Reklama

Reklama

Soul Music

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Animovaný film rozdělený na sedm částí. Jako předloha pousložila Prachettova Zeměplocha. Hlavní děj se točí kolem svérázné postavy Smrtě, jeho vnučky Zuzany, kapely a "Hudby" což je název jakési entity, která se zhmotňuje při hraní kapely a dělá neskutečné věci s lidmi, co jí poslouchají. (galba)

Recenze (27)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Miluju Krysího Smrtě! Převedení těžkého melodična je mnohem povedenější, než Soudných sester hned o několik špičatých, kostnatých čumáků v kápi. Předlohu považuju za jednu z těch slabších zeměploch a tak mě její adaptace překvapila a potěšila, přitom je oproti Sestrám pozměněná jen o něco málo, ale i to málo dokáže velké věci - třebas lehká změna animace, viditelná hlavně na postavách, což pomohlo hlavně tvářím mužských postav, nebo Smrťovi. Díky tomu pak nepůsobí už tak zastaralým dojmem (tedy pokud nepočítám ohyzdnou 3d animací úvodu). Děj je jednoduše zábavný a netváří se natahovaně. Jasně, chyby se najdou, některé stejné jako u předlohy (osobně mi Melodično do mé představy Zeměplochy moc nezapadá), některé jsou zas čistě seriálové, jmenovitě třebas podoba policistů Tračníka a Nóblhóchem, nebo neskutečně otravný děkanův pisklavý hlas, stejně tak mohl někdo slovem zmínit, jakžeto vlastně je s tím opem, Knihovníkem, to jsou ale vady nedůležité a nedělají z výsledku Kolíkovu uzenku (ne, s uživatelem Kulykem to nic společného nemá. Doufám). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Slušná adaptace skvělé Pratchettovy předlohy - animace je sice hodně amatérská, ale tady jsou stejně nejdůležitější dialogy, fantastické prstředí a vtipy, samozřejmě se spoustou popkulturních odkazů. 7/10 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení po čtyřech zkouknutých dílech ze sedmi). Smrť je pan Někdo, bezkonkurenčně nejlepší postava ze Zeměplohy. Zuzanka mu věrně sekunduje. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Průměrné zpracování - ucházející animace (nadšený jsem z ní ale nebyl), příšerný dabing a naštěstí se docela povedlo zachovat spád z knihy - lepší než Soudné sestry, ale jen o chlup. ()

MoiJe

všechny recenze uživatele

Nie. Autora ľúbim a hoc Soul Music nie je moja obľubená kniha, stále je cool. Seriál nie je. Nedopozerala som žiaľ ani prvú časť, nevydržala som to. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi z´dalo, že nevěděli jak zachytit tu spravnou atmosféru knihy. Trochu to zavánělo rozpolceností. Ale ve 3 díle už bylo všechno v pořádkua pěkně to šlapalo. Ani se vlastně nedivím, jelikož každé zfilmování musí být mírně chaotické protože kniha tak je psaná. Ale jim se to opravdu nakonec povedlo. Samozřejmě nejbáječnější byl Christopher Lee jako smrť. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Terry Pratchett, Christopher Lee, Smrť, Zuzanka, Krysí smrť, Havran a rock'n'roll. Člověk víc nepotřebuje. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Animák vytvořený podle Prachetovy předlohy. Nevyniká sice zvlášť animací, ale pravdou je, že jsem se nasmál i u scén, které mě na napíře tolik nepobavily. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování jedné z mých nejoblíbenějších knih. Hudební složka dobře šlape a vtípky taky fungují. Jedinou výtku bych měl k animaci. Ta je dost hrozná a myslím, že by si tenhle seriál zasloužil lepší obrázky. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Pratchettovu předlohu jsem četl a moc jsem si ji užil. Už jenom z principu, že miluju Smrtě jsem si tendle díl stáhnul. Jenom škoda, že tendle film není hraný. I tak stojí za to, jelikož hlas Chrise Leeho je pro Smrtě jako stvořený. ()

B_EyE 

všechny recenze uživatele

První co mě napadlo bylo, že to nevypadá nijak extra ani na rok 96, jenže pak se začal rozjíždět Pratchettův příběh a já propadl jeho kouzlu. Když k tomu připočtu narážky jak "Are you sure you're not elvish" nebo "We are more famous than the cheeses", nemůžu nakonec říct nic jiného než "skvělé" ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh zo Zeměplochy je jeden zo slabších a zároveň komplovanejších, keďže odkazuje priamo na inú knihu (Mort). Nedokážem pochopiť, prečo si autori vybrali túto knihu na adaptáciu. No i tak to dosť posrali vlastnou vinou, vďaka pracnej a prázdnej doslovnosti. ()

KKain 

všechny recenze uživatele

těžké melodično mám ze všech pratchettových knih asi nejraději. tato animovaná adaptace mu ale ubližuje, dělá z něj za použití opravdu mizerné animace a na pár výjimek neuvěřitelně nepříjemného dabingu něco méně, než je. vlastně o dost méně. obsah zůstal, aby byl zničen formou. 2* ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Knížka dobrá. Animace, stylizace, kresba i dramaturgie hnusná a nudná. Dám 50% a to jen proto, že mám Zeměplochu rád. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Po několika filmech na motivy Pratcheta musím uznat, že dokázal vytvořit geniálně dokonalý svět nesčetně krát lepší než je potter či pán prstenů. V soul music máme možnost nahlédnout na Smrťě v depresi, a magickou skupinu s kouzelnou hudbou. Zuzanka je jako vždy krásná a krysosmrť roztomilá. Animace není dokonalá, ale lze si naň rychle zvyknout. Asi nejvtipnější věcí byl troll závislej na koksu (uhlí) :-) ()

Dartdevil 

všechny recenze uživatele

Pratchetta mám rád prakticky ve všech podobách - samozřejmě hlavně knihy, ale i divadlo - a animované Těžké melodično mě také nezklamalo. Adaptace je to velmi věrná, a když pomineme technické provedení, tak svůj účel, totiž zábavu, plní velmi dobře. ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

V unylém dabingu a neodpustitelně příšerné animaci, která aby líbala boty Willymu Fogovi, se musíte opravdu soustředit, abyste si vůbec uvědomili, že bylo řečeno něco vtipného. ()

Reklama

Reklama