Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Opravdu výborný film se skvělou hudbou. Lepší zpracování ani není. Moje hodnocení je  90% 

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Moje 4. filmové spracovanie slávneho dobrodružného príbehu, a asi najlepšie. Hlavne Heston a Reed sú fakt skvelí. Lee sa objaví iba krátko. Film má velmi dobré spracovanie, hlavne delostrelecké akcie, ale aj ostatné akčné scény sú skvelé. Film z 1950 tomuto dobre sekunduje, z britský z 1972 je v pohode, bohužial ten sovietsky z 1982 je už horší. Ale aj tak mi v mysli ostane neprekonateľný taliansky seriál Planeta pokladov. Hodnotenie: 75%

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pro mě spolu s Ostrovem hrdlořezů ten nej pirátkej film vůbec, Piráti z Karibiku se mohou jít zahrabat...

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Fantastický film a velmi nedoceněný. Každopádně nejlepší je v dabingu z ČT1.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Podle mě nejlepší verze mého velice oblíbeného románu. Mám ji natočenou přes deset let a viděl jsem to tolikrát, že je páska úplně prošoupaná. Občas to dávají v TV, ale s nějakým zpraseným dabingem, takže se na to raději nedívám. Nejlepší je verze, kde Silvera dabuje Přeučil, naštěstí právě tu mám nahranou. Jen nechápu jakto že tenhle skvostnej filmek není v čevrenejch barvách =( snad se to napraví.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Po zhlédnutí anglo-italského filmu z roku 1972 docházím k závěru, že tento z roku 1990 je asi nejlepší dosavadní filmové zpracování klasického Stevensonova románu pro děti a mládež. Je třeba na to hledět dětskýma očima a chápat, že dílo je primárně určeno mladým. Filmu lze těžko něco vytknout, neboť se drží takřka úplně věrně literární předlohy. Je tu romantika, napětí i vhodný hudební doprovod.

F.Jokka

F.Jokka (hodnocení, recenze)

Dobrodružný příběh,situovaný zřejmě do oblasti Kokosového ostrova(Isla del Coco,Costa Rica) od skotského prozaika R.L.Stevensona kněmuž jsem byl od malinka veden,mi utkvěl do paměti a stal se velice dobře hodnoceným filmem v mém žebříčku.Snímek z roku 1990 je velice kvalitně obsazen Ch.Heston výborně ztvárnil Dlouhýho Johna Sylvera,Ch.Bale cobi Jim Hawkins,Oliver reed jako Billy Bounds a Ch.Lee jako slepec Pew.
Viděl jsem i starší verze Treasure island,ale nejvíc mě okouzlil právě tento.Je to takový ten tip filmu,na který se můžete koukat stále dokola a nikdy vás neomrzí.

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Napínavý dobrodružný film. Prostě se u něj vždy dobře pobavím, i když je mi už 25 let :) Stejně dobrý jako knížka

Reklama

Reklama