Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon a Walter Mathau si už dvojici neustále hašteřících se chlapíků zahráli zhruba v desítce filmů. Podle toho, jak jim to šlape tady, by ale člověk řekl, že těch společných filmů už byla aspoň stovka. Správná dvojka II (pokračování filmu Podivný pár po třicetileté odmlce), je vydařenou komedií nejen kvůli oběma hlavním představitelům, ale i díky scénáři z pera Neila Simona. Skoro každá věta, každý dialog, jsou malou perlou a volají po opakovaném shlédnutí filmu, aby si divák všechny situace a hlášky pořádně vychutnal. Osobně se mi první díl líbil o něco více, dvojka za ním ale nikterak nepokulhává. Mezi klady bych zařadil důsledné vytěžení Felixových negativních vlastností (puntičkářství či hypochondrie), které se s věkem jen zhoršily. Sympatickým překvapením je i řada popkulturních narážek (Thelma a Louise, Hodný, zlý a ošklivý). Správná dvojka II je posledním filmem, kde se Mathau a Lemmon spolu na plátně objevili, a nezbývá než dodat, že podobně sehraná komediální dvojice se už jen asi těžko znovu najde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Správna dvojka II." je úplnym opakom takzvaných teenagerských komédií. Jedná sa o ten istý žáner, ale pre celkom inú skupinu divákov. Osobne som si to označil ako geriatrickú komédiu. Dvaja dôchodci, každý s inou povahou, sa spolu ženú cez celú Ameriku na svadbu svojich potomkov. Popri tom samozrejme zažijú plno nečakaných udalostí. Hodne jednoduchý námet pre hodne jednoduchých hercov. Jack Lemmon a Walter Matthau ma nidky nedokázali svojim herectvom osloviť. S ich pribúdajúcim vekom a vráskami sa im do darí menej a menej. Z úcty ku starším dávam tomuto filmu tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré "pokračovanie" po 30. tich rokoch skvelého filmu Podivný pár (The Odd Couple - 1968), ktoré síce nemá charakter komornej až divadelnej tragikomédie, ale dokáže opäť dokonale pobaviť rafinovanými dialógmi prestárlej dvojice komediantov. Možno to považovať za nostalgicky poslednú filmovú bodku v hereckej kariére legendárneho tamdemu Lemmon&Matthau :-))) 75% ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou řekneš slovo trifetka tak tě začnu škrtit a pak mě může zatknout ještě jednou a bude to čtyřfekta :o) Oscar a Felix naprosto úžasná dvojka, která tentokrát opět nezklame. Putování po Kalifornii a přechodné bydliště u šerifa v San Cosik opravdu sklízí úrodu . Je to jejich poslední vzájemný film a taky odešli v tom největším a nejlepším stylu nikdy na tento film nezapomenu . ()

cross 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh bez srandovních vtipů nezachrání ani legendy, jakými jsou Jack Lemmon A Walt Matthau... Jejich postavy až moc připomínají staříky z povedeného "Dej si pohov, kámoši", ale nemají naprosto žádné vnitřní kouzlo a švih. I hudba (Silvestri) je ucandaná a nudná jako celý film, který tak bohužel nestojí za ztracených 100 minut života... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy se zřítí auto z půjčovny, dopadne na střechu, ovšem v další scéně, kdy je vidět výbuch, je auto opět na kolech. (Hopkins)
  • Jedná se o poslední film dvojice Jack Lemmon a Walter Matthau. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama