Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1807. Kapitán Hornblower z britského námorníctva je vyslaný na tajnú misiu, ktorej cieľom je narušovanie Napoleonových španielskych spojencov podporovaním megalomanskej stredoamerickej revolúcie. Po náročnej ceste nečakané komplikácie donútia Hornblowera zmeniť plány a hrať zdráhavého hostiteľa krásnej sestre vojvodu Wellingtona... (matriosa)

(více)

Recenze (17)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výrazně studiové a v nejedné roli teatrální až hanba. Ovšem v tom problém není. Peckův Hornblower si v ničem nezadá s tím Gruffuddovým, v tom tedy problém rovněž není. Že krom Pecka jsou všichni pouze statisté do počtu? Pravda, ale čert to vem. Tvůrci do dvou hodin nacpali hned několik Hornblowerových dobrodružství, takže to na co britská televizní série potřebovala celovečerní epizodu, se zde sfoukne za dvacet až třicet minut a šup do jiného "dílu". Světe div se, ale dokonce ani toto není až takový problém. Jádro pudla tkví v tom, že to nemá vůbec žádné tempo. A tak jsem si mnohdy připadal spíše jako apatický pasažér plachetnice uvízlé v bezvětří uprostřed Atlantiku a nikoli jako nadšený divák dobrodružně-romantického snímku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nepoznačený televíznou sériou o dobrodružstvách kapitána Hornblowera ( všetky s Ioanom Gruffuddom v hlavnej úlohe ) som sa pustil do tohto filmu očakávajúc námornú dobrodružnú romantiku. Tej sa mi aj dostalo, hoci mám výhrady voči neúmernej dĺžke, hlavne v strede filmu sa príbeh zasekával. Záverečná polhodinka je však očarujúca. Celý snímok je jednoduchý, skoro rozprávkový, kde všetko ide podľa vopred určenej šablóny a má jediný cieľ - pobaviť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nádherné barevné námořní dobrodružství se skvělým Peckem v hlavní roli. Pravda, mohlo to mít trochu větší tempo a spád, pár minut méně by taky neuškodilo, ale to je asi tak vše, co bych vytknul. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knížky, neviděl britský seriál, ale ve Walshově podání jsem viděl nejlepší námořní velkofilm z období napoleonských válek od Weirova Master and Commander. Na snímku je sice patrné, že scénář vznikl spíchnutím několika na sobě nezávislých dobrodružství (minimálně dvě různé poloviny- mise v Pacifiku a akce ve Středomoří), ovšem G.Peck tvoří jednotící prvek a V.Mayo- ať si kdo chce, co chce, říká, byla po čertech krásná ženská. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horacio Hornblower je fiktivna postava z napoleonskych vojen, ktoru sa rozhodol ozivit reziser Raoul Walsh /Distant Drums 1951, Bily Zar 1949, Colorado Territory 1949/. A ono sa to ani velmi nepodarilo, prilis poznat lacne kulisy a kostymy, ktore maju pripominat rok 1807, vo filme vladne neskutocne teatralnost, hercom som neveril tie ich repliky, bitky su umele, akurat rezia Walsha na urovni. No nic, Gregory Peck /Prazdniny v Rime/ to sam nemal sancu zachranit, Christophera Lee /Lord of the Rings 1 -3, Muz se zlatou zbrani/ som ani poriadne nezaregistroval : 60 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ženská nepatří na palubu, ani do těchto filmů. První polovina je velmi dobrá, ale při milostném tokání tempo spadne skoro na nulu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímok z námorníckych ciest kapitána Hornblowera. Aj keď je až príliš štúdiový, čo nepridáva na atmosfére a obsahuje aj romantickú linku, kupodivu dobrodružnosti má na rozdávanie. Peck mi ako v jednom z mála filmov, kde hral, vôbec nevadil (vo westernoch ho nemusím) a hl. herečka mi bola veľmi sympatická. Súboje lodí sú na pokročilý vek filmu tiež zaujímavé, teda až na to padanie dreva a sute po zásahoch diel. Humor je v poriadku a nie je ho príliš veľa. Aj keď má film kolísavé tempo a skoro všetko v deji ide až príliš jednoducho, pobaví. Hodnotenie: 70% ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Nejlepší co sem za poslední dobu viděl a myslím si, že se tento film s klidem vyrovná Master and Commander. 90% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak to byla nádhera. V té době natočit, tak akční lodní bitvy. Gregory je tady nekompromisní kapitán a ta atmosféra, jako bych tam byl :) ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu slušně zvládnuté bitevní scény, bohužel by to chtělo trochu sevřenější příběh, díky kterému by to získalo na tempu i napětí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hornblowera jako seriál jsem nikdy neviděl, takže nemám s čím srovnávat. Film samotný je samozřejmě krásně vybarvený, plný pestrobarevných kostýmů a celkem dobře se na něj kouká. Pastvou pro oči jsou hlavně lodní souboje, kde děla cupují lodě na cimprcampr, všude lítají a padají trosky a občas se nějaký ten modýlek, pardoň loď i potopí či vybuchne. Zbytek je takový klasický dobrodružňák, který ničím neurazí, ale ani příliš nezaujme. Kromě ultra ušlechtilého Hornblowera v podání vždy přesného Pecka už tu nejsou žádné zajímavé postavy ani nijak zajímavý příběh. Je to spíše sled různých dobrodružství - jihoamerický diktátor a boj s ním, dvoření se lady, přepadení francouzů, útěk z Francie. Jako pospojované díly seriálu bez silnějšího pojiva. Ale jak říkám, koukalo se na to dobře. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Věru pravá dinosauří fosílie je tenhle film. Rozhodně jeden z těch, který je poplatný své době. Efekty sice mohou ještě dnes soupeřit s leckterou pochybnou tvorbou - na to, že to byla hodně studiovka, tak proč ne. Mě se ty kulisy líbily. Ale ten obsah... Nekonečný oceán. Toto jsou cesty HMS Lydia na její sedmiměsíční misi. Vydávat se za poznáním tajemných nových kontinentů, hledat nové přístavy a spojence. Odvážně se pouštět tam, kam se francouz dosud nevydal... No každopádně je jasný, odkud Gene Roddenberry všechno vykradl, včetně kapitána Horatia Kirka, jeho posádky a jeho pletek. Jinak příběh je klasický hrdinsko-milostný patos, který známe nejen z TOSky ale i z kdejakýho filmu z padesátých (a i pozdějších) let. Pokud to srovnám s o půl století mladší britskou sérii, zjistím, že to je dost nesrovnatelné. Možná, kdybych tenhle film viděl první... ale neviděl a po pravdě, není tam moc co vidět. Je to celkem nudné a celé se točící kolem kapitána, ostatní postavy jsou vlastně jen dekorace. Škoda. ()

Vitasex 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal jako fanoušek britského Hornblowera s Ianem Gruffudem a musím říct, že Gregory Peck mi ho v mnoha chvílích připomínal, takže jsem to mohl brát jen jako pokračování britské série. ()

Hurikan_mdx 

všechny recenze uživatele

Tématiku námořních bitev z období napoleonských válek mám rád a proto mě i tento, ač starý film potěšil. Přijde mi o něco lepší, než podobně starý film rovněž z této doby - H.M.S. Defiant. Je to ale už docela dávno co jsem ho viděl, takže třeba to tak úplně není, je třeba jen více psychologický a já to prostě tenkrát nepochopil. Film celkově se mi líbil, i když poznamenán sérií BBC o Hornblowerovi z přelomu milénia jsem se ze začátku dost divil. Jako největší trhlina filmu mi přijde jeho monotónní nahuštěnost. Chtělo by to lépe oddělit první plavbu od druhé, no a potom ten konec. Ten mě zklamal nejvíce. Čekal jsem něco dál a ono to prostě najednou skončilo. Ne, že by byl děj neukončený, jenom to prostě z ničeho nic nějak utli a aby se neřeklo, tak tam dali 2 minuty závěrečné scény, která to nějak ukončila, ale, prostě ne, není to dobré. ()

Reklama

Reklama