Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie přemluvil svého přítele Herba, aby si spolu vyjeli na luxusní jachtě. Dokonce mu ten zadlužený notorický sázkař věnoval lodní lístek, který ho stál snad celé jmění. Zapomněl mu ale prozradit pár maličkosti. Jejich kajuty jsou hluboko v podpalubí, rozměry připomnají spíš pokojík pro panenky a na ten lístek zdrama si budou muset v průběhu plavby vydělat jako taneční instruktoři. Jejich šéf se až příliš podobá strašlivé noční můře a Charlie tančí jako kus špalku. Heslo dne ale zní: Ulov si nějákou hodně prachatou bábu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Dale 

všechny recenze uživatele

Po skončení tohto filmu som bol veľmi smutný a sklamaný. Nielenže som sa ani raz nezasmial, bolo doslova utrpenie pozerať sa na takých skvelých hercov, akými boli Lemmon s Matthauom, ako sa tam strapňujú a melú z posledného. Ešte v Daj si pohov, kamoš! sa na nich dalo zasmiať, tu už boli na zaplakanie. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale dvojice staříků Matthau, Lemmon mě dokáže vždy spolehlivě pobavit. Trošku jsem se obával, že toto další jejich setkání může sklouznout už do přílišné patetičnosti a sentimentu, ale naštěstí se tomu tak nestalo a já se opět výborně bavil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Nelson Jacobs .. Pro tuhle hereckou dvojici mám dlouhodobě slabost, protože mne vždy dokáže pobavit. Zápletka a taneční eskapády jsou fajn, ovšem když se tito dva pasažéři špikují navzájem, je to prostě vždy nejlepší. Guláš kolem už mnohdy tak dobře nechutná. 70%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není ani z poloviny tak špatný, jak se všeobecně říká. Samozřejmě, že ve srovnání s 'Podivným párem' skončí jako poražený, ale proč srovnávat? A když už, tak trvám na tom, že 'Tanec' je na stejné kvalitativní úrovni, jako jednička 'Dej si pohov, kámoši!'. 60 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Charlie moc dobře jsem viděla jak jste koukal na hrudník mé dcery, to víte v mládí jsem byl kardiolog:-)! Nikdo není dokonalý. Ta ženská má tak nádhernej zadek, že je skoro hřích na něm sedět aj. víceméně humorné hlášky, ale hlavně komické scény (jako ta taneční obou dědků) oblíbeného a nerozlučného dua komiků Lemmona (Herb) a Matthaua (Charlie). Dvou věčně hašteřivých a nabručených penzistů, v této nenáročné romantické komedie s idylického prostředí na luxusním zaoceánském parníku. Po jedna třiceti letech od natočení prvního společného snímku Štístko 66' se jednalo bohužel už o předposlední společný film obou "STAR" americké produkce, tedy podle mého mínění nejhůř zas nedopadl.. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Lemmon a Matthau sú pár, ktorý mi dokáže vždy rozohrať úsmev na tvári a ani teraz tomu nie je inak. Obstarožní deduškovia zvíjajúci sa v rytme samby, to je to pravé orechové. Ehm, teraz asi vyzerám ako nejaký úchylák, čo? ... Haló! Kam všetci odišli? Je tu niekto?! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Inteligentne šialená dôchodcovská záležitosť, ktorá si podmaní aj neseriózne, mladé publikum. Dvojica Lemmon-Matthau v typickej pozícii, v srdečne intrigánsko-kamarátskom vzťahu. 65%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dvojka zábavných prďolů Jack Lemmon a Walter Matthau snad ani nemůže zklamat, chemie v případě tohoto hereckého páru funguje na 100%. Jakkoliv je ten humor už poněkud otřepaný a předvídatelný (v každém filmu totéž), úsměv na tváři je zaručen. Za sebe házím spokojených, ač nenadšených 63%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lepší tři plus. Velmi vtipné dialogy, ale oba pánové jsou už přece jenom až příliš zkušení na tyhle role. /2. 1. 2011/ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Koukalo se na to stejně příjemně jako na Podivný pár, ale rozdíl je v tom, že u Tance na vlnách jsem se i nahlas smál. Za což přihazuju rozdílovou čtvrtou hvězdičku. Duu Lemmon+Matthau to i po třiceti letech dokonale klape a ani chvilku nenudí. I když o zábavu se stará spíše Walter díky svým nezapomenutelným grimasám a pohybům. 70 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Genialne duo v nadpriemernom filme, kde sice nemaju tolko prilezitosti ako za mlada predviest svoj davny vysoky standard, ale nastastie niekolko prilezitosti sa predsa len najde a vysledkom je komedia, ktora potesi vsetkych fandov tejto legendarnej dvojice. Hlavne špičkovanie medzi Matthauom a sefom intruktorov (Spinerom) stoji za to. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Popravde už to nebolo nejak zvlášť vtipné. Matthau a Lemmon síce ešte dokazujú, že na geriatriu nepatria, ale už je cítiť, že to nie je ono. Dôchodcovia obľubujú plavby na výletných lodiach a títo túto tému obohatili o humor im príznačný. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Film, který je živým důkazem pojmu solidní průměr. A zároveň další film s nevyužitým potenciálem. Ono by totiž vůbec nebylo špatné vyslat tuhle dvojku na moře, kdyby byl Walter zase poťouchal Jacka k nepravostem jako v Beanem zmiňovaném Štístku a vznikla z toho komedie o sňatkových podvodnících. Nestalo se a sám se divím, že mě zaujala víc zápletka věnovaná Lemmonovi, než ta s Matthauem. No ale i tak se tu vyskytují dobré vtipy. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Vcelku naprosto obyčejná romantická komedie o vdovci, kterého bratr jeho ženy zláká na výletní plavbu, aniž by mu sdělil jakousi nepodstatnou maličkost, že jejich posláním je zábava přítomných dam a pracovní náplní tance všeho druhu - z čehož také pramení to nejpůvabnější, co tento snímek nabízí. Souhra Lemmona a Matthaua, kterým velmi zdatně sekunduje výborný Brent Spiner dosahuje vrcholu ve všech jejich společných scénách, které by samy o sobě stály minimálně za 80%. Bohužel je tu i dost takových, které se věnují novému románku Matthaua a celý snímek bohužel velmi brzdí, což je velká škoda. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá oddechovka na víkendové odpoledne, mám rád ty dva staříky a jejich humor. Tady se zvlášť vyřádil Walter Mathau. Ale musím uznat, že ty tři hvězdičky by mohly stačit. I když musím na druhou stranu také připustit, že rozumím tomu, když někdo dá čtyři. Záleží to na náladě. Někdy se film do ní trefí víc, někdy méně. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dvojice Jack LEMMON a Walter MATTHAU. Už při pohledu na ty dva se musíte smát. Jsou to dva výborní herci, komikové, a tak udělají z průměrného filmu aspoň něco, na co se jednou za čas dá koukat. Na to, že je režisérem žena, to není zase až tak od věcí. Hodnotím průměrem t.j.3*. Škoda, že oba pánové už nejsou mezi námi. Myslíte, že má Hollywood v dnešní době odpovídající náhradu ? Já aspoň o žádné kvalitní nevím. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Je mi líto. Když točím x-tou variaci Lemmon+Matthau tak musím mít v kapse alespoň pár solidních dialogů, dvě tři doutnající repliky prostě nestačí. Spoléhat na to, že si Lemmon svoje odehraje a Matthau odšaškuje je vaření z vody, které mi tento film znechutilo možná víc, než by si zasloužil. ()

Reklama

Reklama