Reklama

Reklama

Taste the Blood of Dracula

Trailer

Obsahy(1)

Tři postarší gentlemani se snaží oživit své nudné životy nějakým vzrušením. Přitom narazí na tajemného muže, který jim slíbí zážitek, na který nezapomenou. Mají se stát účastníky obřadu, při kterém bude hrabě Drákula přiveden zpět k životu. Během rituálu vystrašení muži Drákulova služebníka zabijí, ale oživení hraběte nezabrání a Drákula je zpět v plné síle a pomstychtivější než kdy dřív… (liquido26)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka. Celkově lze říci, že jde o standardní úroveň hammerovských hororů s Draculou. Silně romantickou atmosféru mají zvláště scenérie v interiéru šlechtické hrobní kaple. Síly dobra v závěru vítězí díky symbolům kříže a svatyně, upravená pro temné obřady, se promění zpět v křesťanskou. Je slyšet latinská modlitba a s Draculou je to moc špatné...Ve zcela okrajové roli slečny v londýnském bordelu se tu kratičce objeví i Madeline Smith, jedna z hlavních postav hororu Krvežízniví milenci. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Slusne, ale stale ve stinu konkurencni Frankensteinovske sagy. Nejvetsim minusem byla jiste absence poradneho Draculova protivnika. Nemusel by to nutne byt Peter Cushing, ale vyrazne chybel kdokoli charismaticky. Samotny Lee pak uz film, jak tomu tak u nej byva zvykem, nezachrani, i kdyz jeho sceny (a je jich po hrichu malo) jsou zdaleka tim nejlepsim. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak to zatím vypadá, že fanoušek Hammeru nejspíš nebudu. A už jsem ze všech těch existujících Dráculů předráculován. Zajímavé, že před pár desítkami let takováhle recyklace nikomu nevadila, přičemž dnes se na ni nadává na každém rohu. Zkrátka tento krvežíznivý hrabě má víc filmů, než by si býval zasloužil, a tento je navíc velmi slabý. Horror movie of the year ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vidieť úspech Rosemary's Baby v pätách filmu. Celá prvá polovica je viac satanským ako upírim hororom. Žánre sa vymenia akonáhle na scénu nastúpi Lee a jeho démonický Dracula, ktorému na rozdiel od ostatných filmov sa jeho plán aj celkom darí. Veľkou krvavou škvrnou na filme je záverečná vražda Draculu, ktorá je jedno veľké WTF. No Linda Hayden je očarujúca! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I když se temnou atmosférou poněkud šetří, noční scény jsou, jak bylo u Hammeru zvykem, natáčeny ve dne a krev místo gejzírů jen odkapává, Draculu hraje...Ch.Lee...a je prostě upírem nejlepším. Ani nemusí moc hrát, stačí jeho vysoká majestátní postava, kamenná tvář a uhrančivé oči, na kterých se mi líbí nejvíce, jak se po prvním doušku zalejí krví. Nahota je nedostatkovým zbožím, zato rituál vzkříšení potěší. Mlhy mohlo být více, na hřbitově a zejména okolo znesvěceného kostela se ale plazí statečně. Napínavé scény jsou proloženy poněkud hluchými místy, jako celek však pro mě nadále i po letech zůstávají upírské filmy s Leem klasikou. Pochválit musím ještě výbornou hudbu (J.Bernard) a skvělé barvy Technicoloru, který prostě zklamat nemůže... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme sa pôvodne s Christopherom Lee vôbec nepočítalo. Ústredným hrdinom mal byť Ralph Bates, pretože Lee mal už série po krk a producenti si neverili, že by ho dokázali presvedčiť. Navyše, nemalú úlohu zohrávali aj zvyšujúce sa finančné požiadavky predstaviteľa Draculu. Štúdio Warner-Seven Arts však odmietlo zastrešiť film bez účasti najväčšej hviezdy. Scenár sa preto prepísal a pristúpilo sa na hercove požiadavky. (beso74)
  • Film sa premietal ako dvojpredstavenie s filmom Crescendo (1970). (beso74)
  • Ralph Bates by měl mít na sobě Drákulův plášť, ale ve skutečnosti je ten, který má oblečený, daleko kratší než ten, ve kterém se potom objeví Drákula. (liquido26)

Reklama

Reklama