Reklama

Reklama

Epizody(28)

Obsahy(1)

Ve virtuálním světě počítačové hry The World žije mág Tsukasa. Zjevně je to hráčská postava, jenže sám o sobě tvrdí, že neví o žádném počítači, u kterého by seděl, nic o svém životě "venku" a nemůže se odlogovat. A navíc ho doprovází mocná nestvůra, která by neměla ve hře být. To z různých důvodů zajímá ostatní hráče. Někteří z nich jsou zvědaví, jiní chtějí pomoci a další věří, že Tsukasa by je mohl dovést k mocnému artefaktu, Klíči Soumraku. A konečně poslední ho chtějí ze hry odstranit, neboť narušuje její normální běh. Setkáme se s kamarádskou bojovnicí Mimiru, otcovským rozvážným Bearem, intrikánskou kouzelnicí B.T., laskavou Subaru, zákeřným Sorou a několika dalšími.

Anime, které vzdor zasazení do herního světa neobsahuje skoro žádné efektní souboje. Mnohem více se zajímá o psychologii jednotlivých hráčů a samozřejmě příběh Tsukasy. Tento seriál má několik pokračování a dokonce existuje počítačová hra .hack, kvůli které vlastně seriál původně vznikl. (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele Marius k tomuto seriálu (2)

.hack//SIGN (2002) 

Koichi Mashimo ...toto meno si treba pamätať. Zo všetkého anime čo som videl sa práve tie jeho najviac podobajú filmom hraným . .hack//sign sa pripravoval súčasne s fantastickým Nowaru, s rovnakým tímom Bee Train a muzikantskou bohyňou Yuki Kajiura. Jadrom príbehu z virtuálneho sveta „The World“ nie sú akčné scény, ale snaha pomôcť postave dokonale stratenej v hre. Postavy vedú nekonečné dialógy, ktoré môžu veľa divákom pripadať nudné a nezáživné, sú však pre príbeh a profilovanie postáv nevyhnutné. Práve oni odkrývajú to podstatné – charaktery hráčov hrajúcich spoza svojich počítačov svoje alter egá, ktoré sa môžu v „The World“ správať tak, ako to v reálnom živote nedokážu alebo nemôžu. Každý v the World hľadá únik pred nudou alebo problémami všedného dňa. A keďže je samotná existencia The World zrazu ohrozená, spájajú sily priateľská Mimiru, empatická Subaru, otcovský typ Bear, intrigánka B.T., hrdý Kurim a zlomyseľný Sora, aby zachránili nielen svet ale i mága Tsukasu a našli „Kľúč Šera“. Na hacku je najzábavnejšie podľa správania charakterov tipovať kto je aký v reálnom živote, neraz budete poriadne prekvapení . Päť hviezdičiek ale dávam len vďaka hudbe. Yuki Kajiura opäť svojimi chytľavými a pritom inteligentnými a pestrými trackmi potvrdzuje, že je najoriginálnejším muzikantským zjavom (nielen) scény produkujúcej OST k anime. Najlepšia skladba z tohto OST je jednoznačne Mimiru. 9/10 ()

Unison (2003) (E28) 

Nostalgia...... ()

Reklama

Reklama