Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od newyorských mrakodrapů přes poušť Saudské Arábie až nedaleko kašny na Trafalgar Square, taková byla cesta amerického diplomata Williama Gridleyho (Jack Lemmon) na americkou ambasádu v Londýně. Hned po příjezdu do města se mu podaří sehnat na inzerát prostorný apartmán v domě nedaleko kanceláře. Pohledná bytná paní Hardwicková je sice zprvu trochu nedůvěřivá, Bill ji však brzy nakazí svým optimismem, a co víc, do mladé Američanky se takřka okamžitě zamiluje. Proč jen ale všichni sousedé jejich dům neustále pozorují? Bill díky svým kontaktům na ambasádě i za pomoci svého šéfa Ambrustera (Fred Astaire) rychle zjistí pravdu - manžel paní Hardwickové je už přes půl roku nezvěstný a podle místních ho jeho žena zavraždila. Bill se proto rozhodne zjistit pravdu, dřív než se to samé podaří Scotland Yardu. (dopitak)

(více)

Recenze (15)

Aky 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako bezmála dokonalá konverzační komedie s břesknými dialogy, které je radost sledovat, ovšem pomalu lehce ztrácí na vtipnosti a posléze v závěru přechází až do malinko trapné crazy. Tahle nevyrovnanost mne vede k uškubnutí jedné hvězdy, protože podívaná na Jack Lemmona, Freda Astaire a krásnou Kim Novak by jinak unesla i pátou. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

MIlý a herecky parádní film na víkendové odpoledne # příběh *** | hudba **** | humor ** | akce * | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Vtipy nebyly tak úplně vtipné, postava šéfa oddělení Ambrustera byla trochu nemastná neslaná, to samé lze říci o přítomnosti všech komisařů Scotland Yardu. Mysteriózní žánr patří snímku jedině proto, že divák téměř dokonce nevěděl, jestli to Kim udělala nebo ne. Jak říká dobové motto k filmu - "Did she, or did she?". Uznání zaslouží nedotažená nahatá otočka ve vaně (kamerou kolem Kim) i její snaha o londýnský "hantec", když předstírala, že je svojí služkou. Lemmon v hlavní postavě v pořádku, ale scénář trochu nedomyšlený, jako by nevěděl, kudy kam a hlavně proč. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

FIlm zaujme precizní choreografií připomínající němé komedie Harolda Lloyda či Bustera Keatona a spojuje několik subžánrů, ale možná kdyby zůstalo jen u klasické konverzačky s komediálním jiskřením mezi Kim Novak a Jackem Lemmonem z úvodu filmu s kratší stopáží, bavilo by mne to více. Produkce: Columbia Pictures Corporation ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Americký diplomat je přeložen do Londýna a nemá zajištěné bydlení, tedy se vydá za inzerátem na volný byt.. Začátek je parádní konverzační záležitost, v duchu jsem si říkala, že to bude jasná pětihvězda.. Druhá půlka je však malinko slabší a závěr mýma očima zbytečně přepálený.. Nicméně charismatický Jack Lemmon mi byl ohromně sympatický a v roli zamilovaného muže báječný.. Hodnotím shovívavě, dobře se mi na to koukalo.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Quine /serial Columbo 1971/ natocil velmi slusnu mysterioznu dramu s vybornym Jackom Lemmonom / Byt, Letiste1977, Dej si pohov Kamosi/ v hlavnej role. Film ma uvolnenu atmosferu a zacina pozvolne ako dalsia romanticka konzervacka, ale behom deja atmosfera postupne zhustne a ide nielen o konzervacku, ale aj o vysetrovanie vrazdy. Rezia je slusna, na urovni, reziser si dal zalezat na kazdej jednej scene, dialogy su vyborne, obcas len v strede sklzli do vatovo planeho plkani. Kim Novak /Vertigo, Rozbite Zrcadlo/ hrala skvele, fakt vyborna herecka, k tomu vsetkemu som tu videl aj legendarneho Freda Astaira /Barkleys of Broadway 1949, Sklenene peklo/. Ako tu ostatni pisu, ze koniec bol utnuty - no mne sa nezdalo, film ma drzla v napati prakticky celych 123 minut - len v strede ako som spisal, sa objavilo par slabsich miest. To ja ale tolerujem, toleranciu treba mat : 70 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Divadelni uplakaná konverzačka... Lemonovi monology mají úroveň gigola úrovně 4.cenové skupiny... Rodiče Kim Novak, Joseph Novak a Blanche Kralova se ve filmu také objevili. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slušná a milá komedie. Lemmon, Astaire i Novakova jsou výborní. Problém je snad to, že film neví jestli se má tvářit jako komedie nebo mysteriózní thriller a kombinace obého mi moc nesedla. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Americkému diplomatu zkomplikuje život žena, v jejímž bytě se ubytuje a která nemá ve svém okolí právě nejlepší pověst. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminální komedie, poněkud dlouhá, ale nejen (až téměř) groteskní závěr dokázal přivodit smích. Okouzlující Kim je tentokrát lepší jak Jack. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Prvych 20 minut to mozno este je zaujimave, hlavne pri pohlade na kostymy Kim Novak. Potom sa to ale zacne nejako podivne motat, jedno neprirodzene vysvetlenie strieda druhe, aby to vsetko skoncilo v krci behacky v style klasickej komedie ako za nemeho filmu. Mozno som nieco nepochopil, ale ak je niekto fanusikom Kim Novak a Jacka Lemmona, tak nech si pozrie uplne ine filmy s nimi. ()

Ziral 

všechny recenze uživatele

Celkem zdlouhavý film a velice neprofesiálně vytvořená londýnská mlha v ulicích. Lemmon je vždy skvělý v režii Billa Wildera, ale tento režisér mu nesedl. ()

Reklama

Reklama