Reklama

Reklama

Seton dóbucuki: Risu no Banner

(seriál)
  • Japonsko Seton Dōbutsuki Risu no Banner (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Príbeh o osirelom veveričiakovi Riškovi, ktorého vychová mačka, neskôr sa osamostatní a žije v lese, kde si založí vlastnú rodinu a prežije mnoho zaujímavých dobrodružstiev. (Kwaichi)

Recenze (12)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nostalgia je stará děvka. Pamätám si, že k Riškovi som mal dosť schizofrenický vzťah - premenlivo som ho zbožňoval a neznášal. Každopádne je to jedno z mála anime, ku ktorému mám kladný vzťah. V detstve masírovaný nejednou anime kravinou na STV a neskôr zhnusený davovou psychózou vygumovaného stáda fanúšikov anime, nečudo, že vymazať mozog mi môže len tá suka nostalgia. Aj preto ju zbožňujem. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Raz je tu a raz je tam Riško, občas býva trochu sám Riško, veľmi túži aby ho mal v lese každý rád, so všetkými chce byť stále dobrý kamarát, náš Riško, náš Riško. Zobúdza ho jarný vánok, teplé lúče leta, neuznáva zimný spánok, po konároch lieta, a keď príde únava, sladko sa mu zaspáva, noc mu pošle pekný sník, spinká malý nezbedník. Riško Řiško raz je tu a raz je tam, priateľov si stále hľadá, bol tu včera je tu dnes, však je doma má svoj les, keď si nájde priateľov, všetkým bude ve-se-lo. Veveričiak Riško, bola a je moja najobľúbenejšia rozprávka Mal som aj plyšáka Riška, nemal síce vestičku ale o to väčší mal zvonček. STVčka mala na vysielanie práva do 2004, dúfam že to ešte niekto odvysiela. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

S Lučo-vým komentárom sa dá len súhlasiť. Malého veveričiaka Riška vychováva mačka, neskôr však musí svoju ,,mamu" opustiť a začať žiť v lese po boku ďalších veveričiek, ktorých sympatie si však získava len veľmi ťažko. Tie považujú malého veveričiaka s modrou vestičkou a zvončekom okolo krku za podivína a Riško musí prekonať veľa strastiplných situácií, kým si nakoniec získa ich náklonnosť. Tento japonský seriál patril hlavne vďaka krásnej animácii, silnému a častokrát aj veľmi dojemnému príbehu medzi moje najobľúbenejšie rozprávky. Preveľká škoda, že ako sa kedysi o neho bili naše televízne spoločnosti, dnes si už na neho nikto nespomenie. Doterajšie 100% hodnotenie je pravdepodobne prehnané, avšak pre úžasnú nostalgiu za detstvom tomuto seriálu menej ako 5* nemôžem udeliť. Bolo by pekné, ak by si Veveričiak Riško svoj vysoký kredit udržal. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto je zhruba druhý (alebo tretí) krát, čo na ČSFD takto vysoko hodnotím čisto len z nostalgie. A v zásade s niečim takým ani úplne nesúhlasím, ale ja si skrátka nemôžem pomôcť. Našiel som to na YouTube, pozrel iba opening a skoro mi vybehla slza. Škoda, že dnešné deti nepozerajú viac takýchto rozprávok. Rovnako ako kolegovia; moje prvé anime, môj prvý seriál na pokračovanie. Môj prvý Veveričiak :) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Veveričiak Riško, pro Českou republiku úplně neznámý, ale na Slovensku ho známý skoro každý dospělák. Kdo se narodil v 80. a 90. letech ví, že tenhle seriál chodíval na Markíze a každý se těšil na další díl tohoto úžasného dobrodružství. Já osobně, a to myslím smrtelně vážně, říkám, že tenhle seriál se stal dosavadně mým nejoblíbenějším seriálem. Proč? Má to hned několik důvodů: Za prvé, veřejně byl prakticky nedostupný a dochovaly se pouze 2 díly z Markízy. Za druhé, jelikož jsem sběratel animáků, tak jsem se těšil, že si tuhle"premiéru" zkouknu v televizi.... Za třetí, nečekal jsem, že mě to bude bavit a že já jako spáč, který vstává ve 12 dopoledne, vstanu jen kvůli tomuhle seriálu v 7 hodin, abych zapnul Dvojku... Za čtvrté, má stejné jméno jako já, Ríša. Já už jako dospělák jsem se normálně vrátil k dětství a vůbec si nestěžuji. Prostě přátelé, i když nemáme český dabing, pojďme navštívit bratry a podívat se na tenhle skvost. Riško (veverička, kterou vychovala kočka) zažívá neuvěřitelná, pravdivá z reality a doslova rodinná dobrodružství s dalšími veverkami v lese, kteří bojují o svůj vlastní život. Riško je velice zvláštní, páč jí ryby, neuměl skákat ze stromu na strom a se svou kamarádkou Sue a jeho mladším kamarádem Cleem se dostal do pěkných malérů. Na druhou stranu je neuvěřitelně statečný a nebojácný, protože nechápe, jak to v lese chodí a na koho si má dát pozor, no ale přece se mu to všechno vyplatí. Skamarádí se s panem výrem a dikobrazem, porazí fintou často lišku, kunu a další lesní zvěř a poradí si i s bohatým sobcem z veverčí strany, i když se dostane často do pěkných malérů. Nechci moc spoilerovat, ale vy, kteří jste tenhle seriál neviděli, zkuste si to pustit od začátku a zjistíte, že po prvním dílu už prostě od tohoto seriálu nevylezete. Pro mě je tenhle japonsko-německý seriál neuvěřitelným překvapením už z toho důvodu, že jsem ho sice jako malý viděl, bohužel jsem na něj úplně zapomněl, a to byla obrovská chyba. Znělka je neuvěřitelně chytlavá a s Riškem bych si i ve svém věku hrál v lese jak se patří. Nesmím zapomenout ani na místního veverčího bručouna, u kterého vždycky očekávám, že se vyjádří větou "Jsem proti tomu" a často se začnu tlemit z téhle hlášky. Trošku mě ale zklamal dabing.... měnit dabéry u hlavní postavy nebyl efektivní nápad, ale co se dalo dělat, nikdo neví co se mohlo stát. Za mě? Klidně milion hvězd a své vlastní srdce, kdyby mě někdo požádal, abych zapomenul na tento klenot. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je inšpirovaný rovnomennou knihou od Ernesta Thompsona Setona z roku 1922. (Kwaichi)

Reklama

Reklama