Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato povedená, pestrá parodie na filmy o pirátech se pyšní všemi znaky klasické frašky a rovněž hvězdným mezinárodním obsazením, které kombinuje především americké a britské komiky. Autorsky se na ní podílel veterán ze skupiny Monty Python Graham Chapman spolu s anglickým komikem Peterem Cookem, kteří si v ní zároveň střihli parádní role. Skeče se točí okolo příběhu ze 17. století o děsivém pirátovi Žlutovousovi a jeho výpravě za bájným pokladem - mapu k jeho nalezení má vytetovanou na hlavě jeho zženštilý syn, kterého ovšem lodě a pirátské výpravy ani trochu nezajímají. Jde o poslední film Martyho Feldmana, komika s pověstně vykulenýma očima a miláčka publika, který bohužel zemřel těšně před jeho dokončením. Dalšími zvučnými jmény v hereckém obsazení této komedie je montypythonovský klasik John Cleese v roli slepého Harveyho nebo jeho kolega z legendárního britského ansámblu Eric Idle, který si zahrál poručíka Clementa. Ve filmu se na chvíli mihne dokonce i David Bowie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro takové fanatiky do Monty Pythonů jako jsem já bezesporu slabší záležitost, ale i přesto jsem si snímek oblíbil. Na oplodňujícího piráta Žlutovouse nemá ani Jack Sparow. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu úbohosť, len hluché priživenie sa a drzé zvezenie sa na mothypythonovskom kolotoči, ale aj béčkový pythonovský výplod znamená slušnú porciu zábavy, neúnosne veľa klišé, ale znova aj veľa zábavy. 60%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po slabší rozjezdové půlhodině, ve které za zmínku stojí jen výtečný slepec Pew Johna Cleese a roztomilý žalářník, který ohlašuje návštěvu třískání tyčí do vězňových zad, se Žlutovous zvrhne v úžasnou lavinu potrhlých nápadů, které nemají obdoby. Všechno začne pasáží několikanásobného sledování do přístavu a naprosto dokonale vypointovanou scénkou s malou holčičkou "Dáte tři čtvrťáky za kousek hovna?", pokračuje plavbou, ne tak docela pochopenou bitvou, a vyvrcholí mohutnou potyčkou na ostrově, při níž padne o dost více lidí než kolik jich je zabito. Čtyři hvězdy. Díky za tenhle film. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ve Žlutovousovi je vidět velká inspirace Pythonovskými kousky - vždyť Chapman také napsal scénář - ale kvality jejich filmů nebo Cirkusu nedosahuje. Přesto se však i na dnešní poměry jedná o velice solidní zábavu, ať již vemu v potaz famózního Chapmana v titulní roli nebo vedlejší role dalších Pythonovců - Erica Idlea coby pirátova pronásledovatele nebo Johna Cleese v roli slepce s téměř netopýřím sluchem.:) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Yellowbeard je příjemná pirátská komedie s Grahamem Chapmanem v hlavní roli a mnoha dalšími dobrými herci ve vedlejších rolích (nejvíc mne pobavili Marty Feldman jako Gilbert a John Cleese jako slepec Pew). Je to povedená nenáročná taškařice, která se hodí na klidné letní odpoledne. A nezapomeňte, že Žlutovousové jsou nejnebezpečnější po smrti! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ptákovina, u které se ovšem snadno i často zasmějete. Nejlepší byla scéna, jak v Portsmouthu kopli tu malou holčičku s prominutím do prdele, až zajela kamsi do sklepa :o) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Stará pověra, že ženská na palubě přináší smůlu, byla již vědecky dokázána.." ;) Zoufalá Damskiho deMONTáž skvělých Pythonů.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pirátsky žáner v tej dobe umieral ( resp. už mŕtvym bol ) a ani nejaké tie pokusy oň neprišli k úspechu ( PIRÁTI, TAI PAN, THE PIRATE MOVIE ). Ani pokus o bláznivú komédiu, kde sa miesili montypytonovské a americké zmysli pre humor, nedali tomuto filmu nádeje na úspech. Hviezdna zábavka, ktovie ale pre koho. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na dobrodružné filmy o pirátech tohle funguje naprosto dokonale. Očekávala jsem ještě mnohem větší šílenost. Nakonec jsem ale byla velmi ile překvapená. Žlutovous byl správný magor, ale i všechny ostatní postavy jsou svým způsobem více či méně potrefené. Herecké obsazení se povedlo. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco z humoru Monty Pythons, ale dostal jsem jen půlku. ta druhá půlka totiž neobvykle pro Monty Pythons tvořila smysluplný děj a tak střípky jejich humoru se objevovali jen místy a možná ty bylo i dobře. Myslím si že dost podceněné je označení "béčko". ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Člověk je na jednu stranu rád, že může vidět tolik milióny lidí milovaných komiků v jednom filmu. Ale pak je tu ta druhá strana mince. Tyhle projekty totiž mají hodně často osud jiného velikána - Titanicu. Žlutovous sice nakonec dokázal doplout do přístavu, ale poněkud jiného než původně zamýšlel. Doma ho tak nečekala hanba, ale žádná sláva to taky nebyla. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Zdařilá pirátská komedie, s účastí některých členů bývalé skupiny Monty Python. John Cleese jako slepý Harvey,nebo Graham Chapman v hlavní roli kapitána Žlutovousa. I skvělý Marty Feldman se svýma šílenýma očima:-) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Mám rád parodie všeho druhu a tato patří k těm vydařenějším. Vydařené je i herecké obsazení a pobavili mě některé až absurdní nápady režiséra nebo scénaristy. Dávám za 4. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Miestami vtipný príbeh s pomerne priemerným scenárom, ale s celkovo dobrými hercami a podarenou výpravou, vhodný skôr pre fanúšikov MPFC. A hoci sa vo filme z recesie objavil aj David Bowie, Yellowbeard bol pre mňa skôr povinnou jazdou. V rámci možností pobavil, ale raz stačilo. ()

Reklama

Reklama