Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film z televizního cyklu hororových a sci-fi povídek „Opowieści niezwykle“. Kamnář, stavějící u vypravěče komín, vypráví neobyčejnou historku, k níž došlo před lety. Jistý Rojecki se při svém neochvějném racionalismu vysmíval všem předsudkům a pověrám. Proto se rozhodl postavit si dům na místě častých požárů. Pro všechny případy však nechal dům postavit z nehořlavých materiálů a zajistil všechna protipožární opatření. Po nastěhování však Rojecki a jeho rodina časem sami začali pokoušet osud… (eraserhead666)

(více)

Recenze (3)

gumli 

všechny recenze uživatele

Poľský krátky film,ktorý trvá necelú polhodinu.Podľa poviedky Stefana Grabinskeho.Čítal som aj poviedku,mimochodom vyšla celá zbierka poviedok v českom jazyku minulý rok od Stefana Grabinskeho.Rozdiel je len v tom,že v poviedke na rozdiel od filmu nie ani trochu humoru a tento krátky film je zase celý robený skôr ako komédia.Ináč rodinka ktorá si postavila dom na pozemku,kde už domy boli a zhoreli,bola poriadne drbnuta.Dom si postavili aj napriek varovaniu.A stali sa od hrania sa s ohňom úplne závislí,no a dopadli tak ako dopadli.Zo začiatku boli veľmi opatrný,ale mánia je mánia. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když si hrajete s ohněm, spálíte se. Když pokoušíte osud, může k němu, nakonec i z vaší svobodné vůle, dojít. Pozarowisko je lehce komediálním psychologickým hororem o tak trochu švihlé rodince, která se i díky pověstem a povídačkám z původního vyhýbání se a střežení před ohněm stane na ohni psychicky závislá. Původně obezřetní lidé se postupně promění v tak trochu chorobné žháře a pyromany. 2,5* ()

Reklama

Reklama