Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký spisovatel se vsadí o dvacet tisíc dolarů, že dokáže napsat svůj chystaný román "Wuthering Heights" za dvacet čtyři hodin. Odchází proto na vzdálené a opuštěné velšské panství, které má ve skutečnosti několik divných obyvatel... (Chatterer)

Recenze (33)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsou to hlavně jména tří ikon britského hororu, co lákají zvědavého diváka na poslední společnou a rádoby strašidelnou podívanou. Price, Lee a Cushing jsou tu už značně oschlí dědové a nezbývá jim nic lepšího, než mít efektivní nástup (mimochodem, všichni tři ho mají naprosto stejný) a dále se už jen spoléhat na své smrtelně vážné pohledy. Napětí se tu snaží tvůrci vytvářet pomocí bouřky i hromů a nečekaně tmavých prostorů a koutů rozlehlého rodinného sídla. Nečekejte duchařinu, je to spíše vleklé pátrání po tajemném vrahovi, co začne mordovat všechny hosty. Jenže to už ke konci přichází naprosto skvělé a nečekané rozuzlení, které mi vyráží dech, a já jsem nucen přehodnotit svůj názor. Ano, Dům dlouhých stínů je vskutku povedená záležitost. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tři hororové legendy se sešli na zdánlivě opuštěném velšském panství, jehož jméno nejsem schopen napsat, natož vyslovit. Film má pomalejší rozjezd, ale poté, co se na scéně objeví Christopher Lee, začnou se konečně dít věci. Není to čistě hororová záležitost, ona kolonka komedie k tomu sedí jako pověstná prdel na hrnec - závěrečná (dvojitá) pointa mě dostala do kolen. Z původně zamýšlených tří hvězd nakonec musím s čistým svědomím udělat čtyři. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé počáteční obavy, že po letech se mi tenhle film nebude líbit tak jako kdysi, se zvolna rozpustily jako mlha okolo tajemného sídla v opuštěné krajině. Ikony britského horroru rozehrají svůj part v momentě, kdy spisovatel nechá za zády civilizaci se svojí technikou a ocitne se v době gotických románů. Bouře, blesky křižují noční oblohu, stíny, třepotavé plameny bílých svící a rozprávějící postavy... Čas zvolna plyne, přichází jeden nezvaný návštěvník za druhým a vy čekáte, kdy se film konečně rozjede. Bestie. Hrůzné tajemství. Bouře zuří a osazenstvo, lapené v pasti, se začíná bát. První vražda pak již na sebe nenechá dlouho čekat. Konec si zaslouží hvězdu navíc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec dávám 4*, ale popravdě hodně těžce vydřené po tom konci jsem chtěl dát jenom 3*. Film má parádní atmosféru a dokonalé trio které zahrálo dokonalé postavy, vraždy jsou celkem obstojné a celé sídlo ve kterém se film odehrává má skvělé kouzlo. Ale bohužel mě to film zkazil konec který je strašně pitomý a ta závěrečná romance byla uboze hozená do filmu. Ale i přes to všechno je celej film skvělej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná oddechovka okořeněná navíc společnou účastí tří výrazných hororových herců. Má to i docela slušné zvraty, sídlo je dostatečně tajuplné, ta sešlost na dýchánku hodně podivná, a rozuzlení se mi moc líbilo. Vážně celkově sympatický filmeček a vlastně škoda, že podobné hrátky už se netočí. (Btw, palec nahoru za velštinu. :-)) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na novele "Seven Keys to Baldpate" od Earla Derra Biggerse. (Chatterer)
  • Hudbu k filmu skládal Richard Harvey. (Chatterer)

Reklama

Reklama