Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa štrnáste storočie a v storočnej vojne medzi Francúzskom a Anglickom okupujú Angličania francúzske Akvitánsko. Povstaleckí francúzski rytieri však prisahajú, že zvrhnú Edwarda, princa z Walesu a súčasného vládcu Akvitánie (Errol Flynn). Zdá sa, že proti početným francúzskym silám sa končia dobré časy anglického vládcu. (Arsenal83)

(více)

Recenze (2)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Poctivá rytírna v širokoúhlém formátu, se střídmou stopáží a s dostatkem akce. Jen bych opravil kolegu liquida26 v tom, že se samozřejmě nejedná o válku třicetiletou, nýbrž stoletou. Nacházíme se totiž ve 14. století. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí a alkoholem chátrající Errol Flynn se v tomto snímku naposledy navléknul do historického kostýmu a naposled připnul k pasu meč a vyrazil do své poslední filmové bitvy. Přestože se nejedná o jeho poslední roli, tak je Dark Avenger posledním snímkem z dobrodružného šermířského žánru, který tuto hollywoodskou hvězdu proslavil. Errol zde ztvárňuje Edwarda, Prince z Walesu, jinak také řečeného Černý princ. Ve snímku sledujeme jeho snahy o udržení vlády nad Akvitánií v průběhu třicetileté války. Docela jsem se bál nějaké laciné béčkovosti, ale neprávem. Temný mstitel je historický film se vším všudy, tedy nádhernými kostýmy a kulisami a také souboji. Ke cti mu rovněž slouží to, že byl točen z velké části v exteriérech. Příběh o záchraně spanilé dívky a poražení nepřátel není nic, co by nijak překvapilo, ale nenudil jsem se. Romantická linka je hodně slabá. Flynnovi není ani při jednom souboji vidět do tváře, protože má všude černou přilbu, což samozřejmě značí to, že byl použit kaskadér, zatímco Errol zpovzdálí sledoval natáčení a popíjel v klídku whisky :-) ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama