Reklama

Reklama

Slayers - Lina, postrach banditů

(seriál)
  • Japonsko Slayers (více)
Japonsko, (1995–2009), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hadžime Kanzaka (kniha)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Jasunori Macumoto, Bin Šimada, Takehito Kojasu, Džúróta Kosugi, Hiroši Janaka, Daisuke Góri, Masato Hirano, Minoru Inaba (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(104)

Obsahy(1)

The Slayers je japonský akčný komediálny seriál, ktorý rozpráva príbeh putujúcej čarodejnice a lovkyne banditov, mladej Liny Inverse, a jej partnera, šermiara Gourryho Gabrieva. Dvojica musí bojovať proti temnému pánovi a jeho sluhovi. Na svojich cestách stretávajú nielen spojencov, ale aj nepriateľov. (Carol Pifková)

Recenze uživatele Goffy Kenni k tomuto seriálu (1)

Slayers - Lina, postrach banditů (1995) 

Jedno z těch známějších japonských anime, které si dle mého názoru drží nadprůměrnou úroveň ve všech svých sérií. Obsahuje skvělou dávku akce protkané slovním i situačním humorem. Své místo zde mají i některé vážnější úvahy o smyslu existence a úloze člověka, příliš sentimentu však nečekejte. Čtveřice hlavních postav - Čarodějky Liny, Válečníka Gourryho, ochránkyně spravedlnosti Amelie a kouzelníka Zelgadise, který je z jedné třetiny golem - se zkrátka postará o skvělou zábavu. Musím podotknout, že i přes své stáří (první série vznikla v roce 1995) má tohle anime relativně dobré grafické zpracování, které graduje od série k sérii, a nakonec překováná i některá novější díla. ()

Reklama

Reklama