Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,912,328Tržby Celosvetovo $19,100,000║ pohodá komédia z výbornou dvojicou Jack Lemmon a Walter Matthau /70%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ať mi někdo ukáže jiné, takhle povedené pokračování po třiceti (!!!) letech. Lemmon a Matthau sice ohromně zestárli, ale pořád sypou z rukávu parádní hlášky se stejnou elegancí jako kdysi. Jedna z nejsehranějších dvojic filmové historie si lepší poslední film snad ani přát nemohla. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Správná dvojka Podivného páru. Říkejte si, co chcete, ale tahle komedie je mimořádně vtipná. U kritiků se, stejně jako třeba Tanec na vlnách, nesetkala s pochopením, ale faktem zůstává, že Neil Simon (autor původního Podivného páru) je scénárista par excellence a mistr vtipného dialogu, takže Walter a Jack tady mají co hrát, rozhodně víc než třeba v "Dej si pohov, kámoši!" (a to se mi taky dost líbí). Bez této "správné trojky" by to byla jen obyčejná road movie, jakých už jsme viděli mnoho. Takhle je to velkolepá sranda, vytěžená i z těch nejbanálnějších situací. 80 % ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Lemmon a Matthau - záruka 100% zábavy! Nebyť ich, bola by to fakt nuda (aj keď ani dvojka Buscemi a Spacey by nemusela byť zlá:). Prvý diel som nevidel, ale ak je aspoň s polovice taký vtipný ako tento, musím to čo najskôr napraviť. Pôvodne to malo byť za päť, ale dávať Správnu dvojku II na úroveň Americkej krásy či Pulp Fiction... to zas nie. No nenechajte sa odradiť - super komédia a krásna spomienka na herca Lemmonovho formátu. Nech mu je zem ľahká, ámen. PS: Čo sa komédií týka - päť *. Nech mám čisté svedomie... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca senilná komédia! Títo dvaja tupci sú nechutne dobrí! Samostante obaja múčni a žijú úplne odlišnými štýlmi života, no ich stretnutie je ako tikajúca bomba! Pecka. 80%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Správna dvojka II." je úplnym opakom takzvaných teenagerských komédií. Jedná sa o ten istý žáner, ale pre celkom inú skupinu divákov. Osobne som si to označil ako geriatrickú komédiu. Dvaja dôchodci, každý s inou povahou, sa spolu ženú cez celú Ameriku na svadbu svojich potomkov. Popri tom samozrejme zažijú plno nečakaných udalostí. Hodne jednoduchý námet pre hodne jednoduchých hercov. Jack Lemmon a Walter Matthau ma nidky nedokázali svojim herectvom osloviť. S ich pribúdajúcim vekom a vráskami sa im do darí menej a menej. Z úcty ku starším dávam tomuto filmu tri hviezdičky. *** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento druh nevtieravého a úderného humoru ma dostal. Moje úplné uspokojenie je možno spôsobené aj tym, že nič takéto som nečakal ani vo sne... Skvelé iskrenie (nesexuálneho charakteru :)) medzi hlavnými predstaviteľmi ma jednoducho odrovnalo... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pánové se tu už téměř loučili s filmovým plátnem. Film je sice místy docela vtipný, přesto se stejně jako Oscar asi nezbavíte pocitu deja vu. Epizodka na svatbě a rozmluva otce se synem je tu fakt navíc a svou patetičností připomene celou sérii Fockers. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známá, ale příjemná komedie s legendární komediální dvojicí Lemmon-Matthau. Sice jsem se příliš nezasmál, ale film příjemně utíká a díky své nenáročnosti je to ideální odpočinková záležitost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Blazniva komedia s dost sialenymi az trapnymi vtipmi, ktora s prvym dielom nema prakticky nic spolocne a posobi to na mna skor ako nepodarene pokracovanie filmu Daj si pohov, kamos. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi to ?? Co to je ??" - "Při našem štěstí je to rej zabijáckejch včel.." ;) No, je fakt, že dva podobný gerontí pitomce aby jeden pohledal !! ;) Ačkoliv osvědčené komediální duo Jack Lemmon, Walter Matthau skýtalo velký potenciál, režisér Howard Deutsch, který sice výborně ovládá umění situační komiky, většinou mívá docela smůlu na slabé scénáře, a za takový ten z pera Neila Simona, co by problémům stáří však mohl určitě rozumět, bohužel platí, když stojíc na půdorysu roadmovie vlastně dokonale postrádá jakoukoli hlubší myšlenku a omezuje se na nablble, v tom kontrastu s věkem a vizáží hrdinů, bizarní rádoby drsné filmové hlášky.. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Jak dlouho jsem spal?" "Nevím, nevěděl jsem, že ti to mám stopnout." Tenhle film se u nás vysílá mnohem častěji než první díl a tak jsem ho díky tomu viděl dřív. Naštěstí Vám to nezabrání v chápání děje, protože jediné, co tu zůstává, je skutečnost, že hrdinové spolu kdysi bydleli a nedopadlo to zrovna nejlépe. A zatímco Podivný pár se téměř celý odehrává v Oscarově bytě, tak dvojka je road-movie a možná trochu víc crazy než jednička. Podíl Alana Silvestriho jako skladatele není tak veliký, průvodní melodie je z prvního filmu a je v Americe profláknutá seriálem vzniklého podle prvního filmu. A je trochu symbolické, že zrovna v těchto rolích se Jack a Walther na plátně sešli naposled. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Duo Jack Lemmon a Walter Matthau mě baví stejně jako duo Bud Spencer a Terence Hill. Zatímco co druzí mě baví směšnými bitkami, tihle již bohužěl zesnulí velikáni mě rozesmějí svými hláškami. Díky této komedii jsem se skutečně hodně zasmál. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Podivný pár mě velmi bavil. Pokračování po 30 letech vypadalo jako celkem zajímavý nápad. Jenom již dle místní galerie je poznat, že hlavní duo citelně zestárlo. Ve fimu se to zpočátku projevuje především na Jacku Lemmovi, který byl v předchozím filmu vskutku skvělý ale tady již působí jako starší pán a tu jeho ďábelskou hypochondrickou povahu jsem mu měl nejdřív už problém věřit. Nakonec jsem si ale zvykl a ve výsledku byla stejně hlavní dvojice hlavním důvodem, proč jsem některé polotrapné epizodky (hlavně opakované střety policíí) dokázal skousknout. Neila Simona považuju za mistra bytových konverzaček ale zde se od krásného komorního pojetí původnímu filně silně odprostil a film jen přeplácal úmělými situacemi ve všelijakých prostředích, ve kterých se vždycky musí stát nějaký průsvih. Jiný model humoru zde snad ani neexistuje a po chvilce to začne působít jak úměle, tak únavně. Ale tak sledovat se to dá a párkrát jsem se stejně upřímně zasmál. Na rozdíl od původního filmu se ale k tomuto už určitě nebudu vracet a klidně si ho nechám v hlavě naprosto vyšumět. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pečlivé propojení s prvním dílem. Po téměř situační komedii tu máme road movie a ten konec je potěšující. Také hudební podklad prvního dílu potěší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat naprosto vyborma dochodcovska komedia, v ktorej naplno zaziarili Jack Lemmon /Byt, Stistko, Dej si pohov, Kamosi/ a Walter Matthau /Dej si pohov Kamosi 1 a 2/. Humor slape naplno, herecke vykony su na urovni a Howard Deutch natocil tymto svoj asi najlepsi film. 95 % ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s třicet let starým prvním dílem mě tento film přišel kupodivu chvílemi i zábavnější, částečně i díky mnohem sympatičtější zápletce, jelikož původní předloha je spíše takovou introdukcí do celého soukolí okolo dvojičky Madison & Unger. Neil Simon ale k mé nelibosti v souladu s trendy devadesátých let trochu přitvrdil, občas jakoby z nouze přimíchal různé popkulturní reference (western Hodný, zlý a ošklivý, nebo známý hit Glenna Millera "In the Mood" - proslavený mj. také tím, že si jej nechal Peter Sellers zahrát na pohřbu), občas tak některé momenty tak nezachránilo ani opětovně bezchybné podání Waltera s Jackem, na kterých to zde stojí ještě více, než jsem byl zvyklý. Naproti tomu se mi ale líbila i provázanost s jedničkou (zkratkovitá mluva, alergické příznaky, závěrečná věta), která díky chybné české distribuci méně vynikne - nejen změna názvu, komerční stanice podstatně častěji vysílají právě tento snímek. I díky tomuto nemohu hodnotit hůře než originální story z newyorského bytu a osobně bych doporučoval sledovat snímek podobně jako "Návrat do budoucnosti" - oba díly vidět a zažít v jednom odpoledni. "Raději bychom měli zavolat do půjčovny, aby nám faxem poslali jiné auto." ()

Reklama

Reklama