Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David Carradine se při velkém automobilovém závodě musí utkat s rivalem, jenž se neštítí ničeho, jen aby vyhrál.

V tomto akčním snímku prošpikovaném komickými scénami se kaskadér v důchodu Eddie Mills (David Carradine) vydává do Afriky, kde se zúčastní transkontinentálního automobilového závodu, v naději, že získá fantastickou cenu. Reportérka J.J. (Stockard Channing známá jako Rizzo z Pomády) chce o této 3 000 kilometrů dlouhé africké rallye, která probíhá napříč stepí i pouští, napsat článek. Bohužel její řidič i auto se ztratí pouhých několik dnů před začátkem závodu, takže si za své poslední peníze koupí starý vrak a najme bývalého kaskadéra Eddieho, aby jej řídil. A Eddie je minimálně schopen do auta sehnat nový motor – ukradne jej totiž podlému Borgiovi (Christopher Lee), který se od nynějška stává jejich nejtěžším a nejzatvrzelejším rivalem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný příběh ve své čistě zábavné formě. V průběhu 70. a 80. let vzniklo mnoho takovýchto snímků a tento je jen jeden z nich. V podstatě nic nového pod slunce přineseno nebylo. Roli závodníka vzal opět David Carradine, který se již objevil právě v podobném, byť drsnějším, snímku z roku 1975 ´Death Race 2000´ ,nebo z roku 1976 ´Cannonball´.  Že by si řekl, do třetice všeho dobrého? Africké prostředí je však asi to jediné, co trochu zaujme, jinak nějak není o co stát. Něco úsměvného se najde, ale že by to vyloženě pobavilo se říci nedá. Snímek se ve své době zřejmě jen vezl na popularitě takovýchto filmových počinů. Navázat na ně nebo jim přímo konkurovat však nedokázal. Na jedno letní odpočinkové zhlédnutí však postačí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzít si na auťácký závody v Africe helmu z Hvězdných válek, na to už člověk musí bejt vystudovanej pošuk, protože tohle by nenapadlo ani Brežňěva po dvoutýdenním poslechu americký hymny. No a jinak co zo toho vytěžit, autíčka tam jezděj, zvířatka tam běhaj, sem tam nějakej ten humor, aby se neřeklo, že si filmaři zajeli do afriky jen tak mirnix tirnix. Ta hlavní herečka na začátku vypadala jako kráva, ale pak se jaktž takž vzchopila. No nejvíc si to asi užil David, řídil káru, měl vedle sebe pořádnou babu a jeho manželka zatím doma v Americe připravovala teplou večeři, aby až se její Davídek vrátí z afrického natáčení měl co papat. ()

Reklama

Fondak 

všechny recenze uživatele

Jsem dlouholetý milovník rallye. Vždycky jsem měl rád staré soutěžáky (hlavně skupinu B). A z tratí mě vždycky bavila Keňa a jí podobné... Tenhle film je podobných závodů plný. Takže mě klidně považujte za filmového barbara, ale já jsem si to fakt užil a jako první tomuhle filmu uděluju pět hvězdiček. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Safari 3000 je něco jako rallye. David Carradine je závodník - klaďas ( kdyby se u něj zastavil čas, TO by byl teprv charismatickej Bill ), Christopher Lee - taky závodník ale záškodník v helmě z fundusu Hvězdných válek, který na ostatní soutěžící - v tomto filmu vyjma závěru opomíjené přesto dost bizarní figurky - klade pasti. A Stockard Channing (Rizzo z Pomády) jako zuřivá reportérka sdílící vůz s Carradinem a opicí je překvapivě komediální a suma sumárum to byla docela pohoda. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama