Reklama

Reklama

The Vengeance of Fu Manchu

  • Západní Německo Die Rache des Dr. Fu Man Chu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Třetí pokračování koprodukční série z šedesátých let o zločinci Fu Manchu, hlavní postavě novel britského autora Saxe Rohmera. Christopher Lee v roli muže s dominantními kníry, jehož touha ovládnout celý svět nezná hranic a nezastaví se ani před smrtí nevinných.

Tentokrát se ocitáme v čínské provincii Gansu, kam Fu Manchu soustředil své síly a pozval největší zločince planety, aby jim nabídl společný postup a vůdcovství při ovládnutí lidstva. Jeho ďábelský plán se začíná rozvíjet v Londýně, kde komisař Nayland Smith odsouzený za vraždu své asistentky končí na popravišti. Svět ovšem neví, že skutečný komisař je v tu chvíli na cestě do Fu Manchuova paláce jako zajatec. V podzemní vězeňské kobce se shledává s uneseným plastickým chirurgem Liebersonem, jenž na příkaz Fu Manchu produkuje dokonalé dvojníky. Nayland Smith dostává nabídku: přidat se k Fu Manchu, nebo zemřít. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Především dobrodružný díl ze série o proradném Fu Manchu se tentokrát odehrává hlavně v Číně. Vedle šikmookého Lee je zde ještě jeden zloduch - úlisný Rudy, kterého ztělesnil Horst Frank, představitel řady filmových padouchů. Ač se ve filmu vystřídá řada různých lokací - Londýn, Paříš, Šanghaj, moře, přístav, hory, palác Fu Manchu - tak se film poměrně dost táhne. Tam, kde byly bondovky svižné a wallaceovky strašidelné, tam příběh lapá po dechu a malinký děs snad nažene jen rozpálené železo na dívčí kůži. Na druhou stranu mě potěšili známí herci, pěkná příroda (a mohlo jí být více) i starý Londýn. Takže slabé 3* dám. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejhorší díl série (zatím viděno po tento třetí díl). Absence napětí, komisař je tentokrát jen figurka (vyšetřování přebírá kolega z Hong Kongu) a jeho doběla napudrovaný dvojník s výrazem Frankensteina spíš pro smích. Postava gangstera Ruddyho Mosse je úplně zcestná a zbytečná (což naštěstí neplatí o jeho pěkné milence), a v posledních dvou minutách příběhu je vidět, že tvůrci (nebo snad spisovatel) neměli ani šajn, jak tuhle trapnou partii ukončit. Vůz s dynamitem náhodou postavený kousek od trůnu na dvoře plném pochodní je ukázkou filmařské bezradnosti. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Fu Manchu se svými všemocnými kníry opět spřádá plán na ovládnutí světa, nyní však poněkud originálnější. Ukrýt se v Číně ve svém paláci, unést chirurga, donutit ho zplastikovat lidi do podoby šéfů policie různých států a nahradit je. Změna prostředí byla docela fajn, postavy také. Nejvíce mě dostal chlapík vydávající se za arcidobráka Naylanda Smithe, který byl výborně namaskovaný a to, jak celou dobu koukal a nemluvil. ()

Reklama

Reklama