Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Recenze (373)

andosdre 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá Bondovka.Excelentní Christopher Lee a výborná Maud Adams.Dobře zapůsobilo i částečné zasazení děje do Asijského prostředí-Scaramangův dům byl na opravdu pěkném místě :-)....Líbila se mi i poněkud roztržitá agentka Mara a Roger Moore je jako obvykle vítečný.Úvodní znělka taktéž dobrá takže 4 hvězdičky. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Najtragickejšieho predstaviteľa v dejinách JB– Roger - musia vyvážiť iné aspekty pokračujúcich dobrodružstiev nesmrteľného a vtedy gýčového Bonda. V Mužovi to spĺňa na jedničku charizma hlavného záporáka, kde Lee svojím užívaním si role a predsa tak chladnokrvne, preváži Jamesa. Gentlemanskosť a pôvab Scaramangu zatienil aj mizerný zápletkový fakt s detinským Solarom. Akcia poľavila, ktovie či nastupovala prízemnosť 80. rokov. Ani druhej ingrediencie trademarkovo prisatej na prsník JB – v podobe sexu – nie je málo. Ale len JB ho vie poňať tak trochu svojsky. Nahá žena bežiaca v tekutom héliu. Podčiarknuté: šikmý lodný paradox a dáma sledujúca thajský box bez mihnutia oka, kúsok hélia a nahoty, jedna strela. Inak sa dá hovoriť o minimálnom dopade na zmyselnú časť mysle túžiacej po niečom neopakovateľnejšom. (videné 25.11.2012, JOJplus) ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Moore mi jako Bond nesedí a trochu víc jsem očekával i od samotné zápletky. Třeba ten finální souboj, který měl být podle mého trochu delší (určitě aspoň tak jako ten úvodní). A navíc, J. W.? Zase? Ten chlápek se musel vrátit? :( Nicméně musím uznat, že hlavní záporák měl tentokrát šmrnc. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

V pořadí devátá Bondovka, tentokrát místo arcilotra disponujícím záhadným zabijákem vybaveným aristokratickým chováním a zlatou pistolí (a 3. ceckou). Christoper Lee dodává postavě pravou vznešenost, čimz vyvažuje Moorovo duchaplné ztvárnění 007. Příběh je spíše detektivní, nicméně neubírá nic z akčnosti a zajímavých nápadů. Skok auta přes řeku byl mistrovský kousek a základna MI6 v Hong Kongu nebo létající auto skutečně originální. Kung-fu scéna mi nepřišla nezbytná, nicméně alespoň díky Mooreovu podání koukatelná. Jinak americkej policajt byl totální přestřel už v předchozím filmu. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Príbehovo lákavý diel s výborným dejom, ktorý síce postupne spomaľuje a končí sa trochu prirýchlo a jednoducho, ale aj tak je napínavý a nenudí. Christopher Lee je chladne a odmerane charizmatický a jeho záporák (tentoraz nie zo SPECTRE) je v rámci bondoviek jeden z tých originálnejších, Moore si rolu nového Bonda potvrdil a trpaslík je viac než len bočný poskok... Hudba dobrá, technická stránka a niektoré efekty už zostarli (satelit), ale iné sú kvalitné a aj dnes vyzerajú viac vierohodne ako smiešne (preskok cez most, lietajúce auto). V ostatných smeroch je to klasická cynická hamiltonovka miešajúca srandičky s vážnymi a akčnými momentmi a oproti predchodcovi určite posun vpred - a to príbehový, scenáristický aj atmosférický. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Bond a trojbradavkový Lee si to rozdávají v Pouťovém Bludišti, nevím jak to a proč si tam režisér rozhodl obsadit toho debila šerifa z minula, protože scény s ním, to je vrchol nevkusu a trapnosti. Nicméně Holky tentokrát fajnový, příběh se taky trošku polepšil, ale na víc než na nejprůměrnější průměr to nestačí, takže Thunderball pořád v luxusním vedení. Moore je jakožto Bond v pohodě, akorát má smůu, že scénáře zatím stojí za starou bačkoru. Za loping s autem ale palec nahoru - 50% ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky, bond girls jsou krásné. Ale tento díl spíš paroduje sama sebe; bondovky však musí tvořit, parazitovat na nich mohou jiní. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Není to špatný Bond. Škoda, že je bondovská elegance a suchý humor míchána s takovými lacinými přísadami, jakou je např. upocený buranský šerif. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Parádní návrat ke klasickému bondovskému pojetí okořeněné humorem. Roger Moore potvrzuje, že mu agent 007 sedí a dává mu lehkost i nonšalanci, která v pozdějších filmech Connerymu chyběla. Scaramanga Christophera Lee je jeden z nejlepších bondovských záporáků kombinující chladnokrevnost, ujetost, mazanost a zálibu ve zbraních. K tomu úchvatné jihoasijské lokace, fešná Maud Adams a bizarní skrček a mix je vskutku dokonalý. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší záporák, co zatím proti Bondovi stál je totálně zabitý přeplácaným a nepřehledným scénářem, scénami jak z Policejní akademie (co měl proboha znamenat ten skok přes řeku a cokoliv se seřifem Pepperem?). Tohle už víc než Bonda připomíná parodii, chudák Lee. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, "mladý" Christopher Lee byl už tehdy poměrně charismatický. Jeho důmyslná skrýš plná pastí byla sice typickým bunkrem maniakálního padoucha, ale měla docela psychedelický nádech, což podpořila i přítomnost a chování liliputa Villechaize. Základna agentů ve ztroskotané lodi byla zajímavější. Kaskadérský kousek s autem přes zbořený most zaslouží pochvalu odvážnému řidiči, ale byl zprzněn nepochopitelně komiksovým zvukovým efektem, jako by přes most hupkal Bugs Bunny. Za zmínku stojí, že Rogera Moorea dabuje Vladimír Brabec, dvorní dabér Conneryho ve starším věku. Mno a Britt Ekland je slušně vyrýsovaná dáma, takže závěr filmu musela pobíhat po scénách v bikinách, odůvodněno padouchovým "mám rád bikiny, nedá se v nich ukrýt zbraň" - chabá výmluva, ale hlavně když bude v plavkách, že. :-D ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších a mnohokrát citovaných bondovek. Liliputan, zlatá skládací pistole, záporák vychován cirkusem a další motivy dělají jako celek nezaměnitelnou tvář tomuto filmu. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Roger Moore s nadhledem, vtipem a ironií skvěle zvládá roli agenta 007 v přitažlivém a exotickém prostředí. Film je spíše dobrodružný než akční. Zaujme především návratem potřeštěného šerifa Peppera z filmu Žít a nechat zemřít a překrásnou ex-manželkou Petera Sellerse Britt Ekland. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu příšernost s Lazenbym, je tohle asi nejslabší Bondovka, kterou jsem viděl (tedy viděl jsem pochopitelně opakovaně všechny). Nebýt sarkasticky ironického Moorea a vysoce charismatického Christophera Lee, asi bych si už na tenhle kousek ani nevzpomněl. Tedy Britt byla standardně krásná, to nemohu říct. Na víc, než na 65% to ale rozhodně nikdo z nich nevytáhl. ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se této bondovce poněkud křivdí. Akce má švih, zápletka není prosta překvapivých momentů a Roger Moore nemá coby agent 007 chybu. A pak je tu ještě jeden z nejšťavnatějších bondovských záporáků vůbec - Scaramanga v podání skvělého Christophera Lee. Poctivé 4*! ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Že by nový filmový žánr? Něco jako spaghetti bondovka? Děkuji, nechci. To se raději kouknu na taškařici s Budem Spencrem a Terencem Hillem. A argument, že muž se zlatou zbraní a třemi bradavkami operuje v rudých čínských vodách a ani karate školička nemá s Itálií nic společného, neberu… Poznámka na okraj: Bílý kocour se rozněžnil: „Ta bond girl je taaaaak krááááásná…“ A panička se rozčílila: „Co tam zase sakra pohledává ten americký pazneht zákona? American secret yokel from America. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Hodnotit a komentovat jednotlivé epizody řady 007 se může stávat ošemetnou záležitostí. Jelikož se z filmů o neohroženém agentovi stal doslsova seriál, člověk hodnotí fakticky, vlastně jednotlivé díly. A tak jsem si vyrobil takový jednoduchý postup. Samotný představitel Bonda, zde Moore je v mých očích méně oblíbený. Ale to neznamená že hraje špatně. Ve všech svých dílech je obstojný a postavě vtělil jinou pózu a trochu jiný charakter. V této epizodě je navlas stejný jako kdekoliv jinde. Záporná postava je kámen úrazu v Muži ze zlatou zbraní. Je nevýrazný, málo šílený, Christopher Lee nedokázal pořádně projevit své charisma. Bond Girl je na tom o něco lépe. Nemyslím tím Goodnight. Nejzajímavější je postava liliputa. Příběh je průměrný, ničím vyjímečný. Akce pomalé, kromě jedné honičky v autech a na člunech. Průměrné tři hvězdičky za hezké scenérie ostrovů a úkryt britské rozvědky ve vraku lodi Queen Elisabeth. ()

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama