Reklama

Reklama

Scream and Scream Again

  • Austrálie Scream and Scream Again (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí šílený sériový vrah, který své oběti zbavuje veškeré krve. Jakmile se policie dostává na stopu, nejrůznější vodítka poukazují k domu, který vlastní excentrický vědec. (Chatterer)

Recenze (17)

obitus 

všechny recenze uživatele

Huh, Price - Lee - Cushing v jednom filmu?! Sice produkuje AIP, ale to by nemel byt takovy problem. Tesil jsem se jak malej.....ale co jsem dostal? Podivnou sracku :( . Pribeh je silene nekonzistentni, jednotlive sceny na sebe navazuji uplne zmatene. I kdyz se nakonec vse vpodstate vysvetli a film je vytazeny z uplneho bahna, nemuzu se ubranit smutku - takova promarnena sance! Price svuj part zvlada dokonale a je rozhodne jedinym duvodem, proc tuhle silenost dokoukat. Cushing se mihne na dve minuty a Lee je proste vzdy az ten dalsi vzadu... . Nedoporucuju. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ač obitus nedoporučoval, stejně jsem se rozhodl na tento snímeček mrknout, když už mi leží půl roku v počítači. No a musím jeho slova jen potvrdit. Příběh je příliš zmatený, než aby mohl nějak víc upoutat divákovu pozornost. Ti, kvůli kterým tento film možná někteří vyhledají, tu jsou jen krátce, pouze Price si na konci docela užijeme. Právě ten konec byl asi to nejlepší a dokázal mi alespoň svou příjemnou a naivní béčkovostí přivodit úsměv na tváři. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Browning (V. Price) se po vzoru barona Frankensteina snaží vytvořit umělou bytost, která bude po všech stránkách dokonalá. Ne zlá, jak říká (odkaz na Frankensteinovo monstrum), ale perfektní. Otázkou je, zda pro tyto bytosti už nadešel čas. Trojice hororových hvězd má role, jak překvapivé, padouchů. Cushing se bohužel jen mihne a ani Lee se na plátně moc neohřeje. Ani mi to nevadilo, jelikož film sám o sobě je dosti napínavý. Má dvě linie - jedna sleduje psychopatického vraha zabíjejícího brutálně mladé dívky, druhá pak fiktivní vojenskou zemi. Obě linie spojuje výzkum doktora Browninga. Zpočátku se možná zdá vše zmatené, dozvuk psychedelických 60. let je znát, nakonec vše do sebe zapadne jako dílky puzzle. Jednou z nejnapínavějších je automobilová honička a následné pronásledování. Jistě, dnešní divák je zvyklý na jinačí akce, ale člověk ji z pohledu doby musí ocenit. Ocení především milovníci starších snímků a V. Price. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takže sme celé roky čakali, kým sa spolu ukážu Vincent Price, Peter Cushing a Christopher Lee a výsledkom je toto tu... Scream and Scream Again je typický úpadkový horor zo začiatku 70tych rokov, kedy štúdiové gotické kostýmovky vyšli z módy a spoločnosti, ktoré na nich vyrástli, nedokázali spracovať tento fakt. Filmy sa stali drsnejšie, sexuálnejšie, no bez kostýmov a umelej hmly nemali žiaden štýl. Čerešničkou na torte je využívanie hercov, ktorí spolu vystupovali vo filme, ale často sa ani nestretli v spoločnej scéne. Toho príkladom je aj Scream and Scream Again, kde sa stretnú iba Vincent Price a Christopher Lee a to len asi na minútu. Jediné spestrenie je prapodivná zápletka spájajúca vraždy žien, tajomnú fašistickú krajinu a šialeného vedca. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem bohužel moc nepobíral a hlavně jsem měl těžké obtíže film vůbec dokoukat. Jedná se o hodně divný film který vypadá jako slasher, pak se změní a je to mysteriozní, pak krimi. A navíc je to šílenej madlavajz. Vincentovy se nedivím že film nepobíral ani po natáčení. Tohle mohla být pecka. Máme 70 léta a 3 největší herecký hororvý ikony. Tak proč jenom z toho vzešla takováhle křeč? Přeškoda. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. O sračku se určitě nejedná, ale na druhou nesdílím pepuovo nadšení nad tématickým obsahem snímku - všechno to tam je, ale podáno tak nějak napůl. Zkrátka z varování před totalitním systémem bych měl mít mrazivý nepříjemný pocit. Nicméně docela originální film. Potěší i přítomnost velké trojky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když se snímek „Scream and Scream Again“ úplně nepovedl a nedovedl využít potenciál, který na začátku měl, nedávám mu vyloženě špatné hodnocení. Zaprvé proto, že trojice Price-Lee-Cushing se prostě musí vidět spolu, zadruhé proto, že příběh není stupidní, je docela příjemně divný, jen není v konečném důsledku úplně dobře zvládnutý. Film mě zklamal, ale vyloženě blbý není. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Film se dotýká několika témat, z nichž některá se nejdříve objevují jen v jedné dějové linii, aby se pak na konci spojila v celek. Varování před totalitními režimy a naprostou kontrolou lidstva je zřejmé, stejně tak jako varování před přelidněním a hladomorem, zároveň se tu objevuje i kritika klonování nebo spíš vytváření nadčlověka pomocí medicíny. Tady vzniká otázka, kam až člověk může ve výzkumu v medicíně dojít, kde je ta morální hranice, za kterou by se třeba neměl pouštět… Jak už jsem zmínil, jsou tu dvě dějové linie, které snad mohou působit zpočátku zmateně, ale na konci do sebe všechno krásně zapadne. Nouze není ani o humor, obzvlášť postava detektiva Bellavera je výborná. Docela mne překvapilo o jak seriózní film se jedná, kašlete na známé tváře, o tom tenhle film vůbec není, skoro mám pocit, že adorace trojky Lee-Cushing-Price u některých nezná mezí… Je to báječné utopistické sci-fi. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Ja si myslím že to nebolo až také zlé.Podľa hodnotenie iných som čakal niečo horšie.Ale za tri to určite je,aj keď to nie je žiadny zázrak.Vincent Price ako doktor nebol najhorší,no hral veľmi málo,až na konci filmu sa naozaj predviedol.Peter Cushing hral len chvíľku a už musel opustiť tento svet.Christopher Lee hral tiež dobré.Je také trochu domotané,má to viac rovín.V Londýne je celá kopa krvavých vrážd,takže polícia je pod veľkým tlakom.A ešte k tomu tam pôsobí nejaká iná organizácia,takže polícia má toho až až,nevie čo skôr.Horror to ani moc nie je,skôr taký sci-fi thriller.No niekto možno bude z neho sklamaný,tá známa trojica mohla byť ozaj dobrá,ale nejako to nevyšlo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Price-Lee-Cushing sľubovalo veľa, škoda, že Cushing sa vo filme dlho neudržal. Príbeh síce nie je nejako kontinuitný, najprv vyšetruje vraždy polícia, neskôr ide po stope na vlastnú päsť doktor-patológ. Pointa sa triešti na menšie kusy a diváci sa pomaly dostavajú do deja, čo je fajn, že nie všetky karty sú rozdáné už niekde v polke filmu. Súboje, sci-fi medicína a akcia, napr. v prípade prenasledovania zločinca do kameňolomu, sú výborne spracované. Jeho beh hore po kameňolome je bravúrne zvládnutý. Divák je neustále v napätí, čo sa stane. Hodnotenie: 70% ()

bierce 

všechny recenze uživatele

...film obsahuje dva naprosto nesourodý příběhy, které spolu nemají téměř nic společnýho a řadu jednotlivých scén, které nezapadají do žádné z obou příběhových linií, chybí jim vyvrcholení a působí na mě jaksi samoúčelně (např. pády do kyseliny)...další problém je, že tři hlavní představitelé se na plátně objeví pouze na několik málo minut (Cushing umře asi 2 minuty potom co se objeví) což je veliká škoda, protože od filmu, kde hrají tito tři velikáni jsem čekal mnohem víc.......celkově by mi ani tak nevadila absence smysluplného příběhu pokud by byl film nějak zábavně a zajímavě zpracován, pak by se dalo uvažovat o vyšším hodnocení - bohužel to ale není případ tohoto snímku.......P.S.:přiznávám se, že když jsem film viděl před nějakou dobou poprvé, nebyl jsem zcela střízlivý..toto a mírná ospalost, která vyvrcholila tím, že jsem konec filmu zaspal, se projevilo v mém hodnocení.Po druhém shlédnutí musím přiznat, že film není tak strašný, jak se mohlo jevit z mého hodnocení.Taky jsem to pochopil a tudíž první větu mého komentáře neberte vážně ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Prapodivná záležitost, která – přestože občas člověk neví, kde mu hlava stojí – vývojem příběhu neustále překvapuje. Ve filmu se potkávají tři skutečné herecké veličiny – Vincent Price, Christopher Lee a Peter Cushing, byť všichni tři jen ve vedlejších rolích. Samotný film je natočen nekonvenčně, prolínají se v něm tři zdánlivě zcela nesouvisející příběhy. Celé to začíná příběhem nešťastníka, který se zhroutí na ulici a probudí se na neznámé klinice bez jedné nohy (pozor SPOILER – a pokaždé, když se film k této postavě vrátí, má na těle o jednu končetinu méně – tady v těch pasážích příjemně zamrazí). Nejzajímavější částí filmu je policejní vyšetřování brutálních vražd, které má na svědomí jeden psychopat. Vrcholem této pasáže je bravurně natočená policejní honička v autech, u které každý milovník starých bondovek slastně zachrochtá. :-) Naopak třetí příběh o jakémsi prazvláštním politickém režimu působí dost těžkopádně. Všechny tři příběhy se ve finále spojí v jeden a divák se tak konečně dozví, co že to všechno mělo znamenat. Toto prozření mě sice nijak zvlášť nenadchlo, ale závěrečnou konfrontaci Price vs. Lee jsem si vychutnal do poslední kapky. :-) Celkově se mi tento film docela i líbil, přestože jeho příběh je opravdu zvláštní a z dnešního pohledu to na zadek nikoho neposadí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Je chyba podle názvu, obsazení Cushing/Price/Lee a bohužel i podle žánru a popisu na CSFD čekat horor. Je to spíše thriler s příchutí sci-fi. Cushing zde má štěk a umře po chvilce na obrazovce, Lee a Price hrají vedlejší postavy, a většinu filmu sledujeme pátrání po psychopatovi, které se v závěru mění na nějakou báchorku o superlidech. Moc mi to smysl nedávalo, navíc spousta scén je k smíchu ("upíří" vraždy, banda policajtů není schopná dostat jednoho zločince, špion zabíjejí Vulkánským krčním stiskem). Zajímavý experiment, který se ale moc nepovedl. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Technicky je to jeden ze dvou filmů, ve kterém si spolu zahráli Peter Cushing, Christopher Lee a Vincent Price. Realita je ale taková, že všichni hrají vedlejší postavy (Cushing je na plátně asi minutu, Lee ne o mnoho déle a Price výrazněji zasáhne do děje až v závěru) a jenom dva z nich (Lee a Price) se v nějaké scéně potkají. Většinu stopáže přes poutavý plakát sledujete Alfreda Markse a Christophera Matthewse – a oba odvádějí skvělou práci, jenom prostě budete zklamaní, pokud jste se těšili na koncert tří legend. Zápletka sama o sobě není ani tak chaotická, jako že spíš dost dlouho trvá třem příběhovým rovinám se protnout. To protnutí ale dává perfektní smysl a vysvětlí úplně všechno, takže podle mě si v tomhle ohledu film spíš než kritiku zaslouží uznání, že dovede být nepředvídatelný až do konce. Za co si zaslouží uznání podstatně méně, je, že linie s pronásledováním vraha, která dostala o nepřeberně víc prostoru než dvě zbylé, je ta nejnudnější. Ne proto, že by byla nezajímavá, ale proto, že v ní zase nejvíce prostoru dostala zbytečně natahovaná akční pasáž, jež (alespoň z dnešního pohledu) funguje jedině jako dokonalý nárazník ději a způsobuje, že i při devadesátiminutové délce snímek působí utahaně. Výsledek je vlastně přesně takový, jak se od adaptace pozdně šedesátkového morzakoru vydaného pod sdíleným pseudonymem dalo čekat: not great, not terrible. Ale kvůli nešťastné propagaci přes trio Cushing-Lee-Price bude Scream and Scream Again navždycky jenom "ten druhý – a mnohem horší – film", ve kterém si tihle pánové spolu zahráli. Což je trochu škoda, protože o tomhle on nakonec vůbec není. ()

Reklama

Reklama