Reklama

Reklama

Co nového Scooby-Doo?

(seriál)
  • USA What's New, Scooby-Doo? (více)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Mysteriózní
USA, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Parta mladých zkoumavých dětí, nebo i puberťáku a jeden hafan Scooby vyrážejí pokaždé na strašidelná místa. A tam vždy objeví záhadu. Tak se ji snaží rozlousknout a vždy se jim to povede. Když pátrají, tak se vždy rozdělí... Dafne, Velma a Fared jsou vždy statečný. Ale Scooby a Shagi, to jsou strašpytlíkové a všeho se bojí. .. (kohout08)

(více)

Recenze (34)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naivní pokus oživit nejen dětskou legendu jménem Scooby-Doo opět v animované podobě. Přesunem do naší současnosti ale Scooby ztratil právě to kouzlo starých časů, které tak nějak omlouvaly i jeho vizuální chudost - ta je tu opět, ale díky tomu, že jde o nový seriál ze současnosti, působí to jednoznačně jako snaha vytřískat z co nejméně muziky co nejvíce peněz. Horší problém je, že zmizela i vtipnost... nevím jestli je to jinou animátorskou technikou, ale Scoobyho ksichty působí divně, navíc strašidlům do "hrůzostrašnosti" chybí daleko víc než tehdy (rád bych zdůraznil, že na původního Scoobyho se rád podívám i dnes;)). Aby toho nebylo málo, scénáristé zahodili už veškeré zábrany a šli ještě o level níže oproti standardu - tam, kde jednotlivé příběhy byly samozřejmě vždy s mírnými variacemi na jedno brdo, s "šokujícím" odhalením, si tady už nikdo neláme hlavu s jakýmikoliv náznaky logiky, nebo s následky toho, co se událo. Nemluvě o tom, že honičky se namísto humoru řeší scénáristickou idiocií nebo debilním "humorem" jako že Scooby čapne do pacek elektrické úhoře a dá jimi šok mořské obludě (aniž by se jemu samotnému něco stalo). Ale naprosto největší šok je pro mě hudba....pokud si nedovedete představit, že by někdo do (kresleného!!!) Scoobyho mohl našlapat numetalové nebo (špatným vtipem nazývané) soft punkrockové nicky, znějící od první do poslední stejně, tak se podívejte na tohle, budete o představu bohatší, ale rádi asi nebudete. Abych nezapomněl, střídá se to ještě s rádobyhrozivým rámusením při řádění strašidel. Ale na děti, pro které Scooby znamená počítačově animovaného psa z jistého nepříliš dobrého filmu, to nejspíš zabere. Ale jenom na ně. 20%, protože je to urážející ubohost. PS po deseti a více letech: Naštěstí prestiž značky opět pozvedly televizní "celovečeráky" jako Frankenhrůza. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pomalu jsem se rozbrečel, když jsem se dozvěděl, že v televizi opět poběží seriál s mým nejoblíbenějším hrdinou. Obrovskou radost střídal pocit nostalgie a já nervózně očekával co se bude dít. No nechci psát že je to příšerné, při nejhorším se na to dá dívat, ale chybí tomu strašně moc. Tentam je humor, stejně tak vymizela i alespoň ta malá atmosféra, napětí a hlavně moment překvapení. Nebudu psát, že u klasických dílů překypoval každý kousek originalitou, ale u moderního Scoobyho se jede podle tak jasně zřetelné osnovy až je to hamba. Problém je i v postavách, které se změnily, jejich jednotlivé rysy jsou sice stále jasně patrné, ale už to prostě není ta stará parta. Přesto se i na tyto moderní díly velmi rád podívám, i když spíše z nostalgie a pocitem, že lepší díly stejně jinde nenajdu. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"What's New, Scooby-Doo?" je pre mňa asi posledná scooby-doo séria, ktorá je ešte relatívne dobrá. Animácie sú o stupeň nižšie než staré epizódy (najmä čo sa týka pozadí), no postavy vyzerajú stále dobre. Má to trošku modernejšiu chuť, ale pozerať sa to dá. Miestami som mal pocit, že niektoré epizódy nedávali moc zmysel, ale nebolo tu nič čo by ma iritovalo. Ako fanúšik Scoobyho hovorím, že je to ešte stále v kategórii okey. Chýbajú mi staré Scoobyho časy zo 70-tych a 80-tych rokov, ale funguje to. Svojich fanúšikov si to našlo a hlavne nemám pocit, že by tieto epizódu pokazili nostalgický feeling seriálu. Ale je smutné, keď animácie spred 30-tich rokov vyzerajú lepšie, než to čo je tu. Ale na druhú stranu je tu zvučka. A pravda je taká, že je jedna z najlepších, čo keby Scooby mal.Hodnotenie: B- ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už jako děcko sem Scoobyho nesnášel, i když ty starší díly, ve kterých jsou všelijaké hrady, kopky a vlkodlaci, měli určitou kvalitu, ovšem tahle moderní verze je příšerná, český dabing na zvracení a když to musim skoro každý den přetrpět na smíškovejch, začínám mít pomalu tiky.Přijde mi to hrozně stupidní a dětem to vymejvá mozek, ostatně dospělím tuplem.10%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod mého koukáni je pes a bezdomovec protože kdyby nebyli tak bláznivě posrani strachy nebavilo by to vůbec. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdá, akoby sa tvorcovia snažili nadviazať na pôvodný seriál a na prvý pohľad tu veľa odlišností nie je. Problém bude asi ten, že Scooby sa do našej doby proste nehodí. K nemu patrí tá retro atmosféra, stará animácia, humor a naivita. Pamätám sa ako mi pri sledovaní tejto novoty išla "súčasnosť" na nervy. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Někdy tvůrci nevědí,že podobným dalším adaptacím trošku odzvonilo. Zase jde jen o jakýsi pokus o senzaci,která se nezdařila. Mé hodnocení okomentuji tím,že jsem skutečně člověk co hned nepřepne když běží podobná "klasa", ale občas mi to příjde až přehnaně naivní ze stran těch tupečků Scooby-doo a Shagiho(a to se raději nevyjadřuji o filmovém zpracování). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Miluju všechny Scoobyho historky, hlavně v seriálech. Tato série s partou chytající duchy patří k těm lepším, viděl jsem většinu dílů ráno před školou ( podobně jako Scooby a Scrappy Doo, Hvězdná olympiáda, Štěně nebo Na stopě). Mohu jen doporučit, Scooby je opravdu nesmrtelný. 85%. ()

MMJ 

všechny recenze uživatele

Shaggi, Fred, Daphne, Velma a hlavně Scoby Dooby Doo řeší co ? Nic jiného než obvykle jejich "i moje" oblíbené ZÁHADY ! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Víkendové ráno prožito s tímto animovaným seriálem, který zase tak hrozný nebyl.Na ty rána víkendová se to docela hodí a docela pobaví.Něco extra to není, ale, že by to byla úplná blbost to říct také nemůžu.65% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Snaha autorů obnovit původního Scoobyho nedopadla zas tak špatně, nicméně na staré seriály to nemá. Většině dílů chybí ta atmosféra z prvních sérií (zámky, bažiny, strašidelné domy, hrady, podzemní tunely apod.). Zde je to nahrazeno prostředími a příběhy, které už nemají na původní série. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Čím dlhšie sa Scooby objavoval na obrazovke, tým horšie to znášal divák, no stále to bol geniálny a "nebojácny" Scooby. ()

Fenris 13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než novější Záhady s.r.o. ale přestou jsou některé díly velmi zábavné. A k tomu punkrockové vypalovačky....nenáročný relax po večeři s dcerou :-) ()

Reklama

Reklama