Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (373)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá bondovka, kde hlášky nefungují, opětovné zapojení J.W. je na přesdržku, asijské lokace tentokrát působí unyle a povrchně, lacině, ale problém mám s příběhem. Je natahovaný a vycpaný vatou, jak to jde, přitom vlastně jde celou dobu jen o to, aby Bond vešel do labyrintu. Jenže a protože je toho na dvě hodiny málo, připsal se nějaký solex, který je zde jen tak, o ničem, volně přivařený bez ladu a skladu, nemá význam, a jednání postav je potom i divné (Scaramanga by nemusel jezdit nikam z ostrova). Ostatně hlavní záporák mi přijde takový zbytečný, nijaký, i když Christoper Lee je charismatický. A létající auto, to opajcovali z francouzských Fantomasů, ne? To sem vážně moc nepatří. Btw, kde se na zlosynově lodi vzal telefon s přímou linkou na velitelství MI6? A co návaznost na předchozí díl, kurnik? Kam zmizela postava Jane Seymour? To ji nemohli aspoň pár slovy "omluvit"? ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

9. Bondovka - Kouření doutníků se k Bondovi vůbec nehodilo. Základna MI6 v Hongkongu ve ztroskotané na boku položené lodi byla z designového hlediska zajímavá. Z minulého filmového dobrodružství se vrací komická postava louisianského šerifa J.W. Peppera (Clifton James). Potkají se v thajském Bangkoku nejdříve nepřímo při Jamesově honičce na vodě a podruhé jako nedobrovolní spolujezdci při automobilovém pronásledování Scaramangy (Christopher Lee). Následný Bondův skok přes vodu v místě s rozbitým mostem, kdy se auto otočí ve vzduchu ve spirále a dopadne na kola patří k nezapomenutelným scénám. Tento skok odřídil kaskadér Loren "Bumps" Williard v prvním záběru a natočilo ho současně osm kamer. Jde o první automobilový kaskadérský kousek, kdy se při výpočtech použil počítačový model. V dokumentu 50 Years of Bond Cars: A Top Gear Special (2012) uvedl režisér filmu Guy Hamilton jako autora skoku mechanika, protože řidič musel z rodinných důvodů do USA. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to už přes 40 let, co nejspíš moje nejoblíbenější bondovka předchozího tisicíletí spatřila světlo světa...Neuvěřitelné, že i dnes to funguje stále stejně a Man with the Golden Gun zraje jako víno...Není snad lepšího filmu (alespoň pro mě ne), jak uctít památka sira Christophera Lee než právě tato bondovka! PS : Sean Connery sice vede i u mě, ale Moora taky můžu...80% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bond zase jednou dostal pořádného protivníka. Scaramanga značně vyčnívá v dlouhé řadě magorů, kteří chtějí ovládnout svět. Jen ten počet bradavek nesedí. S příchodem Moorea se ze série stává komediální cestopis a to, co tady předvádí se ženami, musí být noční můrou všech feministek. Pro velký úspěch se vrátil rasistický buran Pepper. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo ví? Možná jednu z těch zlatých kulek použije na Vás. A to by byla škoda ... protože jsou velice drahé." Tenhle James Bond se mi moc nelíbí. Netřepe, nemíchá, mlátí krásku v posteli, ignoruje fair play v karate, lže dítěti a dokonce zavře trpaslíka do klece. A to si říká gentleman? Ale jinak je to sympaťák, kterej skvěle hláškuje a jistě by mi půjčil agentku Goodnightovou na hraní, když by obšťastňoval Andreu. Nebo naopak. Já nejsem vybíravej. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Zápletka epizody byla inspirována energetickou krizí v roce 1973, která trápila Británii ještě během premiéry filmu. (Colonist)
  • Christopher Lee byl pozván do The Johny Carson Show, kde měl předvést zlatou zbraň. Tu ovšem nakonec předvést nemohl, protože mu byla z bezpečnostních důvodů odebrána na letišti. (reich)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1974 v Japonsku. (Varan)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama