Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Recenze (373)

BrMikes 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat. Největším pozitivem filmu jsou bezesporu zápráci. Leeho sympaťák Scaramanga a hlavně perfektní Nick Nack. Film má i další mnohá pozitiva, třeba návrat šerifa, závěrečný souboj nebo scénu kdy se v jednom pokoji potkají dvě Bondovky milenky. Film má i některé stině stránky ale proč se tu s nimi vypisovat. Suma sumárum velká kvalita. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Muž se zlatou zbraní už byl pro mě lepší než Žít a nechat zemřít. Příběh za mě o dost zajímavější a to i s lepším záporákem. Lokace též lepší. Hlavně ta finální se mi moc líbila a celkově tak posledních 20 minut filmu jsem si velice užil. Po předešlém filmu jsem si tedy spravil chuť a jedná se opět za mě čistě o jeden z těch lepších Bondů s Moorem. 7/10 ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších bondovek. Až na několik výjimek je příběh nudný. Navíc Moore je zcela bez charismatu a působí spíše jako agent z domova seniorů. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Taková normální Bondovka. Alespoň normální u Rogera Moorea. Jelikož je tu spousta vtipných chvil, akce je dobrá, a hlavní záporak v roli Christophera Leeho super. Abych vám řekl, která z vtipných scén je má nejoblíbenější, tak je to ta, když Trpaslík (sluha Scaramangy, hlavního záporaka) hází po Bondovi láhve alkoholu. Nad čím ale přemýšlím jsou tyto věci: Opravdu do Bondovkách patří tolik scén s humorem? Neříkám že tento film je komedie, ale nevím, zda-li tyto komické scény do Bonda patří. A taky by to chtělo, aby Christopher Lee se objevil ve více scénách. Přišlo mi, že se tam málo kdy objevuje. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Opäť klasicky dobrý bondovský príbeh. James so šarmom tentokrát zvádza svoju kolegyňu. V jeho prípade je to ľahké a každá žena mu podľahne v okamihu až to začína vyzerať sexisticky. Aj keď Goodnightová sa chvíľu tvári že nie. Toto dobrodružstvo ho zavedie do východnej Ázie a tak tu máme Macao, Hong Kong a Bankok. Bojové umenia a naháňačku na člnoch po rieke. Objaví sa aj šerif P.W. Pepper aby vtipne okorenil akciu. Humoru je tentokrát menej a Scaramango sa síce tvári ako noblesný sadista ale v zásade nič prevratné nepredvedie. Začína to byť nudné. Takže celkovo o niečo slabšie ako predchádzajúca epizóda. ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že Bondovky vždy kopírovali filmové trendy doby, aj čo sa týka výberu hercov, ale Moore mi stále nevie prísť na chuť. Tá hippiesácka vtipnosť, maximálna neporazitelnosť a akože brutálny sexepíl (keď na zvedenie ženy stačí len pohľad, resp. jeden bozk). Konečne sa objavil správny záporák, taký akčný, ale aj toho tvorcovia zhovadili tým, že chcel ovládnuť svet so solárnou energiou. Ako keby nestačilo, že bol najlepší nájomný vrah na svete. Potešil návrat búranského šerifa a malého sluhu. Celkovo dávam 65%. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Roger Moore předvádí eskamotérské kousky venku i v ložnici a sype hlášky jako z rukávu. Tradiční dobrodružná exkurze do exotických destinací, Bejrút, Macao, Thajsko, potud všechno šlape. Pokud se ovšem děj nepřesune do bizarního labyrintu ála zámek hrůzy, který mi moc nesedl. Stejně jako mi nesedla ústřední zlatá pistolka, která se blížila mojí představě zbraně v nějakých 6 letech. Christopher Lee jako charismatický padouch s, jak už se stalo zvykem, ještě padouštějším poskokem. 3,5* ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Uf.. Tohle bylo náročný...Moc jsem z toho nepochopil.Jenom to že Bond musel jít do klubu co se jmenoval Bottom up aby získal něco jako solexový aligátor ale zabily Gibsona.Proto musel jít Bond za multimilionářem co se jmenoval Fat aby tam objevil v bazénu dívku co se jmenovala Ču-Mi.Poté si s agentkou Goodnightovou dopřál víno Fuj-yak.Nakonec Bond dožene Christophera Lee,jenž si z nějakého důvodu říká Scaramanga na malém ostrůvku,kde se Scaramanga skrývá potom co mu sem uletěl autem,Dopřejí si společně k obědu houby . Nakonec se věak ukáže že Bond je přeci jen panák a Scaramangu porazí(doufám že jsem tímto někomu předem neprozradil pointu)..Velmi surealistický film ze sedmdesátých let,se spoustou zajímavých scén,třeba jako tou,kde Bond pomocí kusu židle vyhání trpaslíka ukrytého pod pohovkou. Goodnight.Goodnight.Sleep well my dear.No need to fear. :-P I don't think so ()

Khronos 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu jeden z tých podstatne lepších filmov o JB s R. Mooreom v hlavnej úlohe. Malo to tú správnu spy zápletku a skutočne charizmatického záporáka, zaujímavé prostredie a vskutku fešné bongirls (hlavne Britt Ekland alias Mary Goodnight), scéna s užívaním si s jednou z nich zaťiaľ čo druhá trčí v skrini ...BOMBA ! :) Hodnotenie jednoznačne pozitívne... 4 stars! ;) ()

artcha 

všechny recenze uživatele

No nevím, bondovky kde se James motá v jihoasijských končinách moc nemusím.... A v tomhle filmu odsud vážně nevytáhne paty... ()

Arany 

všechny recenze uživatele

Celé to nějak nedávalo smysl. Líbily se mi souboje v bludišti, ale jinak si z toho ani nic moc nepamatuji. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

I přes charizmatickeho zabijaka a jeho trpasliciho sluhu, jedna z tech horsich Bondovek...Respektive nudnejsich... Potesila ucast serifa, kterej byl tak blbej az byl dobrej a taky Sun-tek Oha, jenz me zaujal i v http://www.csfd.cz/film/68850-m-a-s-h/... Bond girl krasna,ale asi nejdementnejsi pipina ze vsech pred ni a mozna i po ni.To jeste uvidim. Moore rekneme lehce nadprumerny,ale celkove jedna z tech nejmene zapamatovatelnych Bondovek...52% ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Skvělý záporák , krásné lokace, solidní děj , dvě krásné bond girl, jeden trpaslík , kvér ze zlata , rychlá auta, krásné lokace z písečných rájů exotiky. Výborný mix všech co dělá Bonda nesmrtelným a rozhodně jedna z nejlepších Bondovek s Moorem zakončená nikoliv velkolepou bitkou , ale duelem "face to face"!!! ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Dle mého pojení trochu přeplácaný scénář, trochu nevýrazný padouch (i když zde je můj názor asi ojedinělý), odporný americký šerif mi tam moc nesedí. První (větší) část není ani tak zmatená, jak se zde občas píše, jako spíš nudná, nějak tomu chybí humor. Naštěstí se vše postupně obrací, legrace přichází, pěkné akční scény (fung-fu, honička auta, čluny) a tak to film u mě zase dotáhl na 75%, 10.3.2015. ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Díky bohu už jsem se bál že další Rogerova bondovka bude katastrofa, ale dost mně to překvapilo, v akci se už pomalu začíná orientovat a hlášky jsou mnohem vtipnější, takže tenhle Bond už není pohroma jako minulý díl. ()

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama