťujete, že jde o důmyslnou hru, na atmosféře to příliš neubírá. Noc, leje jako z konve, bouře a hlavním místem vyšetřování se stává márnice (kdo by si nevzpomenul na Hlídače mrtvých...). Jasně, důvtipným divákům se podařilo odhalit pointu hned zkraje, ale já jim nezávidím, páč to si film vůbec neužili a klidně ho mohli vypnout před koncem. Sice jsem tajně doufal, že je všechno trochu jinak, nebo že do příběhu vstoupí lehké fantastično, ale nakonec jsem spokojen. A že by vše bylo příliš překombinované? Život dokáže přinést kombinace daleko onačejší... jedinou vadou na kráse tak byly vložené titulky od Nostra Movies - nejen že byly prťavé, ale těch hrubic! Chtělo by to minimálně naučit se skupiny mě/mně a skloňování já... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní zapletence, bohužel toto mi přišlo zamotaný až přespříliš a působilo to nelogicky a trochu hloupě. Možná by bylo dobré druhé zhlédnutí, k tomu se ale zřejmě i kvůli tomu, že jsem se během sledování nijak extra nebavil, nedostanu. 65% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Spíš detektivka stříhnutá hororovejma situacema. Ale jaká detektivka. V komentářích na CSFD se to hemží spoilerama. Já vám jenom řeknu, že je to jeden z těch filmů, kde závěrečná pointa převrátí vše předcházející a vyrazí vám dech. Ano, těch možnejch řešení není tolik a pokud si jich před sebe před sebe 5 položíte, tak jedno z nich to bude. Ale rozhodně se to nehádá lehko a na konci budete mít na tváři širokej úsměv. A o co vlastně jde? Z márnice v noci vyběhne k smrti vystrašenej noční hlídač a srazí ho auto. Přežije a policie začne vyšetřovat, co se vlastně stalo. Následně zjistí, že z márnice zmizelo tělo jedné ženy... 8/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Španělácká filmová titi-taka ála Barcelona. Samá přihrávečka, narážečka, fintička, otočka a když už by to jednoho mohlo přestat bavit, prásk a je tam gól. Výjimečné na tom je, že u tohoto stylu hry nikdy nevím, odkud to ´prásk´ přijde. Jako správný filmový stoper si nejdřív hlídám toho, pak tohohle, tamtoho, chvilku dokonce běhám se všema třema, až nakonec dostanu jesle od bambuly, co vypadal že je zralej na střídání. Příště nebudu blbej a koupím si lístek na tribunu; na tohle je určitě snazší jen koukat než se s tím snažit hrát. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem několikrát psal, Španělé umí a tohle je další živý důkaz. El Cuerpo se tváří nevinně, ale jak je u kvalitně ohodnocených Španělských počinů známé, tak je to velký omyl. Už od začátku divák přemýšlí, o co vlastně jde, ale že by to bylo tak jednomyslné? Bez nápadu? To si mohl myslet jen silný neznalec. Do toho nám vnuknou druhou myšlenku, která se zdá být daleko reálnější a vše dostává daleko lepší náboj, i když si divák snaží spojit několik věcí dohromady, tak mu stejně nějaké uniknou. Teprve závěr vše rozsekne a už jen s otevřenou pusou civíme do obrazovek, takže děkuji Oriolu Paulovi a všem, kteří se na tomto snímku podíleli za tak skvělou podívanou! 10/10 = 100% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film, který si hraje s jediným protagonistou - divákem. Nechat se takhle necelé dvě hodiny vláčet a napínat je zábava. Mayka Villaverde by mohla býti jednou z TOP hororových postav. Jen kdyby její El Doméstico uměl líp šoférovat. Více takových filmů! Takže - celý film stál vlastně na tom, zda se Adam zblázní do své Evy? A kdyby to nevyšlo? Byl by nějaký plán "B"? Áno, áno, souhlasím, je to vykroucené až na dřeň a tak přitažené za vlasy, že vám ten chomáč zůstane v ruce. Ale když přijmete pravidla hry a fakt, že vás rejža jen umně vodí za flígr, pak dostanete zážitek s neodolatelnou atmosférou, spirálou pádu jednoho zlatokopa a dvěma herečkami z kategorie "stojí za hřích". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Scénář jako složité lego. Nevěřím nikomu, kdo by prohlašoval, že pochopil dějový zvrat nebo pointu dřív, než mu to autoři dovolili. Celek má napětí, jistou psychologickou hloubku i uvěřitelnost, kvalitní herce... Opravdu pěkné podívání. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Thrillerokriminálka pro Španělsko dnes už typického inteligentního štryhu, která malinko doplácí na stopáž, ale vše vynahrazuje dokonalým klamáním tělem. Je škoda, že se film trochu táhne a zdánlivě nechává diváka klidným, aby se ho pak pokusil na závěr odbourat ultra kickem, který není možné odhalit (aspoň bez bližší studie), protože na můj vkus to byla prostě moc velká divočina alá blesk z čistého nebe. Jo, za závěr přidávám hvězdu, ale zas bez něj by to byl jen průměr. Špičce se tenhle kousek divá jen na záda, ale za pozornost určitě stojí. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller s prepracovaným dejom. Španieli to v tomto smere vedia na jedničku. Na začiatku sa nastolí jedna veľká záhada (zmiznuté telo) a ďalej, kúsok po kúsku, sa rozmotáva príbeh okolo tejto udalosti až do zaujímavého, nečakaného rozuzlenia. Možno trocha prekombinované, ale ešte v rámci normy. K dobrému príbehu sa pridáva aj skvelá atmosféra a miestami i ľahučký mrazivý závan. U mňa preto spokojnosť a pohodlný nadpriemer. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že i tentokrát mě španělé dostali a to ve velkým stylu. A to jsem si prakticky celej film říkal, že tohle bude jeden z těch slabších kousků(rozuměj průměrných) zkrátka a dobře prostě klasický vyšetřování co, kdy, kde, jak a proč. Ale to rozzuzlení mě prostě odzbrojilo. 4hvězdy. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak vyloženě napínavý, jako znepokojivý thriller ze španělské produkce, který mě jen utvrdil v tom, že tahle jihoevropská země prostě tento žánr umí. U El Cuerpa nakonec vůbec nevadí ani to, že je divák po celou dobu veden tvůrci za ruku a nedostává ani miniaturní prostor pro to, zamyslet se jak to vlastně všechno bylo a je. Závěrečná sekvence, kde se dozvíme kdo s kým a jak pak celkový dojem vůbec nenaruší, ale spíše podtrhne ono zmíněné celkové znepokojivé vyznění filmu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Trpělivost růže přináší... A to nejen divákovi při sledování Těla, ale i aktérům tohoto příběhu. Ovšem, když mi jedinou jakž takž sympatickou postavu, hlídače v márnici, hned v úvodu přejedou autem, je to o nervy... No dobře, tak se ještě dalo koukat na tu milenku, ale ta byla stejně „na odstřel“. Policejní vyšetřovatel byl ošklivej, blbej a v uvažování jednoduchej (správnej policajt) a navíc vypadal jak dědeček vraha Antony Chiqurha těsně po návratu z léčebny pro notoriky. Manžel byl otrávený soužitím se srandistkou, podnikatelkou jako řemen (tu bych otrávil i já), ale fandit mu nešlo, takové morální hyeně.  No, hrůza. Furt jsem si jen říkal kurVAKYanid, proč na to vlastně koukám... A byl jsem čím dál zvědavější, jestli se můj oblíbenec, ten hlídač, probere z kómatu. Takže teď v márnici rozepínám černý pytel, zalovím uvnitř a zpod mrtvoly vytahuji ... čtyři hvězdy! Pátá už byla dávno v rozkladu, tak z té jenom půlku. 90%.  P.S. Sorry, přihodila se mi nehoda a já v komentáři spoileroval. Ovšem inspirován duchem filmu, proto mě nekamenujte předčasně, dokud film nezhlédnete. NIC TOTIŽ NENÍ, JAK SE ZPRVU ZDÁ! Ani ty spoilery :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začátek je mírně laxní, zmizení těla z márnice trošku zavánělo námětem na béčkový film. Ale Paulo mě opět dostal, po vlažném rozjezdu následuje solidně promyšlený thriller. Paulo se nebojí zobrazování šokujících detailů, na tvář ženy po autonehodě snadno zapomenu, ale na svačinku ze záchodové mísy určitě ne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ok, réžia klasicky španielsky intenzívna, ale keď sa nad tým zamyslíte, celá tá situácia a všetko čo jej predchádzalo a podporilo jej priebeh, to je tak niečo neskutočne vykonštruované a nepravdepodobné, a oni to nakoniec ešte zaklincujú hláškou "Nič čo sa stalo nebola náhoda". Sklamanie, pretože som čakal Balaguerovskú neomylnosť a El Cuerpo bolo len pokusom o ňu, s deravým scenárom. Škoda, niektoré scény (autonehoda, toalety) mali naviac a natočené a zahrané je to dobre ()

Reklama

Reklama