Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši 2

  • USA Grumpier Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Divácký úspěch komedie o dvou hašteřících se sousedech Dej si pohov, kámoši (1993) vedl o dva roky později k natočení volného pokračování. Staří kamarádi a rivalové John Gustafson (Jack Lemmon) a Max Goldman (Walter Matthau), kteří bydlí v minnesotském městečku Wabasha, se tak vrátili ke svému každodennímu špičkování. Oba muži připravují svatbu svých dětí Melanie (Daryl Hannahová) a Jacoba (Kevin Pollak), kteří se v prvním filmu zasnoubili, a zatímco John si zvyká na novomanželský život po boku Ariel (Ann-Margret), bručounský Max tráví osamělé večery doma. Ovšem jen do doby, než se do městečka přistěhuje pohledná Maria (Sophia Lorenová), která si hodlá otevřít italskou restauraci v prostorách oblíbeného rybářského obchodu obou kamarádů… Snímek Dej si pohov, kámoši 2 je stejně jako první díl postaven na souhře dvou velkých filmových komiků Jacka Lemmona a Waltera Matthaua, kteří už bohužel nejsou mezi námi. Obě komediální hvězdy společně vystoupily v řadě filmů (např. Štístko, Podivný pár, Na titulní straně) a i tady dokazují své mistrovství. Ve vedlejších úlohách jim zdařile sekundují další představitelé, zejména Burgess Meredith jako Johnův nadržený tatínek a nestárnoucí Sophia Lorenová v roli ovdovělé Italky. Stejně jako v případě prvního filmu byl autorem scénáře Mark Steven Johnson, který i tady prokázal nevšední pochopení pro život seniorů (v době vzniku pokračování mu ještě nebylo třicet let). (Česká televize)

(více)

Recenze (104)

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Pri druhom diely našťastie nejde len o mlátenie prázdnej slamy a mi si tak môžeme vychutnať pokračovanie životných osudov našich dvoch obľúbených deduškov (ehm, to znelo asi trochu divne). Apropo, tí, ktorý boli sklamaný, že Max obišiel naprázdno, si tak môžu zlepšiť náladu a na vlastné oči sa presvedčiť, že aj na staré kolená dokáže chlap zbaliť poriadnu kočku. A Sophia ňou aj napriek svojmu veku ešte stále je. Že nie? Daj si pohov, kamoš! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojka "Kámošů" už není tak dokonalá, nicméně k podobným problémům z jedničky je ve správný okamžik přimíchaná Sophia Loren (stále krásná) a to pozvedává laťku znovu na silný nadprůměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $25miliónov║Tržby USA $71,518,503║Tržby Celosvetovo $74,100,000║ Tak trochu bláznivá komédia hereckých veteránov, ktorý si to viditeľne vo svojich úlohách užívajú a ponúkajú dosť pestrú paletu zábavnosti, či dokonca aj vulgárnych ale pre dej pasujúcich. /70%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Trochu slabší, jak už to (bohužel) v pokračováních bývá. Poklidné rybaření a smírnou náladu mezi starými (ne)přáteli naruší opět žena, tentokrát stále okouzlující Sophia Loren, navíc se svojí temperamentní matkou.. Walter Matthau & Jack Lemmon (a nejen oni) mají o zábavu opět postaráno. ___ Tedy, úplně žasnu, že scénář vytvořila ta samá osoba, která později pohřbila Ghost Rider.. 80%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon a Walter Matthau opět ve své jedinečné dědkovské formě si dokáží s chutí i nadhledem vychutnávat čas, který jim ještě zbývá a přitom ukazují, že se s nimi musí pořád počítat, možná čím dál, tím více. Sophia Loren stále působí jako přitažlivá mladice (alespoň pro všechny přítomné dědečky) a Lemmon dokazuje, že byl snad nejlepším hercem pro romantické komedie všech dob. ()

tron 

všechny recenze uživatele

90. roky boli v Hollywoode natoľko čudné, že sa v nich mohla stať komerčným hitom aj netradičná dôchodcovská tragikomédia so 68-ročným Lemmonom a 73-ročným Mattheauom. A tak behom dvoch rokov prišla dvojka. Natočil ju remeselník Howard Deutch (Kšefty s otcom). A ako mnohé sequely, i tento je slabší. S tým, že ja za zvlášť vydarený nepokladám už ani originál. Ale ak vy ste jeho fanúšikmi, určite si nenechajte ujsť toto pokračovanie, nemali by ste byť sklamaní. Vrátia sa všetky obľúbené zápletky (robenie si naprieky, úmrtia blízkych) a starí známi (vrátane Daryl Hannah a Kevina Pollaka), dozdobení novou tvárou v podobe legendárnej Sophie Loren. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Mnozí tvrdí, že Walter a Jack už ve svých dědkovských komediích zdaleka nebyli tak dobří, jako za časů Štístka atd. Já si naopak myslím, že teprve jako rozverní staříci to pořádně rozbalili a tahle dvojka DSPK (ještě lepší než jednička) to plně dokazuje. 80 % ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tváriš sa ako pes keď prdí klince. Málokedy sa stáva, že by sa mi páčila druhá časť filmu viac než prvá. Tu je to však pre mňa jasné. Dvojku proste milujem. Viac vtipu, viac nápadov, viac emócií a konečne si aj Walter Matthau našiel svoju vyvolenú. Sophia Loren dodáva filmu krásu, eleganciu a aj veľa zábavy. Jej postava je pre film veľkým prínosom a aj vo svojom pokročilom veku je neskutočne sexi. Veľa žien pláva v tejto rieke, ale Vy ste jediná, ktorú by som si vypchal a zavesil na stenu. U mňa jedna z najlepších komédií.................90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Herecké klasické duo znova povstalo, aby i na sklonku svojej kariéry zaútočilo na naše bránice. A opäť so značným úspechom. Slabšia vlastnosť, čo sa týka kvality druhých dielov sa síce potvrdila, no len s nepatrným rozdielom. Ja som sa bavil skvele a Sophia Loren sem nečakane dobre zapadla. 80%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Humor blízky nasledovnej životospráve: "Last Thursday, I turned 95 years old. And I never exercised a day in my life. Every morning, I wake up, and I smoke a cigarette. And then I eat five strips of bacon. And for lunch, I eat a bacon sandwich." vždy môžem. A čím viac starnem, tým viac tiahnem k filmom z jesene, ba až zimy života, ktoré neberú dočasné, stále viac hektické a zdanlivo ultradôležité, no stále rýchlejšie, pobehovanie ľudí po zemi smrteľne vážne. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

...aneb jak pokračování předčilo jedničku. Více vtipů, více krásy a elegance (tímto vzdávám hold Sophii, jejíž sexappeal by ji mohli závidět i některé 30tky), prostě více všeho! Navíc Sophiiny italské hlášky + Sophiina italská matka... k tomu prostě není co dodat, to se musí vidět. :-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Lemmon & Matthau byli kamaradi na zivot a na smrt. Doufam, ze jsou ted nahore spolu a bavi se nad vymi filmy. Pokracovani je stále vysoce kvalitní a pokud něco postrádá, tak nádherná Sophia Loren to zamaskovala. Opet velive nadprumerna, kvalitni komedie plna chytreho humoru. Nikdy na ty dva nezapomenu! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najlepších komédií deväťdesiatych rokov, rovnako ako prvá časť. Nemenej podarené pokračovanie vynikajúcej komédie o dvoch nerozlučiteľných susedoch, ktorí si naozaj originálnymi schválnosťami spestrujú život. Film na vás chŕli veľa srandovných scén a trefných hlášok, takže o skvelú zábavu je rozhodne postarané. Skvelá dvojica hlavných predstaviteľov, ktorá už to spolu tiahla tridsať rokov vynikla, rovnako ako ostatní účinkujúci herci vo vedľajších rolách. Jack Lemmon a Walter Matthau ma vždy spoľahlivo pobavia a nielen v tomto filme. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skoro na tej istej zábavnej úrovni ako jednotka. Síce je to skoro až remake no Walter Matthau a Jack Lemmon sú opäť famózni. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne ten istý prípad, čo prvá časť. Je ale dobré, že si tieto dve legendy ešte raz našli na seba a na svojich verných priaznivcov čas a zopakovali si úlohy, ktoré nebudú patriť možno k ich najslávnejším, ale o to im ani nešlo. Učasť Sophie Loren je veľmi významným bonusom tejto vcelku vydarenej komédie. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když má ženskou John, musí ji mít samozřejmě i Max. A tak je tu dvojka, která už sice není tak dokonalá, ale stále dostatečně zábavná, aby to mladším borcům v ranku romantických komedií slušně natřela. Zimní rybaření nahradí to letní, Lemmon s Matthau dokazují, že jsou stále první liga, i když část filmu si pro sebe krade skvělý Burgess Meredith. Jediné čeho lituji je v rozsahu i energii upozaděná Ann-Margret. Rozhodně by si zasloužila víc prostoru. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Stáří se dá trávit různě. Zde jsou dva frajeři, co se hecují, ale jeden z druhým to jako myslí dobře. Rodinný film. ()

Reklama

Reklama