Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na začátku poznáváme Franka Harrise jako recepčního v jednom chicagském hotelu, který sní o tom, že se vydá na západ. Díky jeho úsporám a karetní smůle zkušeného honáka Toma Reese se z obou mužů stávají parťáci. Vydávají se do Mexika, aby na sever přihnali další stádo dobytka. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

T2 

všechny recenze uživatele

Až moc pasívny príbeh na to aby to bola poriadna cowboyská jazda, určite som čakal omnoho svižnejší príbeh aj z nejakou tou prestrelkou a samozrejme nič z toho som s nedočkal. Dohromady sa tu toho moc neudeje a taktiež postavy to príbehové prázdno moc nevystužia, lebo nemajú tu správnu charizmu, ktorú by si divák obľúbil. V určitých medziach pre film funguje len postava Jacka Lemmona. /55%/ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný western, místy komediální i chlapsky drsný, snažící se namísto komplikování zápletky popsat každodenní realitu světa kovbojů. Mladý chicagský recepční (výborný Jack Lemmon) se stane kovbojem a společníkem šéfa divoké party honáků (Glenn Ford), aby se dostal ke své milé do Mexika (mimochodem - kráska Anna Kashfi byla v realitě první ženou Marlona Branda). A na cestě se stádem krav se z kovbojského zelenáče stává tvrdý muž a vůdce. Střílení hmyzu pistolí z vany v hotelovém pokoji je pak už jen třešničkou na dortu... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nz6aJYvi20c ()

sud 

všechny recenze uživatele

Režisér Delmer Daves ("Zlomený šíp") natočil na sklonku padesátých let dva westerny, které nabízejí jiný pohled na žánr. "Jubal" je zatížen na prokleslenost postav a řeší problém viny a trestu a "Kovboj" je také spíše realistický pohled do kovbojského života, než klasickým westernem. Příběh je chvílemi dost drsný a při rozhovoru mezi kovboji o jednom, který snědl Indiána, ještě dnes mrazí v zádech. V hlavních rolích se představí Glenn Ford jako drsný Tom Rees, kterému nezáleží na životech druhých, ani na svém, jen aby odvedl svoji práci. Jack Lemmon výtečně stvořil sprvu zelenáče Franka Harrise, který se na cestě naučí Reesově tvrdosti, aby ji potom proti němu mohl nemilosrdně použít. Ale stejně se z nich stanou kamarádi :-). Nadčasový western, který i dnes může zaujmout diváky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Udělal jsi z něho tvrdýho chlapa a teď se ti to nelíbí..." Čakal som priemerný western, ale postavy tu prechádzajú zaujímavým vývojom, preto som sa nenudil. J. Lemmon sa ako recepčný v malom hoteli pridáva k partii kovbojov kšeftujúcich s dobytkom. Bol to jeho sen, ale sny sa často od reality dosť výrazne líšia, preto jeho naivné predstavy postupne dostávajú na frak. Vzájomná rivalita medzi Lemmonom a G. Fordom čoby ostrieľaným honákom drží film pokope najviac. Zájdeme i do Mexika a za zmienku stojí scéna súťaže s rozzúreným býkom. Zaujímavejšie ako rodeo...Videné s českým dabingom. Celkovo spokojnosť. 80%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příběh o velkém rozhodnutí, přátelství a touze po jiném životě a lásce, byl již mnohokráte zfilmován, Lemmon a Ford jsou zde skvělí, ale něco tomu jako westernu chybí.! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Počátek westernu mě příliš nezaujal svým hotelovým prostředím a chvíli mi trvalo, než jsem přivyknul relativně vážné roli Jacka Lemmona, jehož znám především z komedií. Jakmile se ale děj přemístil do prérií a dva hlavní hrdinové začínali řešit problémy mezi sebou ohledně stáda dobytka, které společně hnali na sever, stal se pro mě Kovboj zajímavější. A ke konci už mě opravdu bavil, takže výsledné 4* vidím jako poměrně objektivní hodnocení. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý "chlapský" film, ktorý poteší hlavne tým, že je naozaj o pastierovi kráv a nie o nejakom pištoľníkovi... Pekné scény s býkom aj keď vidno, že má gumené rohy... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jeden drsný kovboj, který později ukáže, že má srdce a jeden zelenáč, co se postupem času dokáže zatvrdit. Příběh o zkušeném honákovi bez iluzí, který nuceně přibere do party idealistického mladíka trpí tím, že jejich vztah, který by měl být hlavním tématem filmu, je po většinu času na vedlejší koleji. Místo toho se řeší nijak podstatná milostná aférka, ve které sehraje roli i jeden býček s evidentně gumovými růžky. ____ Přesto má ale film silné momenty, kdy drsní muži předvedou sílu svého přátelství. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Žádnej rozumnej člověk nemůže milovat koně !! Toleruje je jen proto, že na nich může jezdit.. A krávy ?? To jsou jen hnusný pitomý pytle plný blech.." ;) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Cowboy je vcelku neoriginalni nazev a podobne na tom je i film samotny, nikterak zvlast zabavny pribeh o greenhornovi, co zdrsni, a nasledne zmeni i staryho mazaka. V roli greenhorna se predstavil Jack Lemmon, kterej me celou dobu vicemene sral. Glenn Ford se snazil film tahnout, ale nebylo moc cim, protoze jeho postava zacala byt sympaticka az ke konci filmu. Jedno z mala pozitiv je takovy vetsi cameo starnouciho Briana Donlevyho a neznamou kundici Annu Kashfi taky lze oznacit za mirny plus filmu, ale zase tam je malej a opet predrsnelej Jaeckel, takze nic moc. Nejedna se o vylozene spatnej film, ale me si nijak neziskal a nejspis na nej hodne brzo zapomenu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Delmer Daves /Zlomeny Sip, Posledni Vuz/ natocil vyborny western s dvoma vybornymi hercami, a to hlavne s Glenom Fordom /Gilda 1946/, ktory pravom patri medzi herecke legendy a podstatne mladsim Jackom Lemmonom /Stistko, Byt, Dad/. Obaja sa vydali do Mexika. Su tu presne tie atributy westernov, ktore mam rad : stada dobytka, kovboji, dobre hlasky a zenske na ozdobu. K tomu vyborne dialogy, ktore jaxi odmietaju zostarnut, a to je len dobre. Glenn Ford pravom patril k hereckym legendam : 89 % ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice svižný western. Těch zrychlených záběrů je tu až běda. Dialogy občas naivní, ale hlavně bez emocí. Jack Lemmon jako naprostý zelenáč, vedle zkušeného Glenna Forda. Začíná to jako komedie, přeměňující se po čas cesty v správňáckej film, kde se jeden od druhýho může něco přiučit. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, celkom dobrý príbeh, ale ten rýchli záver sa mi nepáčil. Bolo to , strašne ustrihnuté, akoby nevedeli , čo s tým majú urobiť. Vôbec som nevedel, že môj obľúbený komik hral vo westerne. Film hodnotím 70%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Průměrný režisér, průměrný herec v hlavní roli co může vzniknout? Průměrný western. Tenhle je z prostředí kovbojů, kteří přes celé státy převáží dobytek, přičemž se k ostřílenému tvrďákovi přidává hotelový poslíček z Chicaga, ze které se stává drsňák a možná větší, než by chtěl hlavní hrdina. Akce tu téměř není, kromě střelby do pár rudochů, kteří jsou tu opět za "maso". Jen spousta "neforemných pytlů blech" alias krav a jediné co je jakžtakž zajímavé je role Jacka Lemmona, který projde zajímavou proměnou. ()

Reklama

Reklama