Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Recenze (373)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Priemerná a ničím výnimočná bondovka (ak nerátam Christophera Leeho s troma bradavkami:) Skrátka dobrá zábavka s neohrozeným sympaťákom Moorom, ktorá sa v kontexte ostatných bondoviek kľudne stratí a splynie... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Vcelku unylá a zaměnitelná bondovka. Příklon k vážnějšímu příběhu ironickému Mooreovi moc nesluší, hlavně když se ho Hamilton snaží prokládat přepálenými komediálními scénami (seržant Pepper, závěrečný souboj na lodi) a uvádí na scénu komického Nick-Nacka. Být to jen archetypální souboj Bonda se Scaramangou, šlo by z toho vytěžit mnohem víc. Takhle tady opět zbývá jen pár solidních akčních scén a krásná, byť trochu naivní, bondgirl. Na zbytek jsem už pár minut po zhlédnutí zapomněl. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Proti Bondovi nestrojí tentokrát armáda zloduchů, která chce zničit svět, ale jeden jediný zabiják gentleman s pomocníkem, který mu nesahá ani do pasu, dost fanoušků tento film zatracuje, já ale tuhle změnu vítám. Díky postavě šerifa Peppera, který se objevil už v předchozím díle, se i dobře zasmějete. Mimochodem Povolení zabíjet a Zítřek nikdy neumírá jsou mnohem horší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá bondovka, kde hlášky nefungují, opětovné zapojení J.W. je na přesdržku, asijské lokace tentokrát působí unyle a povrchně, lacině, ale problém mám s příběhem. Je natahovaný a vycpaný vatou, jak to jde, přitom vlastně jde celou dobu jen o to, aby Bond vešel do labyrintu. Jenže a protože je toho na dvě hodiny málo, připsal se nějaký solex, který je zde jen tak, o ničem, volně přivařený bez ladu a skladu, nemá význam, a jednání postav je potom i divné (Scaramanga by nemusel jezdit nikam z ostrova). Ostatně hlavní záporák mi přijde takový zbytečný, nijaký, i když Christoper Lee je charismatický. A létající auto, to opajcovali z francouzských Fantomasů, ne? To sem vážně moc nepatří. Btw, kde se na zlosynově lodi vzal telefon s přímou linkou na velitelství MI6? A co návaznost na předchozí díl, kurnik? Kam zmizela postava Jane Seymour? To ji nemohli aspoň pár slovy "omluvit"? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu a ztvárnění, Muž se zlatou zbraní by sám o sobě nebyl nějak moc úchvatnou částí bondovské série. Má to štěstí, že to zachraňují hlavně lokace (výběr pro tuto bondovku se opravdu povedl), výrazný nástup humoru a Christopher Lee (kterého, i coby velký horrorový fanda, nemám nějak moc v oblibě, neboť hraje strašně nerealisticky s výjimkou dvou rolí, prvním je Saruman, druhým právě Scaramanga, který právem patří mezi nejlepší a nejcharismatičtější bondovské záporáky). Zajímavostí této bondovky je hlavně herečka Maud Adams v roli Scaramangovy milenky Andrey Anders. Pokud jste viděli více bondovek (minimálně ty s Moorem), bude vám určitě povědomá, protože je to snad jediná herecká představitelka (o mužském ekvivalentu nemluvě) v historii bondovek, která hrála ve třech bondovských filmech, ale pokaždé jinou roli (kromě tohoto ještě v Chobotničce a Vyhlídce na vraždu). 3,5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Roger Moore se vrací a rozhodně v lepší formě,je škoda,že se k němu nepřidal i scénář.Moore se už oprostil od Bonda Seana Conneryho,jeho postava se už nesnaží být macho,ale přichází s na sebe mířeným sarkasmem,který jeho agenta příjemně oživuje.Christopher Lee by mohl jako hlavní záporná postava charisma rozdávat a pořád by mu dost zbývalo a to je druhý důvod,proč i přes citelné slabiny a druhou účast Cliftona Jamese(nechápu proč?),dávám 4*. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bond opět neměl nouzi o ženy, a ne jen to při cestě k zlaté kulce se nemazlil jen tak zněkým. Akce se i našla a skok s autem dělo, nějaká ta rána padla hodně dobré prostředí no slušný a dobrý příběh, prcek blázen. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Další jedna z mých nejvíce oblíbený bondovek.Záporák Christopher Lee jako Scaramanga je výborný a Roger Moore se do role Bonda více vžil.Právoplatně 5*. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Man with the Golden Gun. Bondovi se usiluje o život. Proradný Francisco Scaramanga (Christopher Lee) je zabiják se vším všudy. James Bond bude mít plné ruce práce, aby ho našel a přinutil se vzdát. Tam kde předchozí bondovka zklamala tak tam Muž se zlatou zbraní exceluje. Parádní vstup na scénu a dvě hodiny narvané akčními scénami a hudbou. Vrut nad řekou je pořádně vypečený kaskadérský kousek a Scaramanga jako hlavní záporák je výborný. Toporný Roger Moore se ve své roli zlepšuje a tohle je zaručeně jeho skvělá Bondovka. (84 procent) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Vyloženě slabé. Muž se zlatou zbraní až příliš často spadá do prostoduché taškařice bez skutečně zábavných scén, Moore jako Bond mi přijde o ničem a ani ten ikonický Scaramanga mi v Leeho podání nepřišel nijak zvlášť zajímavý. Asi nejhorší bondovka, co jsem viděl, která chvílemi sklouzává i k trapnosti. 50 % ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-9 James Bond zde tentokráte čelí vážně skvělému protivníkovi, jehož si s chutí zahrál legendární Christopher "Saruman" Lee. Co se ale protivníkových motivací týče, tak nyní mi to celé přišlo až moc šroubované a celkově mi to do snímku moc nesedělo. Za zmínku zde ale stojí například Scaramangův přetechnizovaný ostrov, westernový souboj muže proti muži či třeba základna tajných služeb ve vraku lodi RMS Queen Elisabeth. Co se vozového parku týče, tak nyní James Bond usedne za volant nádherného AMC Hornet pronásledujíc protivníkův AMC Matador, které se následně transformuje na malé letadlo. (HBO GO) „A duel between titans. My golden gun against your Walther PPK. Each of us with a 50-50 chance.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ak by sme to zobrali zo všeobecného hľadiska, táto bondovka má všetko čo by mala mať. Krásnu Bond Girl, skvelé Q vychytávky, exotické lokácie a aj agenta 007, bohužiaľ predstava, že bojuje proti malému pidimužíkovi a zabijákovi, ktorý ma tri bradavky je neskonale smiešna a to čo sme boli schopný akceptovať pri predchádzajúcich bondovkách v tomto prípade jednoducho nemôžeme. Nech je ako chce, Hamilton sa rozlúčil so sériou agenta jej veličenstva ako sa patrí, len ma trocha mrzí, že aj osvedčený scénaristi tu poľavili v niektorých scénach. Napríklad zainteresovanie šerifa Peppera aj do tejto bondovky bolo fajn, ale keď sa spolu s Bondom priplietol do nahánačky tak liezol pekne na nervy. No čo sa dá robiť. kvalitka to je, ale že by som bol s toho vo vytržený sa nedá povedať. rovnaký problém ako z bondovkou - on her majesty´s secret service ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost podobna Bondovka ako ta minula. Zase ma jednoduchu zapletku, nahanacku na aute s pôsobivym skokom, nahanacku na clnoch, znova sa mihne buransky serif Pepper, len namiesto negrov tu su aziati, vdaka comu tu su krajsie baby a hlavne tu je charizmatickejsi zaporak (famozny Christopher Lee) s vtipnym malym poskokom. Ale titulkova pesnicka je horsia. Tentokrat aspon dava zmysel, ze zaporak Bonda hned nezabije aj ked ma mnoho prilezitosti, ale setri si ho na finalny suboj, ktory je dost napinavy. Exoticke prostredie Hong Kongu a Thajska je prekrasne. Dockame sa aj vtipneho suboja s mnozstvom bojovnikov kung-fu, ktorym nakopu prdel dve zenske. Bondgirls su tentoraz krasky zo Svedska. A jak Maud Adams tak hlavne Britt Ekland v bikinach su neskutocne sexy. Clovek ma chut skoro aj odpustit, ze Goodnightova je tupa jak poleno. Potesilo ma , ze sa vratil Q a uloha Soon-Tek Oh znameho z Mashu ako HK agenta. Prva polovica filmu mi pripadala dost nudna a az v druhej sa film vdaka akcnym scenam konecne rozbehne a zakonci to skvele finale. Takze ako celok je to znova len priemer. Zatial mal na zapletky Moore dost smolu. Snad sa to v nasledujucich dieloch zlepsi a konecne s nim uvidim nadpriemernu Bondovku. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Richard Maibaum a Tom Mankiewicz. Kamera : Ted Moore a Oswald Morris. Hudba : John Barry - ve filmu zazní : Lulu - The Man With The Golden Gun http://www.youtube.com/watch?v=G4g1yqOpdEM CITÁT - Muž se zlatou pistolí. Narodil se v cirkuse. Otec byl ředitel. Matka zaklínačka hadů. V deseti byl zázračným čarostřelcem a v patnácti gangsterem v Riu. Po výcviku u KGB v Evropě z něj byl přepracovaný a málo placený zabiják. V 50. letech přešel na volnou nohu. Nynější cena - milion dolarů za osobu. Fotografii ve spisu nemáme. Ale má jedno zvláštní znamení - přebytečnou papiláru. ( Třetí bradavka ) ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Vedly se o tom dlouhé spory, ale nakonec bylo rozhodnuto celkem jednoznačně. Odborná i laická veřejnost se shodla a výsledek není nijak překvapivý. Nejlepší představitel Bonda je Roger Moore. V jeho podání má Bond anglický šarm i suchý humor. Bytˇ to nemusí odpovídat původní bondovské předloze, v prvních i posledních bondovkách humorný nadhled chybí. Prostě jako agent 007 je Moore 1. To už nikdo nezmění. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Francisco Scaramanga je vedle Blofelda v podání Donalda Pleasence rozhodně nejpamětihodnější padouch z celé série. Christopher Lee využívá svůj hluboký hlas a aristokratický vzhled k tomu, abyste z něho měli opravdový respekt. Proto je škoda, že se opravdu předvede až v závěru, který je - jak už je u Hamiltona zvykem - poměrně chudý na velkolepé scény a místo třešničky na dortu zanechává spíš lehkou pachuť na jazyku. Doufám, že se změnou na režisérském postu přijdou v dalších dílech vypjatější situace a nikoli pouze náznaky akčních momentů. Roger Moore by si to zasloužil, jeho Bond je více než důstojným nástupcem Conneryho a poloha šarmantního rošťáka mu perfektně sedne. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Víte, je to bondovka, ale dost slabá. Takže za čtyři. V celku vyznívá jako crazy komedie, což je neodpustitelné. Moore je standartně slušný, má to pár světlých chvilek a moc fajn záporáka, ale J. W. Peppera si mohli odpustit (i když uznávám, že "english secret agent of england" mě docela pobavil). Britt Eklandové to moc sluší, ale to je tak její jediné plus. Jako bondofil musím dát aspoň čtyři, jinak by bylo hůř. ()

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama