Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O pohraničnících, kteří mají pochopení a lásku pro své psy, ale jsou uvědoměle tvrdí vůči zločinným narušitelům hranic a jejich kapitalistickým pomahačům... Pozdní debut dlouholetého pomocného režiséra - specialisty na vojenskou tematiku. Titul byl realizován při příležitosti oslav 20. výročí založení útvaru Pohraniční stráže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Možná, že je lepší umřít, než nadobro ztratit odvahu" na prahu normalizace. Bílý tesák se lvicí Elsou ve filmu, který tehdy promítali dětem školního věku, pejskařský režisér s příběhem, snažícím se polidštit socialistické strážce hranic. Šance pro Peterku a Hajdučíka, jistota v Lukavském a Haničincovi. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Film mi príde ako miešanec 1./Komisára Rexa (keď čierny vlk došteká,dokúše zločinca k pohraničníkom) , 2./Levice Elzy ( vychádzka vĺčat s matkou a otcom-čiernym vlkom) 3./náborového filmy pre budúcich pohraničníkov a 4./ pseudošpionážneho filmu (o čo tam išlo sa nedozvieme ani pri konci-len trocha špionážneho smradu aby bol o niečom ten film). Doporučujem úlohu Miloša Williga - stále hrá rovnako a to svojo rovnako si asi trénuje na Majora Zemana.Ale vcelku mi táto jeho zanietenosť za všetko dobré (rozumej socialistické) sympatická.Nie pre cieľ,ktorý sleduje, ale tú formu,ktorú k tomu používa. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice dobře udělaný film o záslužné práci našich ochránců hranic, kterému porozumí ti, kteří u hraničářů strávili svoji vojenskou službu a nikdy mu neporozumí ti, kteří rozumět nechtějí. Výborné herecké obsazení, příběh, který by se měl líbit alespoň těm, kteří milují psy, když nic jiného. O tom byl ten příběh především, kriminální zápletka s tajemným balíčkem a smrtí bývalé krotitelky tygrů byl jen vedlejším. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Pokud si odmyslíme ideologický podtext, což znamená, že nebudeme vnímat místo a dobu, v níž se příběh odehrává, a budeme to sledovat čistě jako dobrodružný film, můžeme chvílemi i zalitovat, že to je tak zpackané dílo. Jsou tu pěkné momenty, ale je to ubité bodrou soudružskou dikcí, toporným představitelem hlavní role a naivním rozpletením případu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Svojí genialitou toto dobrodružné dílo neohromí. Když vypustím ideologistické kecy, tak je to celkem solidní drama o pohraniční stráži, která nás chránila proti kapitalistům. Příběh vypovídající o psovodech a jejich láskách. František Peterka ztvárnil typického horala, který se s ničím a s nikým nemazlí (za něj o hvězdu navíc). 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo také v Kašperských Horách, Prášilech, Antýglu a na nádraží Vimperk. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film Černý vlk bol natočený k oslavám 20. výročia založenia útvarov Pohraničnej stráže. (dyfur)
  • Scéna, kde Franěk (František Peterka) odoženie podráždených tigrov a zachráni svoju milenku, bola triková a vznikla takzvanou polenou kamerou. (Zdroj: tyden.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama