Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký spisovatel se vsadí o dvacet tisíc dolarů, že dokáže napsat svůj chystaný román "Wuthering Heights" za dvacet čtyři hodin. Odchází proto na vzdálené a opuštěné velšské panství, které má ve skutečnosti několik divných obyvatel... (Chatterer)

Recenze (33)

JFL 

všechny recenze uživatele

Pokus o sofistikovaný meta film se propadá do televarietní promenádu kdysi hvězdných tváří a úmornou deklamační žvanírnu. Celé to při tom je jen magnuskovský projekt šéfa společnosti Cannon Films, Menahema Golana, kterým si chtěl do deníčku zařadit společnou fotečku s legendami britského hororu, které kdysi obdivoval coby nadšený filmový fanda v kině. Stejně jako velká část Golanem produkovaných projektů z ranku pozdních šancí pro vysloužilé herecké hvězdy či variace na starší hity i tento projekt na jedné straně láká svým konceptem (slavné tváře klasických britských hororů poprvé společně v jednom filmu, navíc režírovaném brakovou legendou Walkerem, kterého Golan vytáhnul z důchodu), ale v typické cannonovské horlivosti doplácí na rychle spíchnutý scénář či nulovou dramaturgii. Tak zatímco předloha může dobře fungovat na jevišti, obzvláště pokud herci dobře vzájemně interagují mezi sebou a s publikem, filmová adaptace jen skáče mezi zasloužilými velikány, kteří ve své pompézní teatrálnosti nikdy nefungují jako ansámbl, ale jen konkurující si solitéři. Domněle sofistikovaná pointra vyprávění se jeví spíše jako krutá reflexe celého projektu aneb vskutku je možné za jeden den spíchnout vyprávění, ale navzdory fanfarónské samochvále se z toho těžko velkohube příběh, který by dokázal své publikum jakkoli pohnout. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Spolecne s o tri roky starsim Monster Clubem jeden z poslednich zachvevu klasicke britsko-americke horrorove skoly, reprezentovane produkcnimi spolecnostmi Hammer, Amicus, AIP a dalsimi mensimi. Naposledy se zde take spolu objevuji vsichni slavni herci te skvele ery (Cushing, Price, Lee, Carradine) a nutno objektivne rict, ze vypadaji opravdu sesle. Stejne jako zminovany Monster Club i House of Long Shadows je spise nes horrorem komedii a pocatecni pochmurna atmosfera je pomalu rozmelnena a s "vtipnou" pointou uplne zanika. I presto je to ale super pocit, koukat na ty stariky, jak se jeste naposledy prohaneji v bourlive noci starym sidlem a snazi se, navzdory casu, nahnat divakovi strach jen pohledem oci a hloubkou svych hlasu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsou to hlavně jména tří ikon britského hororu, co lákají zvědavého diváka na poslední společnou a rádoby strašidelnou podívanou. Price, Lee a Cushing jsou tu už značně oschlí dědové a nezbývá jim nic lepšího, než mít efektivní nástup (mimochodem, všichni tři ho mají naprosto stejný) a dále se už jen spoléhat na své smrtelně vážné pohledy. Napětí se tu snaží tvůrci vytvářet pomocí bouřky i hromů a nečekaně tmavých prostorů a koutů rozlehlého rodinného sídla. Nečekejte duchařinu, je to spíše vleklé pátrání po tajemném vrahovi, co začne mordovat všechny hosty. Jenže to už ke konci přichází naprosto skvělé a nečekané rozuzlení, které mi vyráží dech, a já jsem nucen přehodnotit svůj názor. Ano, Dům dlouhých stínů je vskutku povedená záležitost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé počáteční obavy, že po letech se mi tenhle film nebude líbit tak jako kdysi, se zvolna rozpustily jako mlha okolo tajemného sídla v opuštěné krajině. Ikony britského horroru rozehrají svůj part v momentě, kdy spisovatel nechá za zády civilizaci se svojí technikou a ocitne se v době gotických románů. Bouře, blesky křižují noční oblohu, stíny, třepotavé plameny bílých svící a rozprávějící postavy... Čas zvolna plyne, přichází jeden nezvaný návštěvník za druhým a vy čekáte, kdy se film konečně rozjede. Bestie. Hrůzné tajemství. Bouře zuří a osazenstvo, lapené v pasti, se začíná bát. První vražda pak již na sebe nenechá dlouho čekat. Konec si zaslouží hvězdu navíc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak by to bola divadelná hra na nejakom z londýnskych javísk, kde si človek sadne a díva sa naživo na hororových majstrov na jednom mieste, nepoviem krivého slova. Ako film to ale nemá žiadnu pridanú hodnotu. Niečo záživné sa začne diať až polhodinu pred koncom, dovtedy je len len ultimatívne stupídna zápletka (spisovateľ má za 24 hodín (!) napísať román ako Búrlivé výšiny) premenená do voľného konceptu, kde sa každých 15 minút z tmy vynorí iná hororová legenda. Celé sa to odohráva v akože strašidelnom dome, ktorý nie je nič len zopár kresiel v pustom štúdiu nasvietenom tak, aby bola všade tma, nech nevidieť tú vypráznenosť. Je strašná hanba, že sa Christopher Lee, Peter Cushing a Vincent Price nikdy nestretli v žiadnom filme, ktorý by zodpovedal ich legendárnosti. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tři hororové legendy se sešli na zdánlivě opuštěném velšském panství, jehož jméno nejsem schopen napsat, natož vyslovit. Film má pomalejší rozjezd, ale poté, co se na scéně objeví Christopher Lee, začnou se konečně dít věci. Není to čistě hororová záležitost, ona kolonka komedie k tomu sedí jako pověstná prdel na hrnec - závěrečná (dvojitá) pointa mě dostala do kolen. Z původně zamýšlených tří hvězd nakonec musím s čistým svědomím udělat čtyři. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec dávám 4*, ale popravdě hodně těžce vydřené po tom konci jsem chtěl dát jenom 3*. Film má parádní atmosféru a dokonalé trio které zahrálo dokonalé postavy, vraždy jsou celkem obstojné a celé sídlo ve kterém se film odehrává má skvělé kouzlo. Ale bohužel mě to film zkazil konec který je strašně pitomý a ta závěrečná romance byla uboze hozená do filmu. Ale i přes to všechno je celej film skvělej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná oddechovka okořeněná navíc společnou účastí tří výrazných hororových herců. Má to i docela slušné zvraty, sídlo je dostatečně tajuplné, ta sešlost na dýchánku hodně podivná, a rozuzlení se mi moc líbilo. Vážně celkově sympatický filmeček a vlastně škoda, že podobné hrátky už se netočí. (Btw, palec nahoru za velštinu. :-)) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takže parta lidí ve starým baráku a všichni se chovají nelogicky :-) Normálně by mě to asi dost vadilo, ale když v té partě lidí byla taková jména jako Vincent Price nebo Peter Cushing, tak se dá ledacos odpustit :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Traja z veľkej štvorky zomreli do 11 rokov od natočenia tohoto filmu a ten štvrtý prežije aj mňa.Je jasné,že režisér vsadil na známe tváre ale veľa krát sa mi už potvrdilo,že mená nie sú všetko.Herecké hviezdy boli značne zostarnuté aj herecky unavené ale hrať nezabudli.Ale režisér nestavil len na mená ale aj atmosféru(Búrka,temné chodby ponurého sídla,interiér osvetlený len sviečkou) a iné atmosferické mini bomby,ktoré mám rád na gotikách.Je tu v silných dávkach Britský humor a darilo sa mu.Traja herecký veteráni vstúpili do filmu veľkým štýlom.Film mal pomalé tempo,je tu veľa dialógov,ktoré ma moc nevzrušili.Príbeh je slušne prepracovaný a tak od hodiny to konečne začalo naberať napínavé momenty.Plusy-herci,atmosféra,príbeh a mystérium okolo diania.Mínusy-zlá viditeľnosť, pravý rozbeh filmu až od hodiny,naivita. Nemôžem filmu uprieť,že vie zaujať silným gotickým šarmom.Pointu som vedel už skôr a keď prišla tak som bol vedľa ako tá stara jedla a práve ta to vytiahla na slabé ale 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Dům dlouhých stínů“ je skvělou poctou starým filmům studia Hammer, ale i hororovým komediím. Film se nebere vážně, což je patrné i z toho, že herci trochu přehrávají a kamera se soustředí na jejich obličeje a výrazy. Tohle k nim prostě patří, tohle je proslavilo, stejně jako jejich hlasy, tedy alespoň v případě Leeho a Price. Jo, tahle garda je prostě skvělá i v pokročilejším věku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

See you in Blyddpaetwr Manor. 1) Kdyby mi nějaký alespoň elementárně schopný narátor děj filmu převyprávěl, asi bych byl nadšen. Směs britského humoru, vděčné prostředí opuštěného prokletého sídla a příjemná dvojí pointa na konci by mě uvedly když ne do nadšení, tedy alespoň do stavu příjemného očekávání věcí příštích. 2) Bohužel však po většinu filmu jsem se pouze a jenom nudil. O "mysteriózní hororové komedii" lze jen těžko říci něco horšího. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pan Walker pochopil, že se čas krátí a jedinečnou příležitost nahnat všechny hororové mistry do jednoho filmu už dlouho mít nebude, takže než mu začali kapat, vzal sestavu již zvolna plesnivějících dědků a sehrál s nimi výborné představení v Poeovském stylu. Kromě nestárnoucího Sarumana jsou již všichni účastníci ve značně pokročilém stádiu fosilizace, ale naštěstí k jejich rolím to perfektně sedí a zvlášť Cushing byl stařeček k pohledání. Jestliže jsem měl několik pochybností ohledně chování postav a vývoje děje, závěrečné rozuzlení mě dojalo až na hranici pětihvězdy. Památný kousek, který doporučuji všem fanouškům gotické tvorby. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Britská produkce v minulém století vsázela na osvědčená zvučná herecká jména (Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing) a méně už potom na děj filmu. Zde se vsadí jeden mladý spisovatel se svým nakladatelem o 20tisíc dolarů, že za 24 hodin stihne napsat bestseller. Jediné co k tomu potřebuje, je naprosté odloučení od světa a hlavně lidí. Nabízí se mu opuštěný zámek, ale když začne psát první stránky románu, tak zjišťuje, že zas tak opuštěný zdaleka nebude.... 80% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek který se snaží být trochu meta, ale upadá na nudné režii a celkově dost unylým pojetím, kvůli kterému nedokázali z filmu vykřesat to čím mohl být. Přeci jen se tu sešli velikáni hororu, ale bohužel mi přišlo že nejenže z nich režie nevykřesala to nejlepší, navíc vlastně ani si moc nedokážete užít jejich přítomnost a to právě díky scénáři který tak nějak plyne. Na druhou stranu se i tak jedná o příjemné setkání legend, a i přes unylost jsem si film docela i užil, Vincenta Price a jeho grimasy či vykulení očí mohu sledovat hodiny i v nejhorším filmu a Lee s jeho charismatem tomu všemu taky přidává. Jedná se tedy o příjemný film s lehkým humorem co fanouškům žánru určitě udělá radost, ale nic extra to není. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký koncert tří největších legend světového hororu - Vincenta Price, Petera Cushinga a Christophera Leeho. Jsou to prostě borci a tohoto jejich setkání si nejspíš budu v budoucnu ještě dost cenit. Opravdu to jsou machři i když jsou sami, ale takhle je to to pravé. A pokud jde o film, atmosféra je naprosto úchvatná, příběh je obyčejný, ale skvěle napsaný a natočený, a mix komedie a hororu (ano, skutečně v tomto pořadí) funguje dobře a film jako celek na mě působil velice příjemně. Prostě je to tak skvělé, že nemůžu napsat jediné kritické slovo, i když to samozřejmě dokonalé není. Tenhle film určitě nevidím naposledy, protože je to opravdu precizní záležitost, která vzdává tu nejlepší možnou čest starým klasickým (nejen hammerovským a nejen britským) hororům. Škoda, že se Saruman, Sherlock Holmes a Vincent nesetkali častěji, protože spolu jim to šlape jako hodinky. 86%. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Anglický černý humor mám ráda a setkání trojice nezapomenutelných hororových legend je dalším významným plusem. Tohle mi vždycky udělá radost. ()

Reklama

Reklama