Reklama

Reklama

Slayers - Lina, postrach banditů

(seriál)
  • Japonsko Slayers (více)
Japonsko, (1995–2009), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hadžime Kanzaka (kniha)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Jasunori Macumoto, Bin Šimada, Takehito Kojasu, Džúróta Kosugi, Hiroši Janaka, Daisuke Góri, Masato Hirano, Minoru Inaba (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(104)

Obsahy(1)

The Slayers je japonský akčný komediálny seriál, ktorý rozpráva príbeh putujúcej čarodejnice a lovkyne banditov, mladej Liny Inverse, a jej partnera, šermiara Gourryho Gabrieva. Dvojica musí bojovať proti temnému pánovi a jeho sluhovi. Na svojich cestách stretávajú nielen spojencov, ale aj nepriateľov. (Carol Pifková)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Série 1 (1995) (S01) 

Původní komentář z roku 2015: Určitě jedna z nejlepších hlavních hrdinek, které jsem kdy viděl Lina Inverse v jedné z nejzábavnějších anime fantasy a spolu s ní parta opravdu unikátních charakterů, kteří jí parádně doplňují. Oproti filmům a OVA, které jsem viděl před tím, (protože dějem seriálu předchází a já chtěl jít příběhem chronologicky) mi přišla tato první série mnohem zábavnější a chemie mezi hlavními postavami byla podle mě o malinko lepší. Nic proti Naze the Serpent, jejím "dvojčátkům" a děsivému smíchu, ale Gourry, Zel a Amelie (bez Sylphiel bych se možná i obešel) byly jako podpora hlavní hrdinky daleko rozmanitější a pro mě zajímavější, i když by mi vůbec nevadilo, kdyby tuto elitu Naga doplnila, třeba místo již zmíněné Sylphiel... Jistě má to pár nedostatků a humor může být místy lehce infantilní a pro někoho i šílený, ale to je tak nějak přesně ten druh zábavy pro mě, takže u mě maximální spokojenost s tímto dílem a jediné zamyšlení, které mě před pokračováním (další sérií) napadá je, proč jsem na toto anime nenarazil dřív? 9/10 ()

Slayers Next (1996) (S02) 

Musím souhlasit s většinou, přestože jsem první sérii za sebe neměl příliš co vytnout a perfektně jsem si jí užil, tak druhá série je skutečně ještě lepší. Kromě staré party, která mě nezklamala přibyli nové vedlejší postavy a tentokrát autoři vybrali opravdu skvělou partičku podivných charakterů a tak se Xellos se svými tajemstvími a Martina se svým Zoamelgustarem velice rychle začlenila do tohohle bláznivého rybníčku a docela často měli ve spoustě gagů i hlavní roli. Zkrátka co se týká humoru, bylo to opět perfektní. Příběh byl obzvláště v druhé polovině o něco dynamičtější než v prvním sérii a romantické zakončení byla lehká třešnička na dortu. Když to sečtu pro mě zážitek veskrze dokonalý a jsem zvědavý, zda bude kvalitativní vzestup pokračovat dále... 9,5/10 ()

Reklama

Reklama