Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

route60 

všechny recenze uživatele

Tv film Ostrov pokladů je nejlepší zpracováni této předlohy, mladý Christian Bale výborný Charlton Heston a dobrodružná atmosféra filmu dávají základ skvělému filmu, tak si někdy říkam to je opravdu tv film? vždyť hravě strčí do kapsy nechutně drahé rádoby dobrodružné filmy typu Piráti z Karibiku 2,3 a hlavně Harlinovu obludnost Ostrov hrdlořezů. 100% opravdové pirátské zábavy ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zpracování nádherného románu Roberta Louise Stevensona jsem měl tu čest, krom tohoto zfilmování, shlédnout i koprodukční verzi z roku 1972. Musím říci, že obě verze jsou vyrovnané. Dobrodružství zde máme naservírované příjemně s dynamickými akčními scénami, okořeněné bezvadnou stylovou hudbou a slušným hereckým obsazením v čele s Charltonem Hestonem v roli Johna Silvera. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výjimečné zpracování románu od Stevensona. Viděl jsem to nespočetně krát ale vždy si zaručeně vzpomenu na úvodní scénu příchodu piráta do hospody. Tehdy jsem si ani neuvědomoval jaké hvězdy ten film má - Oliver Reed, Charlton Heston, mladý Christian Bale... Při příštím dávání v TV se určitě zase rád podívám. Pro mě jedno z nejlepších pirátských zpracování! 95% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdyby mi bylo deset, tak jsem tady z toho uvařenej daleko víc. Ostrov pokladů je super dobrodružství, užíval jsem si ho knižně i filmově, ale na dnešní poměry už mi to přijde relativně dost dětské. Mladej Christian Bale je zajímavej, ale Charlton Heston a Christopher Lee tu byli zajímavější. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde jde o poklad a kde se to hemží starými plachetnicemi a piráty jsem měl vždy rád. U takovýchto dobrodružství jsem si nikdy nenudil, možná proto, že doba pirátů může vždy nabídnout zábavu a i samotné prostředí tropických ostrovů je příjemná záležitost, když se na to díváte. No a Ostrov pokladů je pirátská klasika. Sice jsem neviděl verze natočené před ani po tomto filmu, ale můžu s lidnou hlavou říct, že na to, že je to televizní film, rozhodně splní to, co splnit má. Zábava je tady na prvním místě. Je to hlavně díky dvěma skvělým hereckým výkonům. Prvním je Charlton Heston jako John Silver, který by si za tuto roli rozhodně zasloužil nějaké ocenění. Krásně vystihl charakter piráta. Druhým je pak mladý Christian Bale jako Jim Hawkins. Dnes ho známe jako Batmana nebo akčního hrdinu, tehdy mu ale role taky padly. Rozhodně je zajímavé ho sledovat. Takže celkově vzato, veliká spokojenost a 4* prostě musí být. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama