Reklama

Reklama

VOD (1)

Dale (Brooke Shieldsová) sa rovnako ako jej otec zúčastňuje automobilových pretekov. Jej otec patrí k najlepším pretekárom a jeho najnovšou výzvou je vyhrať púštne preteky v Afrike. Počas testovania svojho automobilu však havaruje a v nemocnici požiada Dale, aby pokračovala v jeho šľapajach. Tá sa rozhodne splniť jeho želanie a napriek odhováraniu jej priateľov sa vydá do Afriky. Keďže doteraz nejazdila na pretekoch žiadna žena, Dale sa prezlečie za muža. Po odštartovaní pretekov si konečne môže zložiť masku a všetci jazdci zostávajú v šoku. Na druhý deň na ňu čaká nemilé prekvapenie v podobe neznámych mužov, ktorí ju a jej tím unesú. Podarí sa im dostať sa zo zajatia? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele

Exotické dobrodružstvo s klasickou a málo zaujímavou zápletkou o automobilových pretekoch. Oplatí sa pozrieť kvôli dobrodružnému námetu a piesočným či iným saharaským lokáciám. Menej už kvôli žirafe s peknou tváričkou alias Brooke Shieldsovej, ktorá sa hodí fakt iba ako ženský doplnok, nie však do hlavnej role. Málo dôveryhodne pôsobí tiež romantický lightmotív. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V očích producenta a zároveň naivního filmového nadšence Menahema Golana měla "Sahara" být velkolepým spojením dvou klasik šedesátých let, "Velkých závodů" a "Lawrence z Arabie", a k tomu trochu okořeněné "Modrou lagunou", jejíž hvězdu získal do hlavní role. Výsledek nicméně slouží jako další doklad Golanových velkých očí a nedostatku reflexe. Samotný mix vlivů - závodění, válka pouštních kmenů, romantika - nefunguje, protože jednotlivé složky se vzájemně popírají. V praxi to znamená, že sotva závody začnou, jsou až do konce filmu přerušeny, aby se postavy mohly vmísit do kmenových půtek a okouzleně nasát lokální kulturu a zvyklosti (přesně řečeno nepoučenou představu filmařů o nich). Jak je pro Golana typické, nejen závodění zůstává pouhým příslibem - prostě učebnicový příklad, jak natočit zalevno film, který coby pitching koncept na papíře bude působit jako opulentní blockbuster. Rallye pouští je promptně přerušena, protože by vyžadovala četné přesuny štábu, kmenové války by také stály moc peněz za akční pasáže, a i ta Brooke Shields sice má koupací a postelovou scénu, ale první proběhne v podvlíkačkách a druhá je zcela decentní, aby náhodou čerstvá hvězda nechtěla nějaký příplatek. Spíše než epiku pozdního období studiového systému snímek připomíná brakové mayovky z Orientu - ostatně s "V říši stříbrného lva" vykazuje několik podobností. Byť nutno dodat, že oproti německým slátaninám z produkce Artura Braunera má "Sahara" o několik řádů lepší řemeslnou stránku. Ačkoli Golanovým cílem bezesporu bylo natočit univerzálně přístupný trhák, film v kinech propadl. Spíše než kvality filmu bude na vině neadekvátní propagace. Navzdory Golanově zaslepenosti totiž nevznikla velkolepá kostýmní dobrodružka, nýbrž prostě obyčejná růžová knihovna. Zdejší hrdinka přesně prochází klasickým obloukem, kdy zdánlivě svéhlavá a svobodná žena vyrazí na cestu do exotického prostředí, kde padne na pana Záhadného s hlubokým pohledem a sošným tělem, aby se v jeho náruči nejprve poddala pasivitě, a ve finále se ještě stala neschopnou slepicí čekající, až ji onen chodící ideál přijde vysekat z nesnází. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno pred 20-timi rokmi slusny dobrodruzno-romanticky film, ale na dnesnu dobu uz asi moc nezazivne. Na jedno pozretie staci, chcel som vidiet hlavne Brooke Shields. 60%..............28.02.2008 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasická "big time" dobrodružná romantika 80. rokov, no vďaka exteriérom a obsadeniu vedľajších rolí celkom pozerateľná. Aspoň vtedy a v tom veku... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží byť čiastočne vzrušujúcim dobrodružstvom, čiastočne romantikou a čiastočne komédiou, ale vo všetkých smeroch zlyhá. 4/10 ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1985 : VÍŤAZ (1) : Najhorší herec VR - Brooke Shields (hrajúca s fúzami), NOMINÁCIE (+1) : Najhoršia herečka - Brooke Shields. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si to už poriadne, ale viem, že to nebola žiadna sláva. To už taký Hidalgo podal preteky púšťou ďaleko ďaleko lepšie. ()

Patr1k 

všechny recenze uživatele

Film stratil akúkoľvek vieryhodnosť hneď na začiatku, kedy bežali titulky, zrazu nábeh do deja, vyzabíjanie hŕstky ľudí, naspäť k titulkám za doprovodu ľubozvučnej hudby, ako keby sa nič nedialo....proste strach....avšak tento film je podľa mňa geniálnou predlohou na paródiu skrz jeho predabovanie, rozmýšlam či sa toho neujmem ()

Elisson 

všechny recenze uživatele

neskutočne blbý a predvídateľný (hoci nie, až také kraviny som nečakala :-D) film postavený na jednom peknom ksichte, púšti a rádoby akcii :-D ()

Reklama

Reklama