Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Palestína, koniec prvej svetovej vojny. Trojica priateľov (vedec, jeho sluha a mladík) sa chystá na návrat do Európy, keď jedného z nich unesú na príkaz krásnej tajomnej vládkyne. Tá mu dá mapu, ktorá vedie do legendami opradeného mesta Kumy.
Trio neváha a chopí sa šance stať sa slávnymi. Vydá sa na dobrodružnú a strastiplnú cestu naprieč púšťou, ktorá povedie k odhaleniu pôvodu bájneho mesta, osudu dávnej lásky a tajomstvu zachovania večného života. (-hektor-)

(více)

Recenze (15)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh o vládkyni ztraceného města, která žije už dva tisíce let, páč čeká na svého milence, co ho kdysi ze žárlivosti zapíchla. Nyní se konečně objevil v podobě blond mladíka Lea, jenž ještě neví, že je reinkarnací prastarého velekněze. Vše se zdá prosté, stačí jen podle mapy dojít skrze pustiny a hory do tajemného města a Leovi se splní všechna přání. Svižný úvod, utahaná prostřední třetina, akční poslední čtvrtina. Krásná Ursula, ten ptačí kostým jí sekne, téměř k nepoznání zarostlí Cushing a Lee stojící, jak jinak, na protichůdných stranách barikády a efektní scéna s plamenem života. Mimochodem ten ohnivý chřtán pro oběti jakoby si vypůjčil Spielberg do Indiana Jonese a Chrámu zkázy. Jeden z těch filmů, co poměrně dost zestárnul. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a zábavný dobrodružný příběh hodný toho jména válčí s jediným motivem: S nikam nevedoucím milostným trojúhelníkem, o němž je při pohledu do výstřihu hned všem jasné, kdo ho musí vyhrát. Naopak body přidává nelítostně desilusivní závěr, který jsem v rámci této produkce nečekal a jenž mne překvapil svou poklonou lidskosti. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ursula Undress jako Ta, již musíme poslouchat (a kterou bych poslouchal moc rád :-D) a ve vedlejších rolích se objevující Peter Cushing a Christopher Lee - to jsou samozřejmě hlavní lákadla tohoto starého béčkového Hammer filmu. Viděl jsem již starou americkou verzi s Randolphem Scottem v hlavní roli, tato britská byla sice lépe obsazená, měla více známých jmen, ale jinak mě tolik nevzala. Obzvláště zhruba první polovina filmu byla hodně zdlouhavá a nudná. Na druhou stranu to ale zase nebylo tak špatné, jak napovídá zdejší hodnocení. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fajný dobrodružňák zo slávneho štúdia Hammer, kde si zahrali ich najväčšie hviezdy Peter Cushing a Christopher Lee, plus vtedajšia kráska Ursula Andress. Dnešnému divákovi by možno vadila prílišná kulisovosť, no na druhú stranu sú to interiéry skutočne bohaté a podobne sú na tom aj kostýmy. Akurát mi tu chýbalo nejaké riadne stop-motion monštrum od Harryhausena, ako tomu bolo v orok novšom One Million Years B.C., taktiež od štúdia Hammer. Každý kto si film pozrie, určite si všimne aj okaté podobnosti s filmom Múmia - žeby náhoda ? :). (8/10) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Anglický spisovatel dobrodružných románů Henry Rider Haggard není znám jen věhlasným a i u nás známým literárním počinem 'Doly krále Šalamouna', filmaři hojně vyhledáván, ale i románem 'She: A Jistoty od Adventure', který si pro úspěch vysloužil i několikadílné pokračování. Filmaři po tomto skvostu sáhli už v době němé éry, kdy vzniklo několik filmových zpracování. Tento snímek z roku 1965 je druhým snímkem zvukovým a v podstatě prvním barevným a v obrazovém Cinemascopu. A tak opět nejde o nic jiného, než o tříčlennou výpravu, která ve Východní Africe narazí na ztracené město, ve kterém vládne krásná královna, jejíž láska je příslibem nesmrtelnosti. Takový film si vyžaduje ne zrovna skromný rozpočet, který však zřejmě takový byl, protože na každičkém záběru je to znát. Lokace sice vcelku působivé jsou, ale třeba statický obraz scenérie onoho ztraceného města moc nadšení nevyvolá. Vlastně to takřka připomíná Drážďany po náletu spojenců. Snímek samozřejmě láká na Ursulu Andress v roli královny, která na sebe upozornila účastí v první bondovce 'Dr. No' (1962). K hereckým kreacím jí scénář zrovna nevybízí, ale být krásnou královnou se jí chtě nechtě podařilo. On ten film je vůbec takový celý omšelý ve své jednoduchosti a námětové přímočarosti. Dobrodružný orientální kabát sice má, ale zub času už bohužel za ta léta také udělal své. Dějová etuda ohledně plamene věčného mládí a radosti z nesmrtelnosti je sice dobrodružně zajímavá, ale dnes už svým zpracováním poměrně nudná. Okem shovívavým je potřeba na toto filmové dílo zhlížet, jinak dojde k diváckému zatracení. Je-li to škoda už je na diskuzi. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama