Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování koprodukční série z šedesátých let o zločinci Fu Manchu, hlavní postavě novel britského autora Saxe Rohmera. Christopher Lee v roli muže s dominantními kníry, jehož touha ovládnout celý svět nezná hranic a nezastaví se ani před smrtí nevinných. Fu Manchu tentokrát organizuje únosy dcer význačných vědců, které drží v otrockém postavení ve svém podzemním úkrytu kdesi na průsečíku Evropy a Afriky. Tajnou zbraň, kterou sestavuje s nedobrovolnou pomocí vědeckých špiček, hodlá brzy použít k dominanci nad světem. Blíží se londýnská mírová konference, při níž na jednom místě zasednou hlavy států společně s šéfy diplomacie a armád všech civilizovaných zemí. Připravovaným místem útoku se stává katedrála sv. Pavla během bohoslužby, a jediný, kdo může tuhle akci překazit, je inspektor Denis Nayland Smith ze Scotland Yardu. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech mi přijde tenhle díl přímo navazující na první velmi dobrý a zábavný, protože se tu pořád něco děje, i když samozřejmě celková podobnost zápletek tu je a přetrvává. Natáčelo se převážně v exteriérech a těch několik scén ve studiu jsou vesměs v chrámu a u úpatí hory. Zadní projekce, na rozdíl od mnohých filmů 60. let, je tu vskutku minimálně. Samozřejmě inspirace bondovkami je viditelná, včetně bombastických konců, což já osobně vítám. Za pochvalu stojí i pěkná kamera, skvělé barvy a velmi dobrá hudba. Vedle známých postav mě potěšil H. Drache, který hrál i v dalších krimi a mysteriózních západoněmeckých sériích, a samozřejmě nechybějí krásné ženy, protože to je žádoucí žánrové klišé. Jistě, pro současného diváka odkojeného formálně špičkovými  akčními spektákly posledních let tohle nebude, ale pro příznivce starších snímků by mohlo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To, co by mělo ve filmu s takhle slabou zápletkou fungovat, únosy dívek, přepadávání, prostě lekačky, je jak herecká přípravka nudících se ochotníků. Bídný hudební podkres, nepovedené zadní projekce ani trapně stažené Leeho oči do šikma (kolik jen rolí Asiatů si zahrál!) nemohou vykřesat jiskru naděje do dalších pokračování, které mě ještě čekají. Ovšem vkus na krásné a smyslné ženy (náhodou všechno dcery vědců) tvůrci zase měli, to jo. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ach jo, člověk se podle názvu a podle "better dead than wed!" těší na něco zcela jiného - Fu Manchův harém, obchod s bílým masem, volbu Fu Manchovy 'miss slave' nebo bůhvíco podobnýho. A ono prd, zase nějaké vědecké ovládnutí světa. Ale neva, neva, je to stále Fu Manchu a u mně i o kapánek lepší než o rok mladší jednička. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Skoro kopie prvního dílu s velmi podobnou zápletkou. Velice podobné chytračení záporáků, nahánění, hledání pevnosti, infiltrace a výbuch základy na konci. Mocné kníry Fu-Manchua to však jistí. ()

Reklama

Reklama