Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Bissel (Jack Lemmon) žije harmonický život se svojí manželkou Minou a dvěma dcerami, dokud si vedlejší dům nepronajme manželčina velmi dobrá přítelkyně Janet (Romy Schneider). Ta totiž Minu požádá, aby jí půjčila jejího muže. Důvod je prostý. Janet má zdědit pohádkové jmění, ovšem pouze za podmínky, že prokáže svému dědečkovi, že je šťastně vdaná. To je ale problém, protože se nedávno rozešla se svým manželem. Sam i jeho manželka Min souhlasí. Tím však teprve vše začíná. Janet totiž přijedou zkontrolovat její dva bratranci, kteří by rádi dědili místo ní... (Roman Albach)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Veselá, zábavná, vtipná, místy až bláznivě ztřeštěná komedie o jednom velikánském dědictví pod klíčovou podmínkou života v manželském svazku. Janet manžela nemá, tak si ho vypůjčí od své nejlepší kamarádky, toho času sousedky.. Ústřední herecké trio - Romy Schneider, Dorothy Provine, Jack Lemmon - fantastické, tuším, že právě oni směle postrkují tento snímek do nadprůměru a daří se jim to skvěle.. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

V této typické šedesátkové komedii mne přibližně stejným dílem bavili oba hlavní protagonisti... jak Jack Lemmon coby klasický herec podobných komedií, tak i půvabná Romy Schneider, která je v tomto žánru naopak velmi ojedinělým zjevem. Ve srovnání s TV inscenací o Lysistratě z r. 1961, kterou jsem sledoval před tímto filmem, zde působila Romy již civilně. I když přiznejme si na rovinu, ty dvě dámy (vedle Schneiderové Dorotgy Provine) byly občas fakt pěkná čísla. Jestliže rádi na Silvestra pijete u filmu, první půlhodinka bude stvořena jako pro vás, můžete si cvaknout frťana pokaždé, když jedna z hereček prohlásí "It's marvelous!" nebo "That's wonderful!" ;o) Spíše konverzační komedie byla doplněna o několik pěkných technických (originální Samův "vynález" na dvůrku) i vizuálních nápadů (výtvarní hříčky na billboardech s hlavními postavy, v rámci z jedné z hlavních zápletek), ústřední hudební motiv též velice hravý. Občas to bylo až přespříliš praštěné a stopáž přepálená, ale musím mírně nadhodnotit, protože to je přesně typ filmu, u kterého si při jeho zmínce budu (i přes mírně rozporuplné pocity) hlavně usmívat a vzpomínat na dobrou zábavu. Jo, a nezapomeňte na závěr ještě jednoho frťana! ,,Don't look they marvelous?" :-)) 70% ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Filmu by zajisté prospěl důslednější střih, 130 minut je vážně příliš dlouho, když se navíc to nejvtipnější odehraje již v první hodině. Ale i tak musím uznat, že Davidovi Swiftovi se podařilo natočit nadprůměrnou komedii s výbornými herci v hlavních rolích. Jack Lemmon svého Sama Bissela hraje bravurně, je evidentní, že komedie mu sedí. Romy Schneider komediální herečkou nikdy nebyla, přesto se jí v tomto filmu daří mezi své americké kolegy výborně zapadnout. Ale jak jsem rád, že v Hollywoodu nezůstala a raději se vrátila do Evropy. Jak sama říkala, proč dělat v Americe to, co tamější herečky umějí stejně dobře, možná i líp. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked som si pred filmom pozrel, kto hra v tomto filme a zbadal hned prvého Jacka Lemmona, tak som si pomyslel, že ejha to zas bude film plný tanečných kreácii a grimás. Len potom som zbadal, že tu hrá i Romy Schneider a celkom som zneistil. Ju si pamätám vo viacerých filmoch, ale ani jedna to nebola vyložene komediálneho zamerania. Tak som vážne išiel do tohto filmu s rešpektom, ako režisér naloží so živelnosťou Jacka a kultivovanosťou Romy. A Romy ma prekvapila , že sa ešte v tej dobe vedela zabávať a aj si užila ten sľúbený tanec s Jackom a pristalo jej to. Je tu taká trochu trafená, strelená a aj uvoľnená zábava a i keď o živote toho moc tento film nevie, je stvorený hlavne kvôli zábave a to boli skoro všetky filmy od Jacka Lemmona. Ale sú tu určite dve scény, za ktoré sa film rozhodne oplatí vidieť. Prvá je po prvýkrát zapnutie toho pekelného vynálezu čo ma neskutočne rozosmialo a druhá je to bizarné premaľovanie billboardov, ktoré bolo zlomyseľné, ale aj malo v sebe zručne majstrovstvo. Naozaj tie premaľovania boli čarovne a krásne. Škoda len tej dlhej stopáže , na toľko minút film nemal šancu držať krok so zaživnosťou a tak sa tam vytváral priestor pre hluché miesta. Má niekoľko chybičiek, ale za vynikajúcich hercov a niektoré vydarene scény, sa film oplatí vidieť. Slabé 4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama