Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Exotický príbeh nás zavedie do kráľovstva Džadur, kde vládne krutý kalif Alkazar, proti ktorému sa ale pripravuje vzbura. Alkazar však vzbúrencov odhalí a prekazí ich plány. Medzi tími, čo jeho zlobu prežijú je princ Hasan. Tomu sľúbi Alkazar svoju dcéru Zuleiru pod podmienkou, že sa vydá na nebezpečnú cestu, aby mu priniesol Ružu z Elilu, ktorá by ho učinila neobmedzeným vládcom sveta. Hasanovi neostáva nič iné ako sa na lietajúcom koberci doprevádzaný Alkazarovým služobníkom Kásimom vydať na cestu aby získal ruku krásnej Zuleiry a pokúsil sa zhatať Alkazarové plány.

Film bol v roku 1980 nominovaní na tri ceny Saturn v kategóriach najlepší fantazy film, herec (Christopher Lee) a hudba. (curunir)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přesně taková pohádka, jaké produkoval především v padesátých letech Hollywood i jeho britští konkurenti. Kouzelné, na detailu založené, s několika ve své době podivuhodnými, dnes spíše úsměvnými, triky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hrozná záležitost. Kombinace nepěkných triků, nezajímavých postav a jejich nudných motivů. Lee by rád kus plechu, který má velkou moc. Objeví se tam princ, který chce mladou Leeovou, ale tu mu fotřík dá jenom, když donese tu růži. A pošle s ním Luďka božínka Kopřivu, aby mu vrazil meč pod žebra. Pak tam lítaj na kobercích a dokonce se honěj a šermujou. Letěj na nějaký ostrov, kde jsou jako sopky, ale nakonec se ukáže, že to jsou nějaké kotelny s tlamami, kde topič elektrárenský rozpaluje kotle. Lee to všechno sleduje skrz nějakou křišťálovou kouli, ale asi už vás nepřekvapí, že to koule není. Takže má přehled, jenomže je to záporák, a tak je mu to na nic. Prostě blbost s motivem džina (proč) a dalšími pomotanými arab pohádkami. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne efektná ( teda pokiaľ ste fanúšikmi filmových trikov zo starej školy ) zábava, plná neutíchajúceho non-stop dobrodružstva. Stále sa niečo melie, stále prekypuje akcia a snímok nemá šancu nudiť. V detstve by to bolo za maximum, dnes za 3,5*. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím napísať, že tento film som nemal nijak zvlášť v obľube keď som bol malý chlapec a nijak zvlášť sa mi nepozdával ani teraz, keď som ho po mnohých rokoch opäť vzhliadol. Je to hlavne v tom, že aj keď má také aladinovské razenie (dokonca sú tu naňho odkazy), chýba mu potrebné čaro, ktorým by dokázala zaujať. Musím priznať, že výtvarná štylizácia je veľmi zaujímavá (hlavne spracovanie Alkazarovho paláca), ale niektoré pasáže ako napr. kovové draky chŕliace oheň, pôsobili na mňa dosť depresívne. Herecké výkony sú biedne, jediný kto výraznejšie zaujme je Christopher Lee v úlohe Alkazara (veď už mal s nimi mnohoročné skúsenosti), ale ani ten svoje kvality naplno nevyužíva. Záver sa tiež nedá považovať za podarený a tak je asi najväčším kladom filmu hudba, ktorej je však na 3* akosi primálo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Slabinou na filme sú efekty, ktoré nie sú na špičkovej úrovni. Celkovo je to neškodný film s veľmi malým množstvom násilia a absolútne bez krviprelievania. Pre rodinné publikum veľmi vhodné. 5/10 ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Je to směska pohádek z Tisíce a jedné noci plná celkem dobře zvládnutých triků. Princ Hasan chce získat kouzelnou růži,aby dostal princeznu. Nebýt malého chlapce Hadžího, nikdy by nezvítězilo dobro nad zlem.ČEský název je Arabské dobrodružství. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Tak, ako hovorí titul, dosť farebné na to, aby pobavilo deti a s dostatočným množstvom vtipných efektov a vedľajších hereckých štekov, aby zaujalo aj staršie publikum. ()

Reklama

Reklama