Reklama

Reklama

Eugenie

  • Španělsko La isla de la muerte (více)
Trailer
Španělsko / Západní Německo / Itálie / Francie, 1970, 87 min

Obsahy(1)

Mladú, krásnu a krehkú Eugenie (Marie Liljedahl) pozve jej blízka známa, milionárka Madame de St. Ange (Maria Rohm) na víkend na svoj izolovaný ostrov. Prečo? Madame Ange je posadnutá knižnými fantáziami Markíza de Sade a túži jeho praktiky uplatniť v realite, na čo je nevinná Eugenie ideálnym obetným barančekom. Výpomocný mieni byť i Angenin brat Mirvel (Jack Taylor) a zopár ďalších zbohatlíkov (medzi nimi aj istý Dolmace v podaní Christophera Leeho!). (POMO)

(více)

Recenze (9)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na Jesúsa Franca prekvapivo dôkladne natočené a zostrihané! Navyše v prekrásnej, atmosferickej lokácii opusteného ostrova, obklopeného oceánskou hmlou. O to viac zamrzí, aký skromný je režisér na sex a úchylnosti a ako sám nevie, čo chce vo finálnom rozhrešení povedať. Jemné, zvodné voňanie zakázaného ovocia je tu prítomné, no k orgazmu budete mať ďaleko. Oveľa ďalej, než pri jeho "najlepších" filmoch. Škoda, z tohto námetu sa dala uvariť iná káva. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím s Pomem, námět a téma jistě dobré, ale nebylo to úplně to nejvhodnější zpracování, jistě z toho šlo vytěžit ještě o kapánek víc, vzhledem k tomu že to byl už třetí Francův pokus po sobě na toto téma...Co se však týče samotných Sadeovských zpracováních, tak tohle stále patří relativně ještě k těm zdařilejším...Začátek vypadal opravdu hrůzostrašně a nadějně ale pak se to jaksi někam vytratilo..Nakonec tedy jen za dvě a to především za atmosférické a celkem i úchvatné prostředí, snovou realitu a za ladné křivky Marii Rohm a nevinné Marii Lijedahl (Eugenie). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska námětu jde o typického Franca, což může vypadat jako klišé, ale není. Příběh nemá pevnou dějovou linku, snové sekvence a skutečnost se navzájem prolínají. Ač jde o adaptaci de Sadovy knihy, žádné velké maso nečekejte. Na prvním místě je ženská nahota krásných hereček, něco soft sexu, a až pak přijde na řadu okostýmovaná společnost v čele s Ch. Lee, jenž přesně dle titulků jen hostuje. Mirvel (J. Taylor) vypadá po většinu času jako šakal nebo sup netrpělivě sledující kořist. Nevadí mi umírněné násilí, ale čekal jsem o něco více fantazie, bizarnosti případně temnoty. Červené filtry, kdy vše vypadalo jako v laciném bordelu, byly krajně nepříjemné stejně jako dosti často rozostřená kamera. Jinak ale vizuálně solidní, velmi dobrá hudba. Doporučit lze především příznivcům Franca... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalší, prekvapivo filmársky kvalitný snímok pána Franca. Aj keď sexuálne scény niesu akosi dosť ´´ostré´´, predsa len režisér dokáže navodiť tú správne dusnú erotickú atmosféru. No a z mladej Eugenie museli byť vtedajší páni riadne na mäkko ( či skôr na tvrdo ). ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol veľmi dobrý. Zneli chorály, konala sa čierna omša, figuríny bez tváre stáli pri oltári, na ktorom ležala nahá obeť. Ďalej nasledovala už len tá nahota. Ľahká erotika občas lesbicky prifarbená aj so sadistickými víziami. V závere prišli nejaké akčné chvíľky, ale žiadna sláva to nebola. Určite sa z toho dalo vyťažiť viac, a to aj hneď z kraja 70. rokov! Prostredie exotického ostrova, mimo turistickej sezóny, malo zvláštnu atmosféru. Vyžarovalo nástojčivú pochmúrnosť a bezradnosť. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Neodolateľná 70s hudba Bruna Nicolaia, krásne lokacie ostrova a sídla na ňom, štipka inšpirácie de Sadeom, na Franca klasické prelínanie sna a reality a až eurohororový záver. Eurokult v tej najčistsej podobe. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Jesús Franco dělal z valné většiny absolutní braky, ale najdou se mezi nimi i vyjímky, které mají určitý feeling, třeba právě v podobě Eugenie. Pro fanoušky audiovizuálních bizárků povinnost. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Tím nejlepším na tomto snímku je hudba, zejména Augustinova píseň v polovině filmu. Erotiky je zde pomálu, násilí jen v náznacích, tvůrci se zaměřili spíše na příběh a atmosféru. V souhrnu to není špatné, ale znovu to vidět nemusím. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Ještěže Marie Lijledahl je pěkná holka - jedna *. Druhá * za krásné prostředí, ke třetí * mi něco chybělo. Nejvíce napětí jsem zažil, když Eugenie nevěděla, zda-li se ty orgie a SM praktiky odehrávají ve skutečnosti nebo ve snu. Ráno, když se probudila, neměla ani šrám. Atmosféra na hranici snu a reality byla dobře zinscenovaná. Škoda, že hlavních postav bylo málo na tak velký dům, ale pak na sabat se vynořilo několik pirátů, ani nevím odkud se vzali. Černošský sluha Augustin mi tou svou hrou na kytaru lezl na nervy a čekal jsem víc od němé služky (doufal jsem, že všechno bude řídit ona :). ()

Reklama

Reklama