Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 3: Proti vichru smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Shinikazeni mukau ubaguruma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Třetí pokračování příhod vlka s mládětem omezuje v rovině hrdinových protivníků komiksovou obskurnost na minimum a naopak nechává Ogamiho v duelech s mistrovským šermířem zasmušile rozjímat o "cestě samuraje". (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, podobně jako v Pánovi prstenů tuto trilogii jako celek, o jejíž existenci jsem tak ještě před 14 dny neměl vůbec žádné tušení. Možná pro mě byla nejlepší Řeka smrti, ale i tak jsem byl celkově velmi překvapen a vůbec jsem si nemyslel, že na mě skoro 40 let stará filmová série zanechá takový dojem. Cesta samuraje za jeho pomstou je lemována nejen krví jeho mnoha nepřátel, ale je tu i mnoho momentů, kde sice nikdo neumírá,ale stejně zanechají hluboký dojem. Pokud prominete pro dnešní dobu malinko přehnané bojové scény s hektolitry krve a pár kilo hlavního hrdiny navíc, nemůžete být s touto trilogií v žádném případě nespokojeni. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Itto Ogami je tentokrát najat na zabití podlého šéfa jedné provincie. Postupně likviduje jeho ochranku. Současně se odvíjí vedlejší příběh v němž je Ogami konfrontován s jiným, mladým samurajem, který se s ním chce utkat. V závěru dojde k monstrózní bitvě, kde Ogami stane sám proti celé armádě! Druhý díl série mám asi raději, ale i tentokrát je na co koukat. Hektolitry krve, samurajské cti (o tu jde v „trojce“ hlavně), a úžasné poetiky japonských samurajských filmů. Na konec dojde i na pěknou písničku v níž se zpívá o tom, jak si otec a syn jdou bok po boku. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Třetí film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Na začátku filmu na sebe Ogami Itto vezme trest, aby pomohl ženě v nesnázích a poté ještě přijme úkol zlikvidovat proradného Gemba Sawatari správce provincie Totomi. Daigoro opět od minula trochu povyrostl a scény s otcem jsou nezapomenutelné. Zajímavé jsou dvě slovní a bojové konfrontace se zdatným samurajem. Ve velkém finálním souboji s mnohačetnou přesilou se opět seznámíme s dalšími vlastnostmi kočárku. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Třetí díl výborné série se mi líbil ještě o chlup víc než předchozí dva. Akce a děj jsou namíchány v tom správném poměru, Ogamiho protivníci jsou správně rozmanití a pozoruhodní a nechybí ani tradiční kráska v nesnázích. Mimořádné uznání si pak zaslouží Daiguróův kočárek, který tu prokáže neobyčejnou univerzálnost - slouží stejně dobře jako plavidlo i jako příležitostný kulomet :-D. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tam, kde sa prvý film mohol pochváliť osudovosťou a druhý komiksovosťou je táto časť skôr klasickým chanbara filmom. Celý čas sa tu rieši povestné Bušido a to, ako by mal správny samuraj žiť a zomrieť. Je tu väčší dôraz na intrigy, ale tiež na vnútorné cnosti a presvedčenie, ktoré stavia do opozície Ogamiho a ostatné charaktery, ktoré na svojej ceste za pomstou stretáva. Či už je to yakuza, potulný samuraj hľadajúci zmysel, alebo vystrašené dievča utekajúce pred nepríjemným osudom. Stále je tu veľa krvi ( hlavne 20 minútové finále), ale pritom sa to nesie presne v tom duchu v akom očakávame, že sa cesta tejto nesúrodej dvojice bude uberať. Je to taká prehliadka Japonska, aké bolo za čias Šogunátu. Niekde je to trošku prikrášlené. Inde zase riadne surové. Ale tak to má byť.  Uvidíme, čo prinesie ďalší diel. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama