Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Recenze (373)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Další nepříliš výrazná a zajímavá Bondovka s Rogerem Moorem, ve které hraje záporáka tradičně kvalitně Christopher Lee, ale jinak se jedná o průměrný zážitek, který vás příliš nevytrhne a jen potvrzuje, že Moorovky nepatří k výkvětu žánru. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Roger Moore sa vracia ako neohroziteľný agent 007 a po druhýkrát sa mi páčil ešte viac, čo je asi dané aj tým, že MUŽ SO ZLATOU ZBRAŇOU je o niečo lepšia a zábavnejšia bondovka ako predchádzajúca Žiť a nechať zomrieť. Určite zaujme aj Christopher Lee v úlohe Scaramangu a to nielen svojou telesnou raritou, ale i skutočnosťou, že dopredu ho ženie túžba rozdať si to so samotným Jamesom. Spolu s touto epizódkou v Scaramangovom veľkolepom obydlí ale James prežíva svoje typické dobrodružstvo a pri člnovej a automobilovej naháňačke sa opäť stretáva s pľuvajúcim J. W. Pepperom a podobne ako v predchádzajúcej bondovke, ani tu som mu nevedel prísť na chuť. A čo sa týka automobilovej naháňačky, klobúk dole pred kaskadérkym kúskom, kedy Bondove auto preletí rieku, zrotuje o 360 stupňov a bezpečne dopadne na druhý breh. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento film na mňa zapôsobil dosť rozpačito!! Mám rád filmy o 007 , ale tento patrí k tomu priemeru.. hodnotím 65%. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Všetka ťažkopádnosť prvých Bondových dobrodružstiev je dávno preč, Roger Moore je nanajvýš sympatický a záporák Scaramanga mi na okamih vymazal z pamäte aj dokonalého Pleasenceovho Blofelda. Zápletka je skvelá, dokonale zamotaná a v celej svojej kráse sa ukazuje až na konci. Nechýba nervy drásajúce finále (hoci všetci vieme, ako to dopadne) súboja dvoch titánov. Nemám čo vytknúť, pôvabne hlúpučká Goodnightová je už len povestnou čerešničkou na torte. 100%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bond č. 9: Výborná, téměř pětihvězdičková bondovka, která nepatří k mým nejoblíbenějším, ale k těm lepším rozhodně. Začnu tentokrát chybami - titulní písnička od Lulu je jedna z nejhorších co se v Bondovi objevila a těžko si ji zapamatujete. Bond girl v podání Brit Ekland je krásná, ale úplně zbytečná a blbá blondýna. A celý děj je roztahaný do zbytečných dějových odboček. Ke kladům samozřejmě patří hlavní záporák. Stylový zabiják Scaramanga, který využívá zlatou pistoli, má úžasné bludiště, sluhu trpaslíka a vůbec celý příběh o "souboji titánů" je jednoduše vynikající. Zásluhu má samozřejmě Christopher Lee, který po všech Hammer hororech má záporáky v malíčku a tady doslova exceluje. Asijská atmosféra je výborná, nechybí zde kanálové loďky, závody člunů, bojové umění od sumo, přes thaj box až po klasické kung-fu (výborná scéna s neteřemi, které vymlátí celou školu). A samozřejmě je zde nezapomenutelná honička aut s úžasným přeskokem mostu s vrutem, nebo jak to nazvat a úvodní a závěrečná akce v bludišti. Jako humorná postavička se vrací šerif Pepper. Hamiltonovi se z jeho 70. bondovek tahle povedla určitě nejlíp. Akční film roku 1974. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

BOND 09 - MOORE 2 // Tyhle stare "Moorovky" mi prijdou vsechny kolem 70%. Neni to uplne prumer, ale stale je to takove misty naivni retro. Tentokrat se jedna o temer rytirsky souboj mezi dvema zabijaky, "hodnym a zlym", Scaramangou a Bondem. Divak se podiva do Hong Kongu a Thajska. Lokace jsou pekne a fotogenicke, bond girl jsou dve a obe Svedky - Adamsova a jeste krasnejsi Eklandova. Trademarkem filmu je pak liliput Nick Nack (Villechaize). Autori si navic vyhrali i s ruznymi jmeny formou vtipnych slovnich hricek a i to, jak zde Bond s devcaty jedna, je docela legracni. Akorat si Hamilton mohl odpustit to cameo jizanskeho policisty Peppera, coz je jedine pojitko s predchozim dilem a opet bohuzel hodne trapne. Zapletka taky neni spatna a toci se kolem solarni energie. Christopher Lee jako zaporak Scaramanga je tu sice uhrancivy, ale urcite to pro me osobne neni tak zapamatovatelna role jako jeho Saruman nebo hrabe Dooku. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnoteniam pre mňa jedna z najlepších Bondoviek všeobecne, dokonca aj napriek účasti Rogera Moora. Fantastická výprava, úžasné lokácie, vymakaná akcia na danú dobu, Draculovský záporák, čo viac si človek od Bonda môže priať? ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Najlepší na tomto filme sú Scaramanga a Nick-Nack, exteriéry Thajska, skok autom cez kanál a na druhú stranu Britt Ekland by človek jednu najradšej vrazil. Ale inak bondovská klasika, aj keď o niečo poslabšia. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar bondovky, agent 007 byl již vyšťaven a potřeboval velmi rychle nějakou změnu. Moore se snažil vtipkovat, ale prát se evidentně moc neumí (nebo možná ano, ale nedává to najevo). Celkově málo akce a na špiónský thriller moc hloupé. 60 % ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím Man with the Golden Gun, představím si Gold Membera, který měl také "zlatou zbraň", ovšem mezi nohama. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejkomediálnější bondovka, opět se setkáváme se šerifem J.W. Celkově je ale tahle bondovka řekl bych lehce slabší, protože je docela nudná na to, jak je dlouhá. Pro Guye Hamiltona, který představil světu Goldfingera a Live and Let Die, tedy dvě ze tří nejlepších bondovek do té doby, je toto dost špatné rozloučení se sérií. Na druhou stranu Britt Ekland je jedna z nejhezčích Bondgirl, zůstanu tedy u čtyřech hvězdiček, přestože jsem přemýšlel i pouze o třech. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Poslední díl frančízy, než si Moore uvědomil, že není Connery. Taková okolnost není na škodu alespoň vzhledem k těm divákům, kteří považují parodické díly za bondova odkazu nehodné [já k nim nepatřím]. Kdybych na bondovkách oceňoval víc vyváženost jednotlivých ingrediencí než exces, jednalo by se možná o z mnou nejoblíbenějších. Moore ve skvělé kodnici a na nule s herectvím baví a Scaramanga Christophera Lee je záporák z první ligy - společně by film utáhli i bez přidaných skopičin. Ty ale Hamilton servíruje jednu za druhou - kaskadérské automobilové kousky, na něž je radost pohledět i v časech po Speedracerovi, suchý humor i pomalu se vkrádající prasečinky typu třetí bradavky, cca půlminutové bondgirl jménem Chew Mee či noční košilky Britt Ekland, na níž není připraven ani sám James. Za osvěžující lze považovat Bondův vrcholně nekorektkní přístup k ženám [fackování + "wait for your turn", což by dnes, v časech bondových homosexuálních avantýr neprošlo]. Asijské lokace potěší nezcestovalé oko. Šerif Pepper nepobude tak dlouho, aby začal otravovat a ve zbytku snímku drží neprobuzené Mooreovo šaškovské ego cosi na uzdě natolik, aby měl jeden pocit, že šedesátkové bondovské principy [naposledy neširokoúhle!] ještě úplně nevyvanuly. Přestože ekonomické výsledky 9. bondovky inspirovaly Saltzmana k producentskému ústupu, aby po objevení zlatého dolu v podobě Špióná, který mě miloval (a v průběhu dalších 30-ti let) litoval, kvalitativně se šlo odtud jistě trochu dolů. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Už jen za tu neskutečně frajerskou a typicky bondovskou scénu na hotelovém pokoji, kde je 007 obklopen dvěma dívkama a celou situaci vyřeší prostě jako největší BOSS, nejde hodnotit níž. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

9. Bangkok. Francisco Scaramanga (Christopher Lee), muž se zlatou zbraní a třemi bradavkami. Má malý ostrůvek, solární zbraň 'Solex agitator', létající auto a malého pobočníka jménem Nick Nack (Hervé Villechaize), se kterým si hrají ve studiu s efekty. Tentokrát je to Mary Goodnight (Britt Ekland), Bondova asistentka v Bangkoku, která to s ním přežije až do konce. Opět se objeví žoviální šerif J.W.Pepper (Clifton James) při honičce a skoku autem ponad řeku. Kvůli folkloru s Bondem navštívíme 'dojo', výcvikové centrum pro samuraje. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Devátý Bond. Moore je jako Bond fakt dobrý a člověk by možná zapomněl i na Conneryho, jenže zatímco Connery hrál ve fakt dobrých filmech, Moore fasuje hodně průměrné příběhy. Naštěstí je tady zase stylový záporák a jeho malý poskok. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Vnímám velký rozdíl filmování u téhle bondovky a těch prvních. Záběry jsou perfektní a s lidmi a věcmi v pohybu už se umělo pracovat. Moc fajn hlášky a parádní příběh. ()

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama