Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Monumentální velkofilm prof. K. Froelicha ze života skotské královny Marie Stuartovny z produkce Ufa. [dobový program] (oficiální text distributora)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po Heimatu a Es war eine rauschende Ballnacht se Carl Froelich od Zarah Leander takřka neodpoutal. Měl být režisérem i dvou nerealizovaných filmů Mona Lisa a Katharina I. von Russland, nakonec došlo až na Das Herz der Königin, příběh Marie, královny Skotské. A stejně tak již potřetí vidíme Leanderovou v páru s Willy Birgelem, jejím nejlepším filmovým partnerem. Přirozeně, v prvních letech války, kdy byl film připravován, bylo nutné zapojit (podobně jako v případě Titanicu) i takřka neznatelnou protibritskou propagandu. Pakliže je ale tato zaklíněna do historického filmu ze 16. století, není mimo válečné projekce škodlivější něž jakékoli jiné historické filmy točené v době míru. Každá země trpí "přirozenou" touhou vyprávět dějiny z pozice vítězů. V kontextu filmu s Leanderovou stojí za výraznější pozornost skvělá nákladná výprava a celková vizuální složka, kterou konturuje několik báječných hudebních vložek. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scénárista Harald Braun později publikoval i beletrizovanou verzi Das Herz der Königin, ta vyšla v roce 1941. Český překlad pořízen nebyl. (NinadeL)

Reklama

Reklama