Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi to ?? Co to je ??" - "Při našem štěstí je to rej zabijáckejch včel.." ;) No, je fakt, že dva podobný gerontí pitomce aby jeden pohledal !! ;) Ačkoliv osvědčené komediální duo Jack Lemmon, Walter Matthau skýtalo velký potenciál, režisér Howard Deutsch, který sice výborně ovládá umění situační komiky, většinou mívá docela smůlu na slabé scénáře, a za takový ten z pera Neila Simona, co by problémům stáří však mohl určitě rozumět, bohužel platí, když stojíc na půdorysu roadmovie vlastně dokonale postrádá jakoukoli hlubší myšlenku a omezuje se na nablble, v tom kontrastu s věkem a vizáží hrdinů, bizarní rádoby drsné filmové hlášky.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Správná dvojka Podivného páru. Říkejte si, co chcete, ale tahle komedie je mimořádně vtipná. U kritiků se, stejně jako třeba Tanec na vlnách, nesetkala s pochopením, ale faktem zůstává, že Neil Simon (autor původního Podivného páru) je scénárista par excellence a mistr vtipného dialogu, takže Walter a Jack tady mají co hrát, rozhodně víc než třeba v "Dej si pohov, kámoši!" (a to se mi taky dost líbí). Bez této "správné trojky" by to byla jen obyčejná road movie, jakých už jsme viděli mnoho. Takhle je to velkolepá sranda, vytěžená i z těch nejbanálnějších situací. 80 % ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh bez srandovních vtipů nezachrání ani legendy, jakými jsou Jack Lemmon A Walt Matthau... Jejich postavy až moc připomínají staříky z povedeného "Dej si pohov, kámoši", ale nemají naprosto žádné vnitřní kouzlo a švih. I hudba (Silvestri) je ucandaná a nudná jako celý film, který tak bohužel nestojí za ztracených 100 minut života... ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Je málo filmov, ktoré môžem vidieť každý mesiac, stále dokola a dokola. A medzi takéto patrí komédia o dvoch dôchodcoch, ktorí sa zhodou okolností vybrali na svadbu svojich detí. Napriek tomu, že obaja sa nemajú v láske, sú tak roztomilí a vtipní, že im dokážete odpustiť všetky nedostatky a prešľapy, ktoré robia v tejto „road movie“. Jack Lemmon a Walter Matthau rozohrali svoju typickú choreografiu a stávajú sa tak nesmrteľnými. ()

Rimina 

všechny recenze uživatele

"...Fáá,fáá,fáááá..."Tahle správná dvojka mi zmasírovala bránici tak jako už žádná komedie dlouho ne.Lemmon a Matthau jsou (byli), pro mě vždy zárukou skvělé zábavy.Tomuhle totiž říkám inteligentní humor,protože některé dnešní komedie kdy musíte mít vedle křesla blinkací pytlíky, vážně nemusím.Ale zpátky k filmu.Pro mě to bylo 97 minut záchvatovitého smíchu,kdy jsem se v křeči třikrát sesunula k zemi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy se zřítí auto z půjčovny, dopadne na střechu, ovšem v další scéně, kdy je vidět výbuch, je auto opět na kolech. (Hopkins)
  • Jedná se o poslední film dvojice Jack Lemmon a Walter Matthau. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama