Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Recenze (371)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.9__Tak především - mám moc rád Christophera Lee, jeho charismatický záporák se mi líbil moc. Ze začátku se mi nedařilo dostat do příběhu, zase úřadoval ten "hamiltonovskej" zmatek, ale postupem času to bylo stále lepší a lepší. Akce ušla, pár scén (honička autem a skok s vrutem nad řekou) znamenitých, záporákovo sídlo s labyrintem působivé. Díky bohu, že chyběla i závěrečná typická bondovská přemrštěná hromadná bitka, pouze duel na férovku jeden proti jednomu. I proto celkově za čtyři*. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejcharizmatičtějších záporáků vyvažuje tentokrát slabší, velmi přeplácaný scenář. Pár výborných scén a charizma hlavních hrdinů bohužel nezachrání zmatečný příběh a nedotaženou dějovou linii. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběh opravdu postrádá tradiční Flemingovský náboj a působí nedotaženě, ale padouch jakým byl Scaramanga se hned tak nevidí. A prostředí je opět kouzelné (a to nemluvím jen o labyrintu plném překvapení :)). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby béčkový režisér a velký fanouček Žiješ jenom dvakrát natočil vlastní verzi svého oblíbeného filmu. Do nešťastně zvolené "pouťové estetiky" sice bradavkovitý padouch Christophera Leeho zapadá, ale celkově této přeplácané, přesto unylé bondovce nepomáhá. Scény se šerifem Pepperem jsou nadto jako z horšího dílu Policejní akademie. 55% Zajímavé komentáře: woody, pshimi, PALINO, Mahalik, pjotr76 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších bondovek s Moorem. Málo crazy humoru, slušná zápletka, výborné situace s dámami a navíc emotivní rozhovor s hlavním záporákem o Bondově poslání. Tři bradavky už mi po těch letech nevadí. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco obyčejné dívky se v reálném světě setkávají s různymi typu fetišistů, Bond se v tom svém dobrodružném světě setkává pouze s fetišisty na zlato. Krásné thajské exteriéry, doslova luxusní akční scény v podobě honičky na vodě, automobilové honičky, nechybějící vtip zejména při opětovném setkání 007 se šerifem s Louisiany z předchozího dílu a hlavně naprosto skvělý záporák, konečně pořádný frajer a zasloužený skvělý zavěrečný souboj mezi ním a 007. No a to nejlepší nakonec bondgirl Britt Ekland jako Goodnight, která nám tam nakonci cupitá v bikinách je naprosto milounká a sexypostava si doslova říká o vstupenku do mé postele, no ehm spíše do Bondovi. Ovšem velmi poučná situace nastala ve scéně kdy Bond má v posteli jednu dívku, ovšem přichází druhá a teď chlapy dobře čtěte / vy ženy taky jen si vyměnte slova žena za slovo muž OK?:) / Ženu v posteli přikryje peřinou, pošle přichozí se převléknout do koupelny, schová ženu z postele do skříně, užije si se ženou z koupelny , která spokojená odchází a vytáhne si ženu ze skříně, která se krapet zlobí, ale utěší ji slovy " neboj se taky na tebe dojde řada". Že se nám tohle stává často, co? Jeden však nikdy neví. BOND JE MAZÁK ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $20,972,000Tržby Celosvetovo $97,600,000║ No tak tento Bond mi prišiel dosť nevýrazný, moc mi dejovo nezapasoval, jeden z tých nula-nulovejších filmov. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Bond v podání Rogera Moora, o tom nepochybuju. Zlatá zbraň padoucha Scaramangy svým výstřelem ukončila dle mého nedostižnou éru klasických bondovek, produkovaných duem Saltzmann–Brocolli a režírovanou mistry, jakými byli Terence Young a Guy Hamilton. Druhý jmenovaný dodal Muži se zlatou zbraní onen nezaměnitelný styl a šarm, který tolik charakterizuje filmy s Connerym a výtečný Roger Moore nezůstává pozadu. Má obrovské osobní kouzlo a rošťácký šarm, který v pravou chvíli přemění v kamennou masku zabijáka. A jeho protihráč? Darmo mluvit! Klasický bondovský padouch má mnoho podob a Leeho Scaramanga patří k těm nejvýraznějším. Vždyť je to učiněný anti-Bond – má vražedně podmanivý styl, má vynálezy, nad kterými i Q žasne... Pokud je ale Bond zabijákem se zásadami, je Scaramanga vrah bez pána a to ho svede s agentem 007 dohromady do souboje životních principů. Ti dva jiskří jak křemeny, John Barry a jeho báječný soundtrack oheň rozdmíchává. Hamiltonův špektákl prostě hnětá... nádherné a atraktivní asijské scenérie, boží hlášky, nádherné ženské křivky... a klasik seržant Pepper na dovolené (I know You! You are that secret english agent form England!!!)... Prostě završení zlaté éry, kterou další filmy pravidelně překonávaly bohatostí zápletek a oslnivostí efektů, ale nikdy se ani nepřiblížily STYLU agenta 007 v jeho nejlepších letech. ()

woody 

všechny recenze uživatele

9. bondovka - Loučí se pan režisér Hamilton. Loučí se pan producent Saltzman. Pro tvůrčí neshody s Broccolim v poklidu odprodal svou zbylou polovinu práv. Teď k samotnému snímku. Má výbornou výpravu - obzvláště se Scaramangovým ostrovem se vyznamenali. Líbí se rovněž Britt Ekland jako zmatená Bondgirl. Ale něco mi zde vadí - a to Scaramangův motiv. On rozhodně není ten světovládný typ, který potřebuje přeměněnou sluneční energií strašit svět. Kazí to jinak skvělý duel mezi ním a Bondem. Christopher Lee určitě patří do TOP5 bondovských padouchů. A to jste možná nevěděli - je to bratranec Iana Flaminga a měl už původně hrát Dr. No :-) A pak liliputánský pomocník Nick Nack snažící se svého šéfa neustále zabít :-) Je toho hodně co najdete v téhle zapomínáné bondovce, no a že někomu vadí umělá třetí bradavka (btw. jediná hračka od Q v tomhle filmu)...To by vás přece nemělo odradit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasická mooreovka s decetnímy bitkami, a dvojsmysly ve skoro každé větě, co 007 vypustí z úst. Vadou na kráse jsou nepovedené kung fu bitky a otravnej americkej turista. Bondgirl je krásná, ale tentokrát úplně blbá :) Christopher Lee byl Bondovi celkem důstojným protivníkem, ale ten jeho trpaslík mi utkvěl víc. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova nicim moc vyrazna bondovka, proste jedna z mnoha. Pribeh nicim moc neprekvapi, navic ani poradne nestrhne, akce je minimum a hudba nevyrazna. Bond navic nepouziva zadny spionsky vychytavky. Nicmene presto je film v nekolika smerech zajimavej. Krome porad jeste slusnyho Moorea tu je totiz paradni Lee, jehoz zaporak Scaramanga pusobi skoro az sympaticky, zadnej velikej megaloman nebo psychopat. Navic i jeho trpajzlik poskok je funkcni postava, zadnej vosoust na jedno pouziti. Druha vec, cim tahle bondovka prekvapi, je humor. Krome fajn Bondovo hlasek tu je totiz i par skoro az komedialnich scen a dve da se rict vedlejsi komicky postavy, vymastena bondgirl a americkej serif. Takze i kdyz se obcas nic nedeje, porad je to docela zabavny. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se u Bonda docela nudil. Navíc z trojice - třetí Dvojitá Nula Sedm s falešnou bradavkou a šestiranným revolverem, padouch Scaramanga s pravou třetí bradavkou a zlatým jednoraňákem a trpasličí sluha Nick Nack s křivým úsměvem - byl nejzajímavější postavou ten poslední. Vadil mi i lehce zmatený a občas nelogický scénář. K plusům je ale nutno přiřadit kvalitní výpravu a triky - základnu MI6 na šikmém vraku lodi, Bondův souboj ve škole bojových umění a kaskadérský skok autem přes řeku i s otočkou ve vzduchu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Xzt6zAj7XUM ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo ví? Možná jednu z těch zlatých kulek použije na Vás. A to by byla škoda ... protože jsou velice drahé." Tenhle James Bond se mi moc nelíbí. Netřepe, nemíchá, mlátí krásku v posteli, ignoruje fair play v karate, lže dítěti a dokonce zavře trpaslíka do klece. A to si říká gentleman? Ale jinak je to sympaťák, kterej skvěle hláškuje a jistě by mi půjčil agentku Goodnightovou na hraní, když by obšťastňoval Andreu. Nebo naopak. Já nejsem vybíravej. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vznikly vtipy o hloupých blondýnkách! Bondgirl z Muže se zlatou zbraní je totiž největší, no, blondýna, jakou jsem kdy ve filmu viděl. Jinak ale slušnější Bondovka než několik předchozích. Má výraznější námět, s čímž umí Hamilton dobře pracovat. Trochu mě mrzí nevyužitý potenciál souboje 007 a Leeho. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jediný, co je v Bondovkách ke koukání, jsou všechny ty ženský, který tam James Bond frézuje. Tady navíc byly i nějaký asiatky, což mě potěšilo. Jinak je to všechno stejný. James Bond každejch 5 minut unikne jistý smrti, řekne nějakou cool hlášku a navrch vošuká nějakou babu. Samotnej scénář je ovšem taková blbost, že to nemá obdoby. Točit parodii je zbytečný. Tento film paroduje sám sebe. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bond zase jednou dostal pořádného protivníka. Scaramanga značně vyčnívá v dlouhé řadě magorů, kteří chtějí ovládnout svět. Jen ten počet bradavek nesedí. S příchodem Moorea se ze série stává komediální cestopis a to, co tady předvádí se ženami, musí být noční můrou všech feministek. Pro velký úspěch se vrátil rasistický buran Pepper. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená bondovka, která se od těch Brosnanových liší převážně technickým provedením, které tu značně zaostává. Nesetkáme se tak se známými neuvěřitelnými technologiemi ani nijak nebezpečnými bondovými kousky, ale spíše klasického akčního filmu, který se tak trochu nese v duchu detektivek z osmdesátých let. Roger Moore se na roli Bonda, Jamese Bonda opravdu hodí, je charismatický a dokonce dokáže působit i patřičně naštvaně, ale elegance s jakou se role zhostil Sean Connery nedosahuje. každopádně důležitější je pro mě příběh, který je opravdu povedený, i když některé fórky, jako třeba třetí bradavka jsou docela přehnané. Příjemně jsem byl ale překvapen důležitostí jaká byla kladena na vedlejší postavy, které nejenže se ve filmu jenom nemihnou, ale mají i několik důležitějších účelů. Třeba chlapec prodávající slona a hlavně tlustý turista, který se prožene s Bondem ve zběsilé automobilové honičce, která za těmi dnešními nijak moc nezaostává. Právě zmíněná honička patří mezi nejlepší pasáže filmu a to nejen díky skvělému kaskadérskému skoku. Celkově vzato je Muž se zlatou zbraní více než povedenou bondovkou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V druhé "moorovce" vyměnili tvůrci Jamajku za Hong Kong a černochy za Číňany. Honička na člunech zůstala, jakoby Bond neuměl unikat v ničem jiném. Ano, dokonce se vrátil i ten otravný šerif z Louisiany, ten afektovaný vidlácký šerif, co tak rád plive žvýkací tabák během svého blábolení. Vyhnuli se jen magii a konečně nechali Bonda věnovat se pravé poctivé špionáži. Film ale nebyl ničím novým proti předchozímu dílu. Na nějaké inovátorství se nehrálo, snad jen padouch byl trochu větší megaloman, co se jeho zlodušských plánů týkalo. Slečna Goodnight asi měla být sexy, ale na Bond girl je to málo. Současný divák chce víc, než jen figurku v plavkách. Celkově vzato, nebyla to nejhorší bondovka, ale také ne nejlepší. Situace kolem Bondova zajetí v sídle milionáře Hai Fata, kumite a především bitka mezi dvěma karatistkami/studentkami a partou učedníků kung-fu je za pět hvězd bez mrknutí oka, i Scaramanga byl úctyhodný protivník, ale víc jak čtyři hvězdy z toho nevyždímu. Dost to zkazil Fantomas a jeho letadloauto. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kdo by mě chtěl zabít?“ - „Žárliví manželé! Naštvaní šéfové! Ponížení krejčí! Ten seznam je nekonečný.“ Nemá to agent 007 jednoduché, když proti němu stojí protivník stejného kalibru, jenž navíc disponuje zlatou zbraní, bradavkou č.3 a věrným Zkútrem.. Hamilton dovedně balancuje na vysuté hrazdě Bondovek, přičemž pod ním není záchranná síť, ale vlastní sebeparodie a já se sice už trochu pozdě, ale přeci, ptám: Proč nikoho proboha nenapadlo udělat Bonda z Christophera Leeho..? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Podle mě vynikající bondovka, kterou si u mě Hamilton napravil reputaci (Diamanty a Žít a nechat zemřít považuju za hodně špatné díly série). Fantastický Christopher Lee jako ďábelsky chladný Scaramanga, vážná zápletka a s nadhledem výborně hrající Moore, který si už Bonda přizpůsobil na svůj herecký projev a představuje Jamese jako mnohem vtipnějšího agenta, který ovšem nemá problém uštědřit nějaký ten políček. Je pravda, že film má dost pomalé tempo, ale přesto vlastní onu silnou atmosféru, nutící ke sledování obrazu. Obzvlášť za vydařené považuji začátek a konec, kdy se dá napětí krájet a k tomu liliput Nick Nack. :) ()

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama