Reklama

Reklama

Hadí jáma a kyvadlo

  • Západní Německo Die Schlangengrube und das Pendel (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

„Gotický horor“ německého režiséra Haralda Reinla s oblíbenými herci, známými se slavných filmových mayovek (Lex Barker, Karin Dorová, Vladimir Medar). Hlavními postavami jsou mladý advokát Roger z Marinebergu a baronesa Liliana z Brabantu, kteří jsou pozváni tajemným hrabětem Regulou (narážka na hraběte Draculu) na zámek Andomai. Zde se dozvídají šokující skutečnosti o svém původu a zažívají okamžiky plné děsu a hrůzy. Příběh se odehrává v 19. století a je plný klasických hororových prvků na pozadí reality německého kulturního prostředí s katolickým koloritem a symbolikou (událost Velkého pátku, posvátnost křížku, mariánská medailka) i nevysvětlitelných nadpřirozených jevů (tajemní černí jezdci, záhadná zmizení apod.). Barvitý a napínavý scénář Manfreda R. Köhlera je velmi volně zpracován a s literární předlohou E. A. Poea má pouze společný vražedný nástroj kyvadlo. (Mariin)

(více)

Diskuze

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

hrona

Jo, původně tam byl mnou psaný obsah: "Gotický horor" německého režiséra Haralda Reinla s oblíbenými herci, známými ze slavných filmových mayovek (Lex Barker, Karin Dorová, Vladimir Medar). Hlavními postavami jsou mladý advokát Roger z Marinebergu a baronesa Liliana z Brabantu, kteří jsou pozváni tajemným hrabětem Regulou (narážka na hraběte Draculu) na zámek Andomai. Zde se dozvídají šokující skutečnosti o svém původu a zažívají okamžiky plné děsu a hrůzy. Příběh se odehrává v 19. století a je plný klasických hororových prvků na pozadí reality německého kulturního prostředí s katolickým koloritem a symbolikou (událost Velkého pátku, posvátnost křížku, mariánská medailka) i nevysvětlitelných nadpřirozených jevů (tajemní černí jezdci, záhadná zmizení apod.). Barvitý a napínavý scénář Manfreda R. Köhlera je velmi volně zpracován a s literární předlohou E. A. Poea má pouze společný vražedný nástroj kyvadlo.

hrona

hrona (hodnocení, recenze)

Co je to zase za popisek? Obsah filmu má být o informaci na daný film, ne jeho hodnocení a rovnou jeho odsouzení.

na příspěvěk reagoval Mariin

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Kdysi jsem napsal: I přes to, že se v podstatě jedná o ne příliš hlubokomyslnou a eklektickou oddechovku, zastávám názor, že je to kvalitní filmové umělecké dílo, které nebylo dodnes doceněno. Není to protimluv? Sám nevím. Ale tento kýč je svým způsobem (možná i nechtěně) vynikající!!! To tvrdím i dnes.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Nejde v žádném případě o drsný horor, ale spíš o hororovou pohádku s pevnými principy dobra a zla a happy endem. A to se cení. Navíc umělecky (hrecky i výtvarně) skvěle zvládnuté. Dle mého názoru v dnešní době, milující akci ,co největší brutality a uchyláctví, nedoceněné.

 (hodnocení, recenze)

ked som bol maly, tak som videl - mozno to bolo aj na nejakom satelitnom programe, uz si nepamatam - film Hadia nora a kyvadlo (s Lex Barkerom - (Old Shatterhand)) nasiel som nemecky ekvivalent: Schlangengrube und das Pendel, Die (z roku 1967) bol to prvy horor, co som videl - aj to na podnet surodencov - ze tam hra znamy herec (Old Shatterhand), a viem, ze potom som sa bal si ist do kupelne umyt zuby :-)

Reklama

Reklama