Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia dvoch slávnych hereckých veteránov, ktorí si chceli dať ešte naposledy spoločný zraz a urobiť si nejakým spoločným filmom radosť. Urobili ju aj nám, ale nemôžem sa zbaviť pocitu určitej nostalgie za lepšími hereckými časmi, ktoré obaja kedysi prežívali. Také nostalgické pripomenutie sa, avšak v dosť bláznivom balení, ktoré nikoho nemôže uraziť, ale málokoho nadchne. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Krindy pindy!". Jedna z nejlepších komedií nerozlučné dvojky Matthau + Lemmon. A také skutečná romantická, která stojí za to. Jejich škádlení ve znamení "co se škádlívá, rádo se mívá", vtipné dialogy a vůbec příjemný a lidský humor a chování hlavních postav jsou největší devízou, pro kterou je možné tento film vidět kdykoliv... ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Lemmon i Matthau jsou herci ze staré školy a vidět je, jak si neustále dělají naschvály nebo se popichují je slast pro všechny diváky, kteří mají rádi mistrovské herectví. Film je v podstatě o dvou sousedech, kteří si leta nemohou přijít na jméno, samozřejmě kvůli ženský. Komedii s notnou dávkou sentimentu, dědkovského humoru a Silvestriho citlivým hudebním doprovodem mohu doporučit všem na nedělní odpoledne. Bez nadsázky mohu říct, že jde o nejlepší film režiséra Donalda Petrieho, pro kterého byl tento snímek vrcholem v jeho filmografii, kterému se už později nedokázal dalšími (pod)průměrnými projekty přiblížit. 4* ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ja viem,že je to naivné a v podstate aj klišovité podanie susedských vzťahov dvoch starých ale stále čiperných pánov.....ale tá úžasná chémia aká vládne medzi predstaviteľmi hlavných úloh je nefalšovaná a originálne čarovná. Viem,že sa obaja herci poznali celý život a boli priatelia ale to je výhoda ktorú tak dobre zúročili v budovaní tejto vždy roztomilej komédie kde obaja bardi predvádzajú svoje nesporné herecké nadanie....videl som to mnohokrát a vždy ma to úprimne rozosmeje....zahreje...nie je to účelové vulgárne...nie je to umelo niekam tlačené..je to film so srdcom....dúfam,že ste obaja spolu v nebi a stále sa tak rozkošne " nemáte radi " :) Hodnotil som oba diely súčasne. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

I když jsem o tomhle filmu věděl, viděl jsem ho až 27 let po natočení. Možná mě dřív filmy o starejch lidech nelákaly. :) V rámci korona-zoufalství, kdy už jakýkoli film nad 65 % slibuje nadstandardní podívanou, mi tohle přišlo vhod. A byl jsem od první minuty nadšenej. Tihle dva slavní herci z 50. let to hrajou skvěle, dokonce i scény, kde jenom rybaří nebo koukají na bednu, jsou vtipné, u hodně z nich jsem se smál nahlas. Možná mohl být konec trochu jiný, ale i tak jsem si to užil. Málokdy se stane, aby něco spadlo do kategorie "pohodový film" a současně to bylo vtipné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama