Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Recenze (187)

golfista 

všechny recenze uživatele

Slavná dvojice, která spolu odtáhla mnoho filmů si to rozdává i v důchodcovském věku. Sousedské vztahy se vším, co k nim patří a pokud se k tomu přidá krásná žena v nejlepších letech, pak dokáží být oba dostatečně "okouzlující" :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie o přátelství, "nepřátelství", lásce, "válce", Walteru Matthauovi, Jacku Lemmonovi a jejich dětech. A za zvláštní zmínku stojí i Burgess Meredith jako otec Jacka Lemmona. Na toho zaručeně hned tak nezapomenete :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mí rodiče byli z tohoto filmu docela odvázaní, já jsem ale jejich nadšení nesdílel. Je to docela pohodovka, ale že bych si to musel pouštět stále dokola a učit se nejpovedenější dialogy, to tedy určitě ne. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Válka kamarádů na stará kolena! A o co? Nejprve jen tak, ze staré, mnohaleté sousedské rivality, později kvůli nově přistěhované postarší, přesto stále půvabné ženě.. Výborné obsazení brilantně korunují Walter Matthau & Jack Lemmon. ___ Tedy, úplně žasnu, že scénář vytvořila ta samá osoba, která později pohřbila Ghost Rider.. 90%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie (s excelentním hereckým obsazením) o mužské ješitnosti a furianství a v neposlední řadě také o tom, proč jsou sousedské hádky neřešitelné... Chvála stáří a oslava moudrosti aneb i důchod se dá prožít adrenalinově a naplno... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemná dôchodcovská komédia bez tempa (asi zámer?), o dvoch vitálnych postarších pánoch. Lemmon i Matthau podávajú natoľko zanietené výkony, plné elánu a lišiackosti, až je ťažké rozhodnúť, komu z nich máme držať palce. Všetko sa deje samozrejme kvôli žene. K tomu príjemná snehová atmosféra a hrejivé podporné roličky (Hannah, Pollak, Davis). Ale vždy ma to nudilo. Možno zmením názor o 60 rokov. Diváci však boli prekvapivo nadšení a do dvoch rokov sa objavil sequel. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dva nakrknutí staříci v podání nejlegračnější filmové dvojice americké kinematografie! Není to tak zábavné, jako třeba nedoceněná Správná dvojka, ani jako svůj vlastní druhý díl, ale i tak je to nadprůměr a zvlášť Walter Matthau se parádně vyřádil. 60 % ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon a Walter Matthau si po společném boku zahráli i v důchodu. Tentokrát ztvárnili dvojici znepřátelných sousedů, kteří se mají uvnitř rádi, ale když se do přátelství připlete ženská, tak kamarádství jde stranou..... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Mám rád inteligentné a originálne komédie a mám rád Jacka Lemmona a Waltera Matthaua - to snáď stačí ako dôvod prečo dávam tak vysoké hodnotenie, nie? Že nie? Daj si pohov, kamoš! ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční komedie se vším co k ní patří. Výborná dvojice znepřátelených staříků v podání Waltera Matthau a Jacka Lemmona, kteří svádějí sousedský boj o dámu z okolí. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ááá, už viem, tvoj vták sa Ti nepostavil. Jedná sa o jednu z komédií môjho detstva. Inteligentný a milý humor, veľmi sympatické postavy hlavné a aj vedľajšie, skvelé dialógy, príjemná hudba a dobré nápady. Mám to proste veľmi rád......80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že dědkové mohou být tak zábavní. Možná američtí důchodci zábavní jsou. A ten nejstarší v tomto filmu je zároveň ten nejzábavnější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi?“ - „Podchlazení je mrcha. Mrtvice je rychlejší.“ - „Mrtvice nestojí za nic. Člověk může skončit jako ležák. Já bych bral infarkt.“ - „Víš, co říkal Jacob? Starý Billy Hinshel se prý zabil v autě. Narazil do náklaďáku. Jeho auto přeletělo most do řeky Mississippi.“ - „Ten má ale štěstí!“ - „To jo.“ Co se asi tak může stát, když vitální, svérázná a okouzlující dáma vtrhne jako uragán do jinak poklidného, rutinního života 2 znesvářených kmetů? Myslím si, že herectví ústředního páru v tomto filmu jsem schopný plně docenit až teď, když už mám jisté zkušenosti s jejich dřívějšími společnými snímky. Oba jsou tu perfektní! A Ann-Margret zas typově přesná. A i když má film i své smutnější, dojemnější momenty, jde hlavně o hřejivou, pohodovou a často i velmi vtipnou záležitost, která funguje nejen o Vánocích. Humor je sice tu a tam i slabší, jednodušší (třeba 94letý prasácký otec je mnohdy na hraně…a na konci snímku i za ní), přesto jde o povedenou komedii za silné 4*. „Děti. Žít se s nima nedá a zastřelit je člověk taky nemůže!“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Daj Boh šťastia tomu domu všetkým ľuďom v ňom a nech mu slnko večne svieti každým božím dňom. Nech ho sused v láske má, nech mu priazeň zachová' - tak toto prianie by si títo dvaja susedia nezavinšovali ani na Vianoce, či v posledných dňoch svojich životov. Krásna senilná komédia, ktorá je väčšinu filmu príjemná a vyrývačské vtipy starých susedských bojovníkov sú neskutočne šťavnaté. Štipka romantiky vôbec neuškodí a už vôbec nie, keď ju má na svedomí pôvabná Ann-Margret. A je neskutočne úžasné sledovať, v koľkých filmoch zohráva dvojica Lemmon & Matthau tak dokonalý pár a pritom v tak odlišných charakteroch postáv. 85%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, která je ale o něco sentimentálnější a předvídatelnější než třeba podobně seniorský film "Na Zlatém jezeře". ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, které by neškodila trochu menší stopáž. A musím se přiznat, že tu 4 jsem filmu definitivně přiřkl až když se rozjeli titulky a uviděl jsem vystřižené scény.. to byl nářez!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Daj si pohov, kamoš!" (Grumpy Old Men), ktorý v roku 1993 natočil režisér Donald Petrie, je hereckým koncertom dvoch skúsených, ostrieľaných, charizmatických amerických hercov. Jack Lemmon a Walter Matthau sa chopili hlavných úloh s vysoko profesionálnym prístupom a sviežim elánom. Stvárnili dvoch tvrdohlavých, starnúcich mužov, Johna Gustafsona a Maxa Goldmana, ktorí majú medzi sebou dlhoročný spor. Sú to susedia, ktorí sa nemajú radi a neustále si robia rôzne naschvály. Ich vzájomná rivalita sa ešte viacej vyostrí, keď sa zoznámia s ich novou susedkou Ariel Truaxovou. Obaja totiž majú záujem získať si jej sympatie a lásku. Predovšetkým vďaka výborným hereckým výkonom Jacka Lemmona a Waltera Matthaua je tento snímok príjemnou geronto komédiou, ktorá sa postupom času stala klasikou vo svojom žánri. *** ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Zábavné, úsměvné, svérázné, dojemné... Krásná komedie plná sarkasmu, ironie, předstírané nenávisti a lidskosti. Jack Lemmon a Walter Matthau byli Páni Herci. Každý hrál jinak, navzájem si báječně kontrastovali a dohromady tvořili skvělou sympatickou dvojku, jež mě nikdy nenechala chladným, a nemyslím, že mě někdy omrzí. Ačkoli je film trochu naivní ve vykreslování stáří, je ve svým provedením tak přesvědčivý, že si nenechám kazit dojem a dám rád plný počet. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle senzační komedii jsem ještě nehodnotila? Tak to musím hned napravit. Dvojice páprdů Lemon - Matthau jednoduše válí, jejich vzájemné dětinské naschvály diváka spolehlivě rozesmějí, k tomu se přidává spousta hezkých hlášek a slovních přestřelek (zvláště tatík Jacka Lemona mě několikrát dostal do kolen), a když zavítá pohledná sousedka, je zaděláno na další důvod k rivalitě. Romantická linie chvílema ubírá na zábavnosti, ale jinak jde o jednu z mých nejoblíbenějších komedií. "Jó, to se člověk jednou ráno vzbudí a zjistí, že už mu není osmdesát...", "Přefikni ji, synku! Nebo ji pošli za mnou..." 90% ()

Reklama

Reklama