Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alexander Hesse je zapálený vědec, který v univerzitním centru pro porodnost pracuje na vývoji preparátu příznivě ovlivňujícího těhotenství. Úřad ale testování léku nepovolí a výzkum ukončí. Místo toho se bude financovat projekt dr. Diany Reddinové se zmrazenými vajíčky, která dostane i jejich laboratoř. Přesto se Alex rozhodne, že s kolegou gynekologem Arbogastem budou pokračovat na vlastní pěst, a začne testovat lék sám na sobě. Larry ukradne z Dianina projektu zmrazené vajíčko s označením Junior a oplodní ho Alexovým spermatem. Situace se jim však brzy vymkne z rukou a po čase se u Alexe začnou objevovat příznaky těhotenství. To všechno ještě zkomplikuje všetečná šéfka univerzitního výzkumného programu, Arbogastova těhotná ex-manželka Angela... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že o čtrnáct let později se tento příběh stane skutečností... Jasně, ve své podstatě je to něco úplně jiného, ale i tak, muž porodil ;) Americký transsexuál Thomas Beatie, historicky první těhotný muž, porodil zdravé dítě. Americká televizní stanice ABC News s odvoláním na anonymní zdroj informovala, že 34letý muž přivedl v neděli v porodnici ve státě Oregon na svět holčičku, a to přirozenou cestou. Původně měl v plánu porodit císařským řezem. Beatie se narodil jako žena a později se podrobil částečné změně pohlaví. Před několika lety nechal odstranit prsa a podstoupil terapii s mužským pohlavním hormonem testosteronem. Podle zákona je tedy muž, ale vzhledem k tomu, že si nenechal odstranit dělohu a vaječníky, mohl otěhotnět. Protože jeho manželka nemohla otěhotnět, podstoupil Beatie umělé oplodnění a dítě namísto manželky odnosil sám. Během těhotenství přestal užívat testosteron. novinky.cz ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Třetí kooperace Arnieho s Ivanenem Reitmanem. Ta první dopadla docela dobře, ta druhá už rozpačitě, ta třetí byla bez debat průser. Je to o to větší tragédie, že zatímco po Dvojčatech a Policajtovi ve školce čekal Arnolda Terminátor 2, po Juniorovi se mohl těšit jen na stěží průměrného Likvidátora. Švarcíkovu kariéru zabila restrukturalizace akčního žánru, jenže zachraňovat ji něčím takovým přece neměl zapotřebí. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Úchylné, chvílemi vtipné. Řemeslně zvládnuté. Americky zábavné. Ach jo. Jak tohle hodnotit. Dvě a půl mimihvězdy a co víc? Docela nechápu, že roli v téhle ptákovině mohla vzít Emma Thompson. No, je to taková hejlywoodská legrace. Nakonec to tedy se sebezapřením zaokrouhlím nahoru, za tu scénku s mimiarním... Až mráz mi přeběh po zádech... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Medzi tými komedialnymi blbostami čo sa točia, je toto aspoň pozeratelná blbost. Síce celý film sa vlečie v priemere a prekvapivo osvedčené trio Reitman - Arnie - DeVito prídu len občas s nejakými vtipnými hláškami, či scénami, ale prekvapivo ako celok sa to dá zniesť. Hlavne záver je celkom dobrý a taktiež aj hudba Jamesa Newton Howarda. 60% - 3* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Začalo to filmem Dvojčata, kde se DeVito a Schwarzenegger také potkali, a pokračovalo třeba Policajtem ze školky. A co třeba Rolničky, kam se podíváš. Arnold si zkrátka chtěl ze sebe dělat legraci a jemu samotnému to šlo celkem obstojně. Junior je sice už opravdu velmi bláznivý nápad, ale když si vezmu celý kontext, pak to vtipné je. Alex prožívá totéž co ženy a to doslovně. A vlastně jen to nejhlavnější si vyzkoušet nemohl - porod samotný. Je třeba brát v potaz, že bláznivé komedie jsou zkrátka doménou Ivana Reitmana. Navíc zde slavný svalovec hraje úplně jinou roli, než na jaké jsme u něj zvyklí. Je to hodný člověk, plachý, nesmělý. Ve Dvojčatech hrál zase velkého dobráka a naivku. Neříkám, že je to bůhvíjaká komedie, ale zasmál jsem se. Dr. Arbogast navíc správně podotýká, že si ženy mnohokrát v minulosti stěžovaly na to, že by si muž zasloužil vyzkoušet vše, co žena v těhotenství prožívá. A když to zkusí, vyčítají vědcům, že i tu poslední věc patřící čistě ženám jim chceme vzít. Ne, že bych po tom toužil, ale někteří muži by si skutečně zasloužili projít celým těhotenstvím a především bolestí porodu. A možná se i stát na pár měsíců ženou. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

  • Kampus ve filmu je nazvaný "Leland University". Natáčelo se ale na univerzitě v Berkeley, jejímž sportovním rivalem je univerzita Stanford v Pablo Alto (obojí v Kalifornii), pojmenovaná po Lelandu Standfordovi. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech San Francisco a Berkeley. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama