Reklama

Reklama

Andělé nejsou andělé

  • USA Not Angels But Angels
Česko, 1994, 80 min

Obsahy(1)

Dokument o reálných osudech mladých kluků v okolí Prahy. Ve vzájemně se prolínajících rozhovorech jednotlivých aktérů se postupně odlupují vrstvy jejich propletených a často velmi zamotaných životů. Snímek zachycuje skrytou a často temnou tvář nočního života, který pro mnohé chlapce, kteří se ocitli bez prostředků znamená relativně jednoduchou, na druhou stranu ale velmi svízelnou a nebezpečnou cestu za obživou. (ČSFD)

(více)

Recenze (18)

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Dost silný dokument plný rozhovorů s mladýma klukama, kteří se rozhodli na začátku devadesátých let prodávat tělo. Mnohdy jde vidět v jejich tvářích nerozvážnost, nevyzrálost, ale přitom určitá sebejistota dělat tuhle práci. Myslím si, že je to výpovědi české vlastnosti: Pro peníze udělám cokoli.Doporučuji všem, které zaujal film Madragora. Sílu rozhovoru podtrhuje hudba z Mozartova reqiuem. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze dnes uz by bylo nemozne takovy film natocit, kde do kamery bez pasky pres oci mluvi 15-ti lety kluk o tom jak za penize suka s teplousema nebo bez ostychu zpoved kuplire, ktery to vnima jako slusny business. Grodecki svou trilogii prispel k neskutecne osvete teto problematiky a mj. dokazuje, ze 90. leta byla tim nejsvobodnejsim desetiletim v nasi historii. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Dokument o homosexuální bídě pražských ulic a především hlavního nádraží chvíli po Sametové revoluci, pasák velmi nízkého IQ zbídačelých kluků, jejichž fyzický zjev byl kolikrát velmi špatný, zanedbaný a divím se, že vůbec měli zákazníky (no bývalí východní Němci si polepšili a se stovkou „západních“ marek si hráli v Praze na milionáře), celková úroveň odpovídá i mému hodnocení … 2122 ()

Arietem93 

všechny recenze uživatele

Podle mě dokument, který reflektuje hodně silný a reálný motiv 90. let. Po pádu železné opony se Česko stalo příhodnou zemí pro západní turisty, pro které byla Praha nejbližší metropolí, kde mohli uspokojit své zvrácené choutky a při tom je to při tehdejších peněžních poměrech nepřišlo draho. Východní blok patrně nebyl připraven na takovou změnu, která přišla v podstatě ze dne na den. Každopádně film zobrazuje motiv vcelku surově, prostituti vyprávějí své životní příhody v nahodilém prostředí. Někteří jsou homosexuální orientace, ale někteří i heterosexuální. Udivoval mě především věk některých prostitutů, kdy se opravdu setkáváme i s čtrnáctiletým chlapcem u kterého vidíme beznaděj v jeho očích. V dnešních poměrech už je to pro nás asi nepředstavitelné, ale 90. léta byla opravdu syrová, šedá a bezcharakterní. Každopádně dokument doporučuji, především jako doprovodný materiál, pro ty které zaujala Mandragora od stejného režiséra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wiktor Grodecki se teprve „zastřeloval“ na své lepší kousky. Tenhle dokument je ze slabšího soudku a hlavně se divím, že s ním neměl oplétačky s policajtama. Nevím, jestli je zrovna košer zpovídat čtrnáctileté dětské „šlapky“ a cpát je před kameru. Nicméně v mých očích si tihle synci žádné emoce a politování nezaslouží. Vědomě a za prachy dělají, co dělají – hlavně že tvrdí „já jsem rozhodně heterák – měl jsem 50 borců a asi čtyři holky…“. Moc jsem se u toho pochopitelně nebavil. Pozdější režisérova tvorba byla alespoň o něco zajímavější, takže podprůměr. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama