Reklama

Reklama

Rituál

  • Česko Proutěný muž (více)
Trailer

VOD (1)

Policejní seržant Howie (Edward Woodward) odjede na odlehlý skotský ostrov vyšetřovat záhadné zmizení mladé dívky.Velmi brzy se ukáže, že místní venkovská komunita, vedená podivínem Lordem Summerislem (Christopher Lee) není tím, čím by se mohla zdát na první pohled. Detektiv, silně věřící křesťan, v ní totiž odhalí tajuplnou společnost prostopášníků a pohanů. Dokáže Howie zabránit podivuhodné sektě v tom, aby přinesla oběť nejvyšší dříve, než se jí stane on sám v rámci hrůzostrašného Rituálu, s nímž je spojena? Britt Ekland, Diane Cilento a Ingrid Pitt jsou hlavními představiteli tohoto provokativního a šokujícího díla scénáristy Anthony Shaffera, které fanoušci i kritici po celém světě považují za skutečnou kultovní klasiku a moderní hororové mistrovské dílo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

tron 

všechny recenze uživatele

To myslíte vážne, že remake je bizarnejší, ako originál? Mne paradoxne nová verzia s Cageom pripadala normálnejšia a vážnejšia (áno, uvedomujem si závažnosť svojho tvrdenia, ale stojím si za ním). Čakal som, že originál bude mrazivý horor, ale je to totálny wtf cirkus, ktorý na intenzite ako-tak naberie snáď len vo finále. Dovtedy tušíte, že obraz bezstarostnej ostrovnej komunity je falošný a okolo hrdinu sa uťahuje slučka, hoci sa všetci usmievajú, tancujú a sexujú. Ale nestačí to, pretože hlavný hrdina sám osebe vyzerá a správa sa ako nevydarená komická postavička. A veci, ktoré sa okolo neho dejú, sú všelijaké, ale určite sa nedajú brať vážne. Budete krútiť hlavou, nechápavo si ťukať po čele a diviť sa, aký kuriózny a absurdný film (horor ťažko) pozeráte. Zaujala ma (občas) výprava a dve tri chytľavé hudobné scény. K tomu mizerná kamera a miestami ako keby až neherecké výkony. Alibisticky dávam 60% a idem preč. Čaute. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Copak vaše děti nikdy neslyšely o Ježíšovi?" ,,O té panně, co ji oplodnil, tuším, nějaký duch?" Uhrančivý film plný neklidu, napětí, vášní a tajemství. Dvojsmyslné chytlavé písně, nahota, erotické dusno, pohanství a rituály. Chvílemi máte pocit, že sledujete dovádění květinových dětí, a pak zase národopisný dokument o zvycích a tradicích. Napětí visí ve vzduchu a seržant bloudí ostrovem veskrze propadlým nemravnosti a kacířství. Kostel rozvrácen, hřbitov zpustošen, farář chybí. Hledání nezvěstné dívky se stává pro policistu posedlostí, aniž by tušil, do čeho se žene. Pokud zmizelá dívka nezemřela, pak je třeba ji zachránit, než bude obětována pro místní bohy. Zatímco E.Woodward předvádí velmi dobrý výkon, Ch.Lee je spíše ozdobou snímku - ale vítanou. Jedna z nejpůsobivějších scén je svádění seržanta přes zeď hostinského pokoje. Remake se ve srovnání s tímto originálem hrubě nepovedl. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem s očekáváním hrubě přestřelil. Po úvodu jsem velmi rychle pochopil, že nepůjde o horor či thriller. Postupně mi však došlo, že ve skutečnosti se nedočkám ani té detektivky (celé to vyšetřování má jen člověka dovést k rádoby šokující pointě) jako spíš společenské satiry (silně ovlivněné dobou vzniku), kde se střetávají 2 pošahané víry, přičemž si můžu (tedy alespoň do určité doby, že) sám vybrat, zda se mi bude více zamlouvat ta rozpustile zvrhlá či její komicky zkostnatělý protipól. Mě ovšem štvaly obě 2, a tak jedinou věcí, díky které snad stojí film za zhlédnutí, byl hodně zvláštní černý humor, jenž měl místy cosi do sebe a dokázal docela pobavit. Na rozdíl od všech těch hudebních, ehm vložek…možná to měla být muzikálová čísla, dle mého názoru ovšem dost chabá a maximálně otravná. Mnohými omílanou „kultovnost“ filmu tedy nechápu a hodnotím pouze slabším průměrem. „Ony milují hodiny bohosloví.“ -„ Ale ony... ony jsou nahé.“ - „Přirozeně. Je příliš nebezpečné skákat přes oheň, když jste oblečený.“ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbit. Wicker Man je jednoznačně rarita, která překvapí diváka i dnes po několika letech. Policajt přijíždí na ostrov vyšetřovat zmizení malé holčičky, ovšem všichni na ostrově zapírají a nikdo není ochoten nic prozradit, postupem času se dějí na ostrově velmi zvláštní věci a tohle mi náramně sedí, podivní obyvatelé, prapodivné tradice, fajn závěrečný zvrat a hlavně nedočkavost a nepředvídatelnost doprovázející celý film drží diváka neustále v pozoru. Jeden z mála starších filmů, který nepoužívá ostudné efekty a dopad na diváka má velmi silný. 75% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní mysteriózní operetka mísící dohromady křesťanskou víru s podivnými ostrovními riuály. Dochází ke střetu mezi oběma stranami této mince a divák se baví. A snad všem se musí nesmazatelně vrýt do paměti dokonale vymyšlený konec. Všechno je tak dobře namícháno, že se na to vskutku krásně kouká... A tím nemyslím jen překrásnou Brit Ekland:-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (26)

  • Film dal název hudebnímu festivalu The Wickerman Festival, který se koná každoročně v místě natáčení. (Chatterer)
  • Britt Ekland označila místo natáčení jako "nejpochmurnější místo na Zemi". Producenti byli donuceni se za ni omluvit místním obyvatelům. (Chatterer)
  • Původně měl hrát ostrovního lékaře Patrick Newell. (Chatterer)

Související novinky

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

31.07.2018

Režisér Ari Aster svým hororovým debutem Děsivé dědictví udělal slušnou díru do světa. Distribuční společnost A24 si díky jeho filmu připsala celosvětově nejvýdělečnější snímek vůbec a vzhledem k… (více)

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama